HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Nisan 2018 Çarşamba - 15:02

Selçuk’ta istihdam buluşması ve kariyer günleri

Selçuk’ta İstihdam Buluşması ve Kariyer Günleri Etkinliği düzenlendi. İş arayanlar ile işverenleri bir araya getirmeyi amaçlayan etkinlikte alanında öncü 21 turizm firması Selçuk Pazar Yeri’nde iş arayanlarla buluştu.

Selçuk’ta istihdam buluşması ve kariyer günleri

Selçuk Belediyesi ve İŞKUR işbirliği ile düzenlenen İstihdam Buluşması ve Kariyer Günleri Etkinliği kapsamında ilk olarak Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda öğrencilere ve iş arayanlara yönelik bir konferans düzenlendi.  Konferansa Selçuk Kaymakam Vekili Erol Türkmen, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, İŞKUR İzmir İl Müdürü Makbule Dank ve İŞKUR Torbalı Şube Müdürü Cemil Altun katıldı.

İŞKUR’UN işsizliğin her alanında var olan bir kurum olduğunu belirten İŞKUR Torbalı Şube Müdürü Cemil Altun; “İş arayanların, işverenlerin, mesleksizlerin, mesleğini değiştirmek isteyenlerin her zaman yanında yer alıyoruz. İŞKUR’dan her zaman danışmanlar vasıtasıyla ve internet sitemizden faydalanabilirsiniz” dedi.

1 MİLYON KİŞİ İŞE YERLEŞTİ
Altun’un konuşmasının ardından kürsüye gelen İŞKUR İzmir İl Müdürü Makbule Dank İŞKUR’un faaliyetleri hakkında bilgi vererek;  “İş gücü piyasasında politika gerektiren gruplar içerisinde yer alan kadınların, çocukların, gençlerin, engellilerin, uzun süreli işsizlerin insana yakışır şekilde istihdamını ve bu istihdamın sürekliliğini sağlamak kurumumuzun temel önceliğidir. İŞKUR olarak tüm Türkiye’de 2017 yılı sonu itibariyle 1 milyonun üzerinde işe yerleştirme gerçekleştirdik. Bugün de Selçuk’ta istihdamın arttırılması amacıyla bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın Valime, belediye çalışanlarımıza, herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İstihdam Buluşması ve Kariyer Günleri Etkinliği’nde bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı iş arayanları iş sahibi yapmanın toplum adına çok önemli bir örnek olduğunu belirterek; “İş arayanlarla işverenleri buluşturan bir etkinlik gerçekleşiyor bugün Selçuk’ta. Herhalde dünyanın en kutsal işlerinden biri insanları işe yerleştirmek; onlara çalışma imkanı vermektir. Ben bu nedenle İŞKUR Torbalı Şube Müdürümüzü, İŞKUR İzmir İl Müdürümüzü ama onlardan da önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızı, Sayın Başbakanımızı ve Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

İŞKUR SELÇUK EKONOMİSİNE 6 MİLYON GELİR SAĞLADI
Selçuk’ta İŞKUR’un varlığının, kentin sosyal ve ekonomik yapısına pozitif ivme kazandırdığını belirten Başkan Bakıcı;  “Biz göreve geldiğimi zaman yaptığımız işlerden bir tanesi İŞKUR ile bir protokol imzalamaktı. İŞKUR İl Müdürlüğü ile öylesine güzel bir işbirliği yaptık ki; Selçuk’ta da 1350 kişi İŞKUR marifetiyle işe yerleştirildi. Böylesine değerli bir çalışmaya imza attık. Bunun yanında Toplum Yararına Çalışma Projesi’ni de eklediğimizde ki; bizim ve diğer kamu kurumlarının İŞKUR Toplum Yararına Çalışma Projesi’nde çalışan personeli dikkate aldığımız zaman Selçuk ekonomisine müthiş bir girdi sağlandı. Sadece belediyemiz bünyesinde bu proje ile işe giren personel aracılığıyla Selçuk ekonomisine 6 Milyonun üzerinde gelir sağlandı.  İŞKUR, işe yerleştirme olgusunun yanı sıra meslek seçimiyle ilgili bilgilendirme ve mesleki eğitim ile ilgili eğitimi de içerisine alan bir çalışmalara imza atıyor. Ben bugün ilçemizde gerçekleşen ve özellikle turizm sektöründe iş arayanlar ile işverenleri buluşturan “İstihdam ve Kariyer Günleri’nin” düzenlenmesinde emeği geçen İŞKUR İL Müdürümüze, İŞKUR Torbalı Şube Müdürümüze ve davetimize eşlik eden tüm sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından katılımcılar İstihdam ve Kariyer Günleri’nde yer alan firmaların stantlarını gezdi.

 
Suriye'de araştırma ekibine silahlı saldırı!
 
Bodrumlu turizmciye Küba'da gözaltı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'da 23 Nisan coşkusu başladı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Foça Demokrasi Meydanı’nda ...
Aydınlı çocuklar Ata'yla buluştu
Fitnat Nihat Azizler İlköğretim Okulu öğrencileri öğretmenleri eşliğinde, ...
Narlıdere 23 Nisan'a hazır
Narlıdere Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Pir ...
 
Büyükşehir'den Kuşadası'nda asfalt seferberliği
Aydin Büyükşehir Belediye BaşkanıÖzlem Çerçioğlu’nun hizmet ve yol hamlesi ...
Karşıyaka ‘Milli Takımı’ ağırlayacak!
Bu yıl ikinci kez, Brezilya’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’na ...
Başkan Bakıcı'ya Dokuz Eylül Rektör vekilinden ziyaret
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik Selçuk Belediye ...
 
Buca'da kültür çalıştayı
Buca Belediyesi'nin Turizm Haftası nedeniyle düzenlediği kenti tüm yönleriyle ...
Piriştina'dan maç öncesi prim ve baklava dopingi!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina galibiyetle sonuçlanan Afyonspor ...
Bayındır’da 23 Nisan hazırlığı
Bayındır Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı eğlenceli ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva