HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Mayıs 2017 Cuma - 13:46

Selçuk'ta gençlerin bayramı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Selçuk’ta da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Tören programında yer alan renkli gösteriler katılımcıların ilgisini çekti.

Selçuk ta gençlerin bayramı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 98. Yılı sebebiyle düzenlenen törene Selçuk Kaymakam Vekili Cemil Özgür Öneği, Selçuk Cumhuriyet Savcısı İlyas Ergen, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Kılınç, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut, Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda özellikle öğrenciler tarafından hazırlanan spor gösterileri katılımcılardan büyük alkış aldı.

GENÇLER CUMHURİYETİN TEMEL TAŞIDIR
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Kılınç yaptı.  Kılınç konuşmasında “ Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele gönülden gönle dolaşmasının 98. Yıldönümü.  Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil; yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde almasının adıdır” dedi. Konuşmasının sonunda gençlere seslenen Kılınç; “ Türk genci Türk istikbali, Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların en büyük güvencesidir. Siz Türkiye’ye İstiklal aşkı veren Kara Fatmalar’ın, Nene Hatunlar’ın, Yalnız Efeler’in, siz ya İstiklal ya ölüm diyen Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin torunlarısınız. Binlerce şehit vererek; sıkıntı ve yokluklar içinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Sevgili Gençler temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış; çarenin sadece millette olduğu tescillenmiştir. Unutmayınız ki sizler Atatürk’ün eserlerinin temel taşısınız” diyerek sözlerini devam ettirdi.

HALİT AMCA’DAN İSTİKLAL MARŞI
Selçuk’un Zeytinköy Mahallesi’nde yaşayan Halit Köşe’nin okuduğu İstiklal Marşı katılımcılardan büyük alkış aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Hilal Öztürk de gençlik adına bir konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Polis Demet Sezen Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin jimnastik gösterisi, Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi öğrencilerinin tekvando gösterisi, Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunlarının gösterisi katılımcıların büyük beğenisini topladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları katılımcıların toplu olarak Gençlik Marşı’nı söylemesinin ardından son buldu. 

 
Karşıyaka'da kongre zamanı
 
Ramazanda dengeli beslenme uyarıları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İEF'in bu yılki partneri o ülke!
BU yıl 18-27 Ağustos tarihleri arasında 86. kez düzenlenecek olan İzmir ...
Narlıdere’de Ata’ya saygı korteji ve muhteşem konser
Narlıdere Belediyesi’nin Gençlik ve Çiçek festivali kapsamında Ata’ya ...
Güzelbahçe’den alternatif 19 Mayıs töreni
CHP Güzelbahçe İlçe Örgütü, Güzelbahçe’de 19 Atatürk’ü Anma Gençlik ve ...
 
19 Mayıs'ta Bornova’ya yakışan şölen
Bornova Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ...
Karşıyaka'dan dört dörtlük şölen!
Karşıyaka Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ...
İzmir Gençlik Festivali'nde büyük coşku
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor ...
 
Konak'ta 19 Mayıs’ta kupa sevinci
Konak Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ...
Urla işçisinin sendika bayramı
Urla Belediyesi bünyesinde çalışan 400 taşeron işçinin sendikalaşma süreci ...
Gençliğin bayramı: İzmir'de bir başka güzel!
İzmir'in il ve ilçelerini 19 Mayıs coşkusu sardı. Atatürk’ü Anma Gençlik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva