HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mayıs 2019 Pazartesi - 15:35

Selçuk'ta fener alayı

Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 100. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Selçuk’ta da coşkuyla kutlandı. Gündüz saatlerinde düzenlenen resmi törenlerle 19 Mayıs coşkusunu yaşayan Selçuklular, akşam Fener Alayı ve Moğollar konseri ile bir araya geldi. Ayrıca saat 19.19’da Atatürk’ün yurttaşlara seslenişi Selçuk sokaklarında yankılandı.

Selçuk ta fener alayı

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in 19 Mayıs’ın 100. Yılı sebebiyle 19 kişiyle Selçuk Efes Havaalanı’nda yaptığı Tandem atlayışı büyük yankı uyandırdı. 19 Mayıs’ı semalarda kutlayan Başkan Sengel gibi 100. Yıl coşkusuyla dolu olan Selçuklular akşam saatlerinde İstasyon Meydanı’nda bir araya geldi. Ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüyen Selçuklular bando eşliğinde Selçuk sokaklarında coşkuyla yürüdü.  Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de kortejin ortasından geçerek; Selçuklular’ın coşkusuna ortak oldu.

100. YIL GURURU
Pazar Yeri’nde sona eren Fener Alayı’nın yarım asrı deviren efsane müzik grubu Moğollar sahnede yerini aldı. Konser öncesi sahneye çıkan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, tüm Selçuklular’ın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başladı. Başkan Sengel; “Ne mutlu bana ki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yılında bir belediye başkanı olarak bu sahneye çıkma şerefine nail oldum. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

ŞİMDİ MİLYONLAR OLDUK
19 Mayıs 1919 ruhunun ve inancının her zaman süreceğini belirten Başkan Sengel; “ 19 Mayıs 1919’da mavi gözlü bir dev bir vapura bindi. Çünkü kafasına bir şey koymuştu. Ciddi anlamda bir inancı vardı. Kararlıydı, kendinden emin ve cesurdu. Sadece 19 kişi vardı o vapurda. Şu anda aynı inançla, aynı kararlılıkla, aynı cesaretle, aynı mücadele ruhuyla onun düşüncelerine sahip olan milyonlar var. Bizler aradan 100 yıl geçmesine karşılık onun Türk gençliğine güvendiği gibi Türk gençliğinin o azmiyle, o kararlılığıyla onun düşüncelerine sahip çıkarak daha nice 100 yılları hep beraber içimizdeki o mücadele ruhuyla devam ettireceğiz. Çünkü kendinden emin gençlerimiz var bizim. Çünkü cumhuriyet değerlerine sahip çıkan memleket sevdalılarımız var bizim. Hepinize selam olsun” dedi.

EN BÜYÜK ÖDÜL HALKTAN
Başkan Sengel konuşmasının ardından sahneye Moğolları davet etti. SESAM (Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği) tarafından Cahit Berkay’a verilecek ödülün sanatçının “her şey çok güzel olacak” tweeti nedeniyle iptal edilmesine de değinen Başkan Sengel; “Cahit Abi’ye bu ödülü vermediler. Biz üzerine basarak söylüyoruz  ‘Her şey çok güzel olacak’ Biz de Cahit Abi’ye Selçuk halkı adına Artemis Heykeli takdim etmek istedik. Çünkü Efes kadındır; Artemis kadındır. Cahit Abi’ye henüz o SESAM ödülü verilmedi ama ona halkın çok büyük bir sevgisi var. O yüzden sizin adınıza ben bu ödülü kendisine takdim ediyorum.  Çünkü hiçbir ödül halkın ona olan sevgisi kadar yüce olamaz. İyi ki varsınız Cahit Abi, İyi ki Varsınız Moğollar. Her şey çok güzel olacak ” dedi.

Başkan Sengel’e teşekkürlerini sunan Usta Sanatçı Cahit Berkay; “ Ben ödülü halkımdan aldım. Bu ödül odamın en güzel yerinde duracak” dedi.

100.Yıl Kutlamaları kapsamında Selçuk Pazar yerinde sahne alan Moğollar, geçmişten günümüze ulaşan unutulmaz eserleriyle Selçuklular’a unutulmaz bir gece yaşattı.

 
Menemen'de yöresel 19 Mayıs etkinliği
 
İzmir'deki suç örgütü davasında flaş karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de yöresel 19 Mayıs etkinliği
Menemen’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı neşeyle ve ...
O ilçede sokağa eski başkanın soy ismi mi verilecek?
Kemalpaşa Belediyesi’nin AK Partili eski Başkanı Arif Uğurlu’nun soy isminin ...
Belediyeden flaş hamle: Bu kez personel alacak
Bornova Belediyesi’nin şirketi Borbel A.Ş’den geçtiğimiz günlerde iş akdi ...
 
Gaziemir’de 100. yıl coşkusu
Gaziemir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı ...
Masterlerin kupası Başkan İduğ'dan
Ege Masterler Federasyonu (EMF) 2018 - 2019 Bodrum Belediyesi Dostluk ...
Narlıdere’de ‘engelsiz’ konser
Narlıdere Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Narlıdere Zihinsel ...
 
Çiğli'de satranç heyecanı
Çiğli Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği ...
Başkan bu kez maliyeti açıkladı: 5 yılda 3 katı personel!
İzmir’in Torbalı Belediye Başkanı CHP’li İsmail Uygur daha önce açıkladığı ...
Büyükşehir’de ihale zamanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı’daki Migros ve otoparkı 10 yıllığına ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva