HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
17 Haziran 2019 Pazartesi - 11:11

Selçuk'ta eşsiz konser: Belediyeden ücretsiz servis

Tarih kokan kent Selçuk Efes, muhteşem festivale bir kez daha ev sahipliği yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Festivalde Efes yolcularını ücretsiz taşıyacak.

Selçuk ta eşsiz konser: Belediyeden ücretsiz servis

İzmir adına önemli bir sanat geleneği olan İzmir Festivali, bir kez daha sanatseverleri  kente çağırıyor. 25 Mayıs – 1 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 33. Uluslararası İzmir Festivaline iki ayrı etkinlikte ev sahipliği  yapacak olan Efes Antik Kenti, sanat severleri bir kez daha tarihin dokusuyla buluşturacak.

CELSUS’TA İTALYAN EZGİLERİ YANKILANACAK
Kültür ve Sanatın buluştuğu Kent Selçuk Efes'te 18 Haziran Salı günü saat 21.00’de Efes Odeon’da günümüz oda müziği topluluklarından Boulonger Trio, romantik döneme ait eserlerinin yanı sıra çağdaş müzik yapıtlarından da oluşan repertuarları ile sanatseverlerin karşısına çıkacak. 25 Haziran Salı günü ise eşsiz tarihi dokusuyla ünlü Efes Celsus Kütüphanesi’nde İtalyan Ezgileri yankılanacak. Dünyaca ünlü sanatçı Maria MAININI (Saprano), NileSenatore (Tenor) ve Giorgio D’ALANZO (Piyanist) sanatseverlere muhteşem bir müzik ziyafeti sunacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ANLAMLI HİZMET
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 33. Uluslararası İzmir Festivali’nin Efes Antik Kenti içerisinde gerçekleşen etkinliklerine katılım göstermek isteyen sanatseverler için ücretsiz ulaşım desteği sağlanacak.

Kısa adı İKSEV olan İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen 33. İzmir Festivali Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğu, Portekiz Büyükelçiliği, İzmir İtalya Konsolosluğu ve İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile her yıl sanatseverleri bir araya getiriyor.

 
'Dünya Motosikletle İşe Gitme Günü'nde işlerine motosikletleriyle gittiler
 
Her el titremesi parkinson değildir
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ücretsiz Ulaşım 17 Haziran 2019 Pazartesi 12:51

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu ulaşımda sınırsız 90 dk aktarma hakkı uygulamasında 10.02.2016 tarihinden itibaren merkez ilçeler , çevre ilçeler ayrımcılığı yapıyor. Merkez ilçelerde ilk binişten sonraki binişler 90 dk sürecince ücretsiz ( BEDAVA ) Çevre ilçe belediye otobüsleri dolmuş gibi indi bindi para para .Burada asıl mesele para meselesi değil . Asıl mesele hak, hukuk , adalet meselesi . Çevre ilçe belediye otobüslerinde işine giden emekçiye, okuluna giden öğretmene , öğrenciye , 60 yaş kartlılara kısacası çevre ilçe otobüslerini kullanan vatandaşlara 2.ci sınıf insan muamelesi yapmayın , haksız şekilde iptal edilen 90 dk aktarma haklarını iade edin . İstediğimiz ücretsiz ( BEDAVA ) ulaşım değil , istediğimiz toplu ulaşımda gittiğimizin bedelini ödeyerek Güzelbahçe’den Bornova’ya , Çiğli ‘ den Gaziemir’e ne varsa İzmir’in nimetlerini eşit şekilde paylaşmak . Çevre ilçeler İzmir merkezinin can damarı . Tarım , hayvancılık , sanayi , tarih , deniz oralarda , hatta evlerimizde musluktan akan suyun kaynağı nerede . Torbalı ilçesi İzmir’de ödenen vergilerin % 47 ni karşılıyor İzmir BB ödenen vergilerden payını alıyor, Torbalı ilçesinin yanında en çok vergi ödeyen Kemalpaşa , Aliağa ilçeleri var . Ödenen vergilerden payını alacaksınız ama hizmete gelince Torbalı ilçesi dahil diğer tüm çevre ilçelerdeki belediye otobüslerinde ayrımcılık yaparak aktarma hakkı vermeyeceksiniz. Otobüslerde gittiğin kadar öde uygulaması çevre ilçelerden Urla, Seferihisar, Kemalpaşa ilçelerinde sınırlı kaldı; diğer çevre ilçeler de neden uygulanmıyor Haksızlık üzerine haksızlık yapılıyor.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tiyatro sanatçısı Enis Fosforoğlu taburcu edildi
Tiyatro sanatçısı 71 yaşındaki Enis Fosforoğlu, 11 Haziran’da kalp krizi ...
İZDOB muhteşem gösteriyle sezona veda etti
İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), sezona 'Operadan Müzikale; Unutulmayan ...
İzmir'de Portekiz gecesi!
İzmir'de Portekiz Milli Günü nedeniyle Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde ...
 
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Geçen yıl hayatını kaybeden Turan Özdemir'in son filmi, 14 Haziran'da gösterimde
Geçen yıl yaşamını yitiren oyuncu Turan Özdemir'in rol aldığı 'Bekçi' filmi, ...
Çim Konserleri kaldığı yerden: Sahne gençlerin!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009’dan bu yana düzenlenen “Çim ...
 
Alaçatı'da Kenan Doğulu rüzgarı
Sanatçı Kenan Doğulu, "Musicorium Alaçatı Sahne Yaz Konserleri" kapsamında ...
İzmir'in Edebiyat Festivali'nde geri sayım: Ustalar geçidi...
Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali, ...
Karşıyaka’da ücretsiz halk dansları kursu
Halk dansları kültürünü yaygınlaştırmak ve yeni nesillere taşımak için ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva