HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
20 Mayıs 2018 Pazar - 09:06

Selçuk'ta 19 Mayıs'a özel konser

Selçuk Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Gazi Park’ta bir konser düzenlendi. Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi eğitmenleri ve öğrencilerinin sahne aldığı konserde Türkiye’nin tek çello orkestrası da Selçuklular’a keyifli bir gece yaşattı.

Selçuk ta 19 Mayıs a özel konser

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Selçuk’ta da coşkuyla kutlandı. Gündüz gerçekleşen resmi kutlama programının ardından akşam saatlerinde Gazi Park’ta buluşan Selçuklular, Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Konseri ile keyifli bir gece yaşadı. Konser birçok özel detaya sahne oldu.

BUGÜN ÖZGÜRLÜKLERİN BAŞLANGICIDIR
Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak bastığı gün. Bugün özgürlüklerin başlangıcı olarak kabul edilen bir gündür. Bundan tam 99 yıl önce Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla birlikte Yüce Türk Milletinin dirilişinin, ayağa kalkışı başlamıştır. Biz sonsuza kadar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyeceğiz. Bu bayrak için, bu toprakları vatan yapmak için canını siper eden tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Sahip olduğumuz her şeyi onlara borçluyuz” dedi.

Konser öncesinde Selçuk Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel düzenlenen tenis turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

OTİZMİ SANATLA YENDİ
Selçuk Belediyesi’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 99. Yılı sebebiyle düzenlediği konser birbirinden özel detaylara sahne oldu. Otizmi keman ve piyano çalarak yenen 28 yaşındaki Cem Vardarcı eğitmeni Handan Gürkan ile sahne aldı. Yaşar Üniversitesi’nden mezun olan gencin performansı büyük beğeni topladı.

Cem Vardarcı’nın ardından Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Eğitmenlerinden Kamber Karameşe’nin öğrencileri sahne aldı.

TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK ÇELLO ORKESTRASI SELÇUK’TA
Birbirinden önemli sanatsal değerleri ağırlayan Selçuk 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da özel bir konserle kutladı. Türkiye’nin ilk ve tek çello orkestrası Fazıl Hakan Gürkan yönetiminde Selçuklular’a müzik ziyafeti yaşattı. İzmir Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Fazıl Hakan Gürkan konser sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye’nin ilk ve tek çello orkestrası Selçuk’ta kurma sürecini Selçuk’un sanatsever halkı ve belediye başkanına borçlu olduğunu söyleyerek; “Selçuk kültür ve sanata çok duyarlı bir kent. Ben burada çello dersleri verirken bu enerjiyi gerek öğrencilerimden gerekse Selçuk Belediye Başkanımız Sayın Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’dan aldım. Burada Türkiye’de olmayan bir şeyi yapmaya karar verdim. Bir yıl önce çello orkestrasını kurduk” dedi.

ZORU BAŞARDIK
Çellonun çalması çok zor bir enstrüman olduğunu belirten Gürkan; “ Çello perdesiz bir enstrüman. Bu yüzden çalması çok zordur. Hobi olarak çalınabilecek bir müzik aleti değil. Çok fazla sayıda kişinin bir arada çalabileceği bir enstrüman da değil. Fakat biz zoru başararak; sanat evimize başvuruları uygun bulunan öğrencilerimizle bir çello orkestrası kurduk.  Hemen hemen hepsi Selçuk’ta yaşayan 10 kişilik bir çello orkestramız var. Türkiye’de şu an hiçbir belediye bünyesinde çello orkestrası yok. Selçuk’ta bir ilki başardık” dedi.

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Eğitmeni Neyzen Murat Gezer’in öğrencilerinin sahne performansı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı özel konseri sona erdi.

 
Fransız askerlerinden YPG/PKK'ya topçu desteği
 
Askerler savaş travmasından kurtulamıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cannes'te 15 dakika ayakta alkışlandı!
Bu yıl 71'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın ...
Konak'ta minikler tiyatro ile tanıştı
Konak Belediyesi çocukları tiyatroyla buluşturmaya devam ediyor. Büyük ...
Güldür Güldür Show İzmir’e geliyor
Gerçekleştirdiği kültür sanat organizasyonları ile sanatseverlere keyifli ...
 
Ellerine fırçaları aldılar, Balçova'yı resmettiler
Balçova Belediyesi’nin açtığı Semtevleri’nde meslek edinme kurslarına ...
Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu'na büyük onur
Bu yıl 18’incisi düzenlenen, Direkler Arası Seyircileri Ödülleri kapsamında ...
İzmir'de edebiyat günleri heyecanı: Ustalar geçidi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen “İzmir Uluslararası ...
 
Saklıbahçe Sanat Evi, Bağarası’nda şube açtı
Eğitimci-Ressam Leyla Buhara tarafından 2009 yılında Foça’da kurulan Saklıbahçe ...
Farklı yörelerin dans kültürleri Aydın’da buluştu
Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kültür merkezleri ...
12. buluşma: Alsancak'ta Afrika rüzgarı
İzmir’de yaşayan Afrika kökenli Türklerin kutladığı Dana Bayramı bu yıl ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva