HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Aralık 2018 Cuma - 11:02

Selçuk Belediyesi’nden gençlere psikodrama eğitimi

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından üniversite sınavına hazırlanan gençlere psikodrama eğitimi verilecek. “Geleceğim, Hayallerim ve Mesleğim” konulu gençlere yönelik düzenlenecek psikodrama eğitimi için 27 Aralık 2018 tarihine kadar Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuru yapılabilecek.

Selçuk Belediyesi’nden gençlere psikodrama eğitimi

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik psikodrama eğitimi düzenleniyor. Öğrencilerin meslek seçimi sürecinde öncelikle kendilerini iyi tanımalarını, hayattan beklentilerini saptayabilmeleri, bunlara bağlı olarak gelecekten beklentileri, hayalleri ve bulundukları mevcut durumu kavrayarak kendilerine uygun bir yol haritası çizmeleri sağlanacak. Bunun yanı sıra öğrencilerin verimli ders çalışmaları konusunda varsa eksiklikler de yine psikodrama eğitimi ile tamamlanacak. On hafta boyunca sürecek eğitim Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Psikolog/ Psikodramatist Özgül Karaalioğlu Yavuz tarafından verilecek.

GENÇLERLE GELECEĞİ CANLANDIRARAK; ONLARI GELECEĞE HAZIRLAYACAĞIZ
Genç bireyler için gelecek hayallerini saptamak, bu hedeflerin ulaşılabilirliği ve kişilik özelliklerine uygun ve gerçekçi olması açısından psikodrama eğitiminin önemine değinen Psikolog Psikodramatist Özgül Yavuz Karaalioğlu; “Gençlerin gelecek ve meslek ile ilgili hayallerinin gerçekliği test etmek ve sınav kaygısıyla baş etmelerini sağlamak amacıyla bir kez daha psikodrama çalışması düzenliyoruz.  Psikodrama insan ilişkileriyle çalışan bir bilimdir. Bir grup terapisi yöntemi olarak gruba etkin ve üretken hale gelmek için olumlu hedefler belirleme konusunda beceri kazandırır. Psikodrama sahnesinde yapılan canlandırmalarda hayal edilen mesleğin gelecekteki durumu sahnede canlandırılır. Çalışılan mekan, kimlerle çalışıldığı, yapılması gereken işler bugünde canlandırılırken kişi mesleğin kendine uygunluğunu test eder ve aynı zamanda o heyecanı sahnede tatmak, hayalleri gerçekleştirmeye, hedefleri belirlemeye yönelik motivasyonun artmasını sağlar.   Kişi böylece o mesleğin kendisine uygun olup olmadığını deneyimlenmiş olur” dedi.

PSİKODRAMA GRUP DAYANIŞMASIDIR
Yaklaşık yedi yıldır psikodrama eğitimi veren Psikolog/ Psikodramatist Özgül Karaalioğlu Yavuz grup çalışması şeklinde gerçekleşen psikodrama çalışmasının sınav kaygısını aşmadaki önemine değinerek; “Grup içinde, sınava hazırlanma sürecinde yaşanılan kaygıların, yaşantıların paylaşılması,  gençlerin sınava hazırlanırken yaşadıkları zorlukların kendilerine özgü olmadığını görmelerini sağlamaktadır. Doğaçlama çalışmaları ile ihtiyaç duydukları motivasyon ve enerjinin artması hedeflenmektedir. Böylelikle sınava ilişkin kaygılar azalır; enerjilerinin artmasıyla ders çalışmaya ilişkin istek artar. Grup birbirini tüm bu hazırlık sürecinde motive eder ve birbirlerine destek olur” dedi.

Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde 10 hafta sürecek olan eğitim Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Psikolog/ Psikodramatist Özgül Yavuz Karaalioğlu tarafından verilecek eğitim için Umut Psikodrama Enstitüsü’nden süpervizyon desteği alınacak.

 
Gözler Genel Merkez'deki toplantıda: Listede İzmir var mı?
 
Muğla'da göz gözü görmüyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da binlerce çocuk toprakla buluşacak
Buca’nın çocukları toprağa dokunarakdoğayla iç içe büyüyor. Kentin simgesi ...
Bornova’da temizlik ve geri dönüşüm bir arada
Bornova Belediyesi, son teknoloji araç ve ekipmanlarla daha temiz bir ...
Bornova ortak akılla yönetiliyor
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın ilçede yaşayanların isteklerini ...
 
İzmir'e Çin iltifatı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aydoğan, Xiamen Deniz Mahkemesi ...
Menderes Belediyesi’nin kamulaştırma hamlesi mahkemelik oldu!
Menderes Belediyesi, Develi Mahallesi’nde bulunan bir araziyi kamulaştırmak ...
Evi yanan vatandaşın imdadına Başkan Çalkaya yetişti
Balçova Eğitim Mahallesi’nde gece çıkan yangında evleri kullanılmaz hale ...
 
Narlıdere Öykü’ye umut oldu
Narlıdere Belediyesi, ilik nakli olmayı bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin ...
Karşıyaka’dan Şırnak’a yardım eli
Anadolu'nun farklı il ve ilçeleriyle dayanışma ruhunu güçlendirmek için ...
Gaziemir'de kadınlardan 'file' mesaisi: Hem çevreye hem bütçeye...
Gaziemir Belediyesi’nin desteğiyle kurulan Gaziemir Üretici Kadınlar Kadın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva