HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ekim 2019 Çarşamba - 11:52

Selçuk, Başkan Sengel'e saldırıya karşı ayakta!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Şirince köyünü ziyaret eden ve bu ziyarette eski Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve yakınları tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğrayan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e Belediye Personeli sahip çıktı. Belediye hizmet binası önünde yapılan basın açıklamasında tüm personel Başkan Sengel’e ve Meclis üyelerine yapılan saldırıyı kınadılar.

Selçuk, Başkan Sengel e saldırıya karşı ayakta!

Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcıları Bilgi Keskin ve Şerafettin Budak, daire amirleri ile belediye hizmet binası içerisinde görev yapan personelin katıldığı basın açıklamasında “kadına kalkan eller kırılsın” sloganları atarak, alkışlarla tepkilerini dile getirdiler.

KADIN BAŞKAN YARDIMCISI BİLGİ KESKİN’DEN TEPKİ DOLU SÖZLER
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Şirince’de gerçekleşen saldırıyla ilgili Belediye Hizmet Binası önünde basın açıklaması yapıldı. Belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve kurum çalışanları yapılan bu saldırıyı kınayarak; Belediye Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’e sahip çıktılar.

- İZMİR'DE BELEDİYE BAŞKANINA SALDIRI! SALDIRAN ESKİ BAŞKAN ÇIKTI

29 Ekim gecesi Şirince’de yaşanan olayı büyük bir üzüntüyle anlatan ve kurum çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı  Bilgi Keskin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Şirince mahallesindeki etkinliğe katılan Efes Selçuk’un ilk kadın Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel, eski Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve yakın çevresi tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğramıştır. Şirince Köyü’nde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel’in yanı sıra bir kadın belediye çalışanı da fiziksel saldırıya uğramıştır” dedi.

- FATİH YAPAR YAZDI... AYIP DEĞİL Mİ BAŞKAN?

Şirince köy meydanında vatandaşlar tarafından davul zurna eşliğinde karşılanan Başkan Sengel, çalışma arkadaşları, meclis üyeleri ve vatandaşlarla birlikte halay çekerken; eski belediye başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve çevresindeki grup tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı. Jandarma ekipleri tarafından müdahale edilen olayda Hüseyin Vefa Ülgür ve çevresindeki grup gözaltına alınırken, olaya sert tepki gösteren Şirince halkı, eski Başkan Ülgür ve yakınlarını gözaltına alınmadan önce köyü terk etmesini istediler.

Binlerce yıldır kadının önemli olduğu Efes Selçuk’ta, her şeyden önce bir kadına, bir anneye yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınadıklarını dile getiren Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin; “Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığımız bu büyük günde, bir kadına, üstelik halkımızın büyük desteğiyle seçilmiş bir belediye başkanına ve kadın çalışanlarına yönelik gerçekleşen bu saldırının, temel değerlerinden biri kadına saygı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin güzide bir cumhuriyet kenti olan İzmir'de yaşanması hepimiz için ayrıca üzücüdür” dedi.

Bu çirkin saldırının aynı zamanda kadına yönelik şiddetin ne kadar vahim boyutlara geldiği açısından da önemli bir uyarı olduğuna dikkat çeken Keskin; “Bundan sonraki süreçte de hangi meslek grubundan, hangi sosyal statüden olursa olsun kadına yönelik şiddetin her zaman karşısında olduğumuzu bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz. Ben bir kadın belediye başkan yardımcısı olarak; Efes Selçuk’un ilk kadın belediye başkanına yapılan çirkin saldırıyı tüm Belediyesi personeli olarak şiddetle kınıyorum. Tüm belediye çalışanlarımız adına böylesine çirkin bir olayın tekrarlanmamasını diliyoruz” diyerek, tepkilerini dile getirdi.

 
Gaziemir’de Haluk Levent coşkusu
 
CHP’li vekil Mahir Polat kaza geçirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de Haluk Levent coşkusu
Cumhuriyet’in kuruluşunun 96. yılı Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği ...
Dikili’de Cumhuriyet’in 96. Yılı coşkusu
Cumhuriyet’in 96. yaşı kutlamaları kapsamında Dikili Belediye Başkanı ...
Torbalı'da dolu dolu 29 Ekim
Torbalı’da Cumhuriyet’in ilanının 96.yılı büyük coşkuyla kutlandı.
 
Bucalı gençlerden Cumhuriyet yürüyüşü
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Buca Belediyesi’nin ...
Karşıyaka, Ata’dan Ana’ya koşacak
Karşıyaka Belediyesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 81. ölüm yılında ...
Kınık'ta 29 Ekim heyecanı
Kınık ilçesinde Cumhuriyet’in 96.Yıldönümü düzenlenen törenler ile coşkuyla kutlandı.
 
Güzelbahçe'de 96. yıl şöleni
Güzelbahçe’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. 29 Ekim törenleri ...
Karabağlar’a yakışan modern parklar
Yeşil alan çalışmalarına ara vermeden devam eden Karabağlar Belediyesi, ...
Ödemiş'te Cumhuriyet Bayramı kutlaması
Ödemiş'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı çerçevesinde fener alayı ve konser düzenlendi. 
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva