HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Eylül 2021 Pazartesi - 17:55

Selçuk'a 15 milyonluk borç sürprizi!

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediyeye ait personel şirketinin eski yönetim döneminden kalma 15 milyon liralık yeni bir borç yükü altına girdiği açıkladı.

Selçuk a 15 milyonluk borç sürprizi!

EGEDESONSÖZ- Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, ilçede eski yönetim döneminden kalma 15 milyon liralık yeni bir borç yükünün altına girdiğini açıkladı.

Yeni haftaya aldıkları yeni borç haberiyle girdiklerini belirten Başkan Sengel, sosyal medyada yayınladığı 'Derleşme' başlıklı bir yazıyla açıklama yaptı.

Belediyeyi eski yönetim dönemine ait borçlarıyla devraldıklarını ve borçları yapılandırarak süresinden önce ödediklerini belirten Sengel, "Bu haftaya ise başka bir eski borç yüküyle uyandık; personel şirketinin 15 milyon civarındaki vergi borcu Oysa yapılandırma talebinde bulunmuştuk. Biz de anlam veremedik" dedi.

Başkan Sengel'in açıklaması şu şekilde:

"Dertleşme…
Merhaba yeni hafta… Pazar gününden umutlanırsın güzel haftaya ama ne umarsın ne bulursun. Bilen bilir, borçlu bir belediye devraldık. Bir şekilde üstesinden geldik. Vergi borcumuzu yapılandırma süresinden önce yapılandırdık; tıkır tıkır ödedik. İcra dosyalarımızı taksitlendirdik, icra dosyalarımızı kapattık. Tam işler yolunda gidiyor derken pandemi oldu, sonrası malum. Üzerine bir de bizden önceki dönemlere ait açılan bir dava kesinleşti ve hooop 8 milyonluk bir borç daha geldi.
Bu haftaya ise başka bir eski borç yüküyle uyandık; personel şirketinin 15 milyon civarındaki vergi borcu Oysa yapılandırma talebinde bulunmuştuk. Biz de anlam veremedik. Hep derim; fakir ama gururlu gittik, diye. Bunca zorlukla dolu bir dönemde ve handikap içerisinde, emekçi hakkı esastır, dedik ve ödedik. Projelerimiz var, dedik ve devam ettik. Yollar kötü, dedik; alt yapısı tamamlanan yollar için İller Bankası’na kredi başvurusunda bulunduk ve kabul edildi. 7 Ekim’de ihalemiz var. Ama güne yapılandırdığımız eski dönemden kalma borçla başlamak biraz ağır oldu. 
Merak etmeyin; bizde bu kararlılık olduktan sonra bunu da aşarız. Yeter ki sağlığımız yerinde olsun, hayallerimizin peşinden koşmaya devam edelim. 
Biz eski yıkıntıları toplamaya, yenilemeye, değerlerimizden vazgeçmemeye, bozukları gücümüz yettiğince toplamaya, yeni adımları zorlu koşullara rağmen atmaya and içmişiz. Bir kaç tümsek yıldıramaz, bir kaç sıkıntı umudumuzu kıramaz. Bilsinsin isterim… Saygılar, gününüz dünden güzel olsun Efes Selçuk."

 
Aşı olmayanlar ABD'ye giremeyecek!
 
Beyaz et üreticisi maliyetten şikayetçi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Suna Aygün 22 Eylül 2021 Çarşamba 17:10

Başarın,asaletin,dimdik ayakta kimseyi muhtaç etmeden gösterdiğin fedakarlığa minnettarım başkan Filiz ceritoglu sengel gururumuz bitanemiz...

Yorumu oyla      2      3  
Daha öncesi 22 Eylül 2021 Çarşamba 14:28

Sayın başkan Zeynel başkan zamanından önceki borçu ne kadardı onuda söyleseniz onunla beraber deseniz belki yapmayın

Yorumu oyla      2      3  
Ümid Arda 22 Eylül 2021 Çarşamba 13:33

4 aydır Selçukta ikaket ediyorum 30 senedir de sürekli gidip geldiğim bir yer. Anlamadığım şey belediyesinin bir otobüsü var o da mezarlığa çalışıyor. 1936 yılında yapılan bir aslanlı yol var yahu bu kadar belediye başkanı gelmiş geçmiş pamucağa kadar yolu uzatamamışlar. Sürekli minibüsçülerin eline bakıyoruz.Yol fiyatlerı uçuk.Aydına İzmire izbanla ücret 8 ytl gayet makul ama minibüslerle hergün bu yol paraları verilmez.Selçuğun bu yüzden emekli ve tatilci nüfusu artmaz.

Yorumu oyla      2      3  
fatos boldaz 22 Eylül 2021 Çarşamba 02:26

borc cıkmadan oncede gorduk keyıfler yerındeydı.selcuk bakımsız.pıs duzensız.turıstın gecıs yerı.taksıler turıstı kazıklıyor.mecburlar bır otobus tahsıs edebılır.esnaflarda vıcdan yok serbest pıyasa

Yorumu oyla      2      3  
İbrahim narli 21 Eylül 2021 Salı 14:03

Acılar sürekli olmaz siz bukadar ağir yükün altından kalkmasını bildiniz bu yükün altından kalkmasını bilirsiniz Selçuk için bizlerde yaninizdayiz sevgilerimle iyi calismalat

Yorumu oyla      3      3  
Selçuklu 20 Eylül 2021 Pazartesi 21:43

Belediye borçları için özellikle bir yasa çıkarılmalıdır,belediye başkanı ve meclis üyelerine belediyelerin borçları hakkkında zimmet çıkarılmalıdır,belediye başkanı ve meclis üyeleri yurtiçi yurtdışı gezilerinde her şeyi belediye bütçesinden karşılama,belediyeye gerekli gereksiz danışmanlar ve elemanlar almak,bir ara belediye binasında o kadar çok elemanlar alındı ki erken gelenler sandalye bulup oturuyordu,derler ya bir yumurtayı bir bez parçası ile beş kişi taşırmış örneği gibi,bir önceki belediye başkanı üniversitedeki akademik branşı " yerel yönetimlerin gelirlerini artırma" idi ne oldu? Belediye borç batağına saplandı,hocamız tekrar üniversite görevine döndü,sonuç olarak her zaman devran döner yeni haya?ler başlar sürer gider böyle...

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş 20 Eylül 2021 Pazartesi 19:07

Sayın başkan iki dönem belediye meclis üyesi olarak görev yaptı,üstelik kontenjan meclis üyesi olarak belediye başkanın bir numaralı adamı olarak görev yaptı,ayrıca son dönemde belediye başkanı olarak büyük destek gördü,bu tür olayları başkanın bilmemesi biraz manidar olmasa gerek,çünkü sayın başkan aktif ve grup sözcüsü olarak görev yaptı,elbette bunları bildiği ve başkan adayı olarak genel merkez tarafından atandı,sanırım belediye başkanı bu borçlarıda öder ve genel merkezden gelecek seçimlerde tekrar atanır...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Aydın Tekstil' yaşamaya ve yaşatmaya başladı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, bir zamanlar ürettiği yüksek kaliteli ürünlerle ...
Milli Takım'ın başarısı Bergama'da yüzleri güldürdü
Ampute Milli Takım’da sağ açık ve orta saha pasör oyuncusu olarak göz ...
'Temiz Gediz Temiz Körfez' belgeseli İzmirTube’de
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Körfezi’ne akan Gediz ...
 
İzmirli çocuklar yaz-kış spor yapacak
Yaz Spor Okulları projesi kapsamında 25 branşta dokuz bine yakın çocuğa ...
Bilim ve Teknoloji Torbalı’da buluşacak
Torbalı Bilim Şenliği 30 Eylül-2 Ekimtarihleri aralığında Torbalı’da gerçekleştirilecek. ...
Karabağlar'da Eğitim Kart dağıtımları sürüyor
Karabağlar Belediyesi'nin, hem ilkokula yeni başlayan öğrenci ailelerini ...
 
Ovacık festivalle şenlendi: Çeşme'nin sakız koyunları yarıştı
Çeşme Belediyesi tarafından 18-19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen ...
Çiğli ‘Lets Do IT’ dedi
Çiğli Belediyesi, 18 Eylül Dünya Temizlik Günü sebebiyle 180 ülkede "Haydi ...
Büyükşehir Belediyesi gazileri unutmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi gazi ve yakınlarını 19 Eylül Gaziler Günü’nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva