HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2018 Cumartesi - 10:46

Sektör hareketlendi: İzmir bizi heyecanlandırıyor!

Sektör temsilcileri, Avrupa’nın en büyüğü IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın Türkiye’nin yüz akı olduğunu söyledi. Temsilciler fuar için, “İzmir bizi heyecanlandırıyor, ümitlerimizi yeşertiyor” ifadelerini kullandı.

Sektör hareketlendi: İzmir bizi heyecanlandırıyor!

IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından 16 – 19 Ocak 2018 tarihlerinde 12. kez düzenlendi. Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olarak fuarizmir’de gerçekleşen IF Wedding Fashion İzmir, düzenlenen defileleri, gelinlik, damatlık ve abiye tasarımlarıyla moda sektörüne damga vurdu. Türkiye’de gelinlik üretiminin merkezi olan İzmir, Avrupa ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileriyle hem 2018 – 2019 modasına yön verdi hem de ticaretin merkezi oldu.

Sektör temsilcileri, fuara olan ilgiden bir hayli memnun kaldı. Yapılan ticari ilişkiler, satın alımcılarla gerçekleşen ikili görüşmelerle ihracata da katkı yapıldı. Fuarın her yıl daha da ileriyle gittiğini ifade eden sektör temsilcileri, IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nın kendilerini bir hayli heyecanlandırdığını belirterek, ilerleyen yıllarda dünyada birinci sıraya yerleşeceğini söyledi.

ÖZTÜRK: İZMİR ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYOR
Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, “Gelinlik sektörü İzmir açısından da, hazır giyim sektörü açısından da çok önemlidir. İzmir gelinlik sektöründe yatay anlamda önemli başarılara imza atıyor. Hazır giyim ihracatında kilogram birim fiyatının artmasında gelinlik ve abiyenin çok önemi var. İZFAŞ’ın ve kentin, gelinlik sektörünün de büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Daha da ilerleyerek, pazarlamayı aktif hale getirerek fuarın genişlemesi gerektiğini düşünüyorum. İzmir sadece kendini değil Manisa ile komşu illeri de partner olarak alıp bu sektörün yatay genişlemesine katkı sağlamalıdır” ifadelerini kullandı.

MİMAR KEMALETTİN MARKA OLDU
Öztürk, “Hazır giyim ihracatı Türkiye’nin genel ihracatın yüzde 20’sini kapsıyor. Türkiye’deki gelinlik ihracatının da yüzde 60-65’ini İzmir’den gerçekleşiyor. Türkiye’deki gelinlik ve abiye ihracatı 550 – 600 milyon dolar civarında. İzmir büyük pay alıyor. Sevindirici, güzel gelişmeler oluyor. İzmir bizi heyecanlandırıyor, ümitlerimizi yeşertiyor. Mimar Kemalettin’e baktığımızda yıllar öncesiyle bugün arasında çok büyük fark var, marka oldu” dedi.

Fuarın kente büyük katkı verdiğini belirten Öztürk, “Birlikte hareket etme kültürüne önem vermemiz gerekiyor. Yerel kanaat önderlerinin İzmir’in önemli mihenk taşlarını harekete geçirmesi lazım. Bugün sadece bir fuar yok, İzmir’in otellerinde, şehirde inanılmaz bir doluluk var. Bu ekonomik bir harekettir, önemli, tanıtım faaliyetlerinden birisidir. Şehrin tamamı sahip çıkmalı” diye konuştu.

SERTBAŞ: MUHTEŞEM GÖZÜKÜYOR
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, “Fuarın ilkinden beri bu işin içindeyim. Gelişimi takip ediyoruz. IF Wedding Fashion İzmir; katılım, firmalar, stantlarla muhteşem görünüyor. Umarım ziyaretçi sayısı da firmalara yakışır. İzmir hazırgiyimde Türkiye’nin ikinci büyük şehri, altyapısı sağlam, müşteri güvenini çok fazla sağlamış yapımız var. Gelinlik sektörü de yüzde 75’i İzmir’de üretiliyor. Bu fuar sayesinde abiye sektörü de hareketlendi. Abiyeci olmayan birçok kişi de girdi sektöre. Fuarın durumundan da İzmir’in gelinlik sektöründe çok önemli bir yeri olduğunu görebiliyoruz.

ABAY: BU GÜÇ DÜNYAYA YAYILACAK
Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Atınç Abay, “İzmir, Türkiye’deki en önemli üretim merkezi. Kümelenmiş bir merkez. Türkiye’de gelinliğin yüzde 75’i İzmir’de üretiliyor. Belki fazlası var. Bu güç tüm Türkiye ve dünyaya yayılacak, biz bu potansiyele sahibiz. Bu fuarı düzenleyerek, tasarımlarımızı satmak istiyoruz. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, yakın çevredeki komşu ülkelere. Bunu başardığımızı görüp hedefimizi büyütüyoruz. Dünya fuarı haline geldik. Bizi tanımayan bilmeyen yoktur dünyada. Amerika’dan bile müşterimiz var. Amerika’ya mal satan firmamız var. Bu fuarı dünyaya açıp daha fazla mal satan bir hale getirdik” dedi.

ÜNLÜTÜRK: TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI
Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, “Fuar gayet başarılı bir fuar. Türkiye’nin yüz akı olan bir fuar IF Wedding Fashion İzmir. Çok yakın gelecekte dünyada adını duyuracak, yabancıların ilgisini çekiyor. Özellikle bu sene Ekonomi Bakanlığı’nın uluslararası fuar niteliğinde destek kapsamında alınmasından dolayı önümüzdeki yıllarda çok daha hızlı gelişme göstereceğine inanıyorum. Umarım İzmir’de bunun gibi birkaç tane daha fuar hayata geçer. Sektörün ve İZFAŞ’ın üstüne çok görev düşüyor ama herkesin hakkıyla bunu yerine getireceğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi. 

 
Karabağlar'da çocuklar bayram edecek
 
Taşeron işçileri dikkat: Duyurular sadece oradan...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da çocuklar bayram edecek
Karabağlar Belediyesi tarafından, çocukların sömestir tatilini daha keyifli ...
Bornova Stadı ikinci yarıya hazır!
Bornova Belediyesi Aziz Kocaoğlu Stadı, ikinci yarıya hazır. İzmir’in ...
Kemalpaşa’nın prestij projesi tam gaz: 'Binali Yıldırım Gölpark' için geri sayım
Kemalpaşa Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yaptığı Binali Yıldırım Gölpark ...
 
Konak'ta o bölgenin kaderi değişecek
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konyalılar Federasyonu’na üye derneklerin ...
Minik kareteci Kaan'dan Foça Belediyesi'ne jest
Foça Reha Midilli İlköğretim Okulu 3-A Sınıfı öğrencisi Minik Şampiyon ...
İzmir’de deniz kabarmasına çözüm: Körfez taraması!
DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü öğretim üyeleri Prof. Dr. ...
 
İzmir'de afet raporu: Büyükşehir'den temizlik harekatı!
İzmir’de dün sabah saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına, kentin farklı ...
Seferihisar'dan AB'ye mesaj var!
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler ...
İzmir'de karneyi alan buz pistine koşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu'ndan öğrencilere ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva