HABERLER>EKONOMİ
21 Ocak 2021 Perşembe - 15:52

Şekerciler Odası Başkanı Esen: Herkes bizim işimize el attı!

İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen, kendi iş kollarında ürettikleri ürünleri manavından kasabına, çiğ köftecisinden tekel bayisine kadar herkesin satmaya başladığını, bu haksız rekabetin önüne geçilmesi için Tarım İl Müdürlüğü'ne başvurarak denetlemelerin artırılmasını istediklerini söyledi.

Şekerciler Odası Başkanı Esen: Herkes bizim işimize el attı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen,oda üyelerinin ürettiği gıda maddelerinin, artık pazarda, sokak aralarında, manavından kasabına herkes tarafından satılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Bu konuda İzmir İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne yazı yazarak yardım isteyen Başkan Esen, "Dönerciler bile dondurma satıyor. Çiğ köfteciler bir camekan koyuyor, tatlı satıyor. Yasal olmayan bu durumun önüne geçilmesini istiyoruz" diyerek denetlemelerin artırılmasını talep etti.

AÇIKTA DONDURMA, SADECE ÜRETİLDİĞİ YERDE SATILABİLİR
"Manavından kasabına herkes bizim sektöre el attı" sözleriyle tepkisini ortaya koyan İzmir Şekerciler ve Pastacılar odası Başkanı İhsan Esen, şu bilgileri verdi:

"Pastaneler, unlu mamuller, tatlıcılar, yufkacılar, dondurmacılar, künefeciler, börekçiler, şekerciler, lokumcular, çikolatacılar, mantıcılar, lokmacılar, odamızın üyeleridir. Bu esnaf kesiminin ürettiği ürünler, bize aittir. Yönetmelik, açıkta dondurmak satışına açıklık getirmiş. Diyor ki, açıkta dondurma, sadece üretildiği yer, yani o pastanede, bahçesinde, yakınında satılabilir. Kapalı dondurma her yerde satılabilir. Bakıyoruz, dönerciler bile dükkanın önüne bir dolap koymuş, dondurma satıyor. Olmaz. Çiğ köfteciler, bir camekan koyuyor, tulumba tatlısı, şambali, halep tatlısı satıyor. Kahvehaneler, tekel bayileri, mandıralar, bizim poğaçaları, börekleri, kurabiyeleri satıyor."

PAZARYERLERİNDE AÇIKTA ÜRÜNLERİMİZİN SATILMASI ENGELLENMELİ
Açık pazaryerlerinde de sektörün ürünlerinin satıldığını ve denetlenmediğini öne süren Oda Başkanı İhsan Esen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pazaryerlerinde, marketlerde, açıkta yufka satılıyor. Oysa yönetmelik, yufkanın sadece üretildiği yerde açıkta satılabileceğini söylüyor. Eğer başka bir yerde satılacaksa, paketlenmesi, ayrıca etiket kanununa tabii olması gerekiyor. Ancak bunları kimse uygulamıyorlar. Halkın sağlığıyla oynuyorlar. Biz bu yanlışın önüne geçilmesini istiyoruz. Kimin ürettiğini, nereden geldiğini, hangi malzemelerle yapıldığını bilmediğimiz ürünleri her yerde satışa sunuyorlar. Biz de denetleyemiyoruz. Tarım İl Müdürlüğü ve belediyeler de denetleyemiyor. Dolayısıyla vergisini veren, kira ödeyen esnafımız, haksız rekabete uğruyor. Merdiven altı üretim olduğu için ürünleri düşük fiyata satarak, esnafımızın sağlıklı ürününün müşteriyle buluşmasını engelliyorlar. Bakanlığın geçtiğimiz günlerde yayımladığı genelgeyle, yufka, gözleme, bazlamaların pazarlarda, sokak aralarında açıkta satılmasını bir kez daha yasakladı. Ardından bir başka genelgeyle, sadece gözleme, bazlama ve yufkayı paketlemek şartıyla pazarda satılmasına izin verildi. Bizim isteğimiz, bizim işimizle uğraşmayan, üretim ruhsatı olmayan bu ürünlerin, satış ruhsatı olmayan işyerlerinde satışının engellenmesini istiyoruz. Tekel bayisi, bakkal, bizim tatlımızı, böreğimizi, çöreğimizi açıkta satmasın, satamasın. Paketleyip satmak kaydıyla ruhsat alıyorlar, ama paketlemeden açık satıyorlar. Herkes kendi işini yapsın. Özellikle pazaryerlerinde kural dışı satış yapanlara müdahale edilmeli."

 
Muğla'da 3.9 büyüklüğünde deprem!
 
Kelebek Çocuk Elfida'nın ismi Çiğli'de yaşayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MB'nin faiz beklentisinde tahminler doğru çıktı
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faizi sabit tutma kararı aldı.
375 firmaya 12 milyon TL fahiş fiyat cezası
Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş ...
Bitcoin tekrar 1 trilyon doların altında
Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin 35,000 doların ...
 
SpaceX, 60 internet uydusunu daha uzaya fırlattı
Amerikan roket, uydu ve uzay mekiği üreticisi SpaceX, Starlink internet ...
Türksat-5A'nın alt sistem testleri tamamlandı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Türksat-5A'nın alt sistem ...
Ekonomistler politika faizinde değişim beklemiyor
Ekonomistler, yarınki Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizinin ...
 
Dolara karşı Euro'yu güçlendirme planı
Avrupa Birliği (AB),dolara bağımlılığı azaltmaya ve küresel ticarette ...
İzmir'e yeni baraj: Yüzde 75 tamam!
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, İzmir'in Aliağa ilçesine yapılan ...
Mehmet KARABEL yazdı... Zeytinyağı, neden hayatın kendisidir?
Mehmet KARABEL yazdı... Zeytinyağı, neden hayatın kendisidir?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva