HABERLER>MAGAZİN
7 Eylül 2016 Çarşamba - 10:20

Şehrazat’tan Acun Ilıcalı'ya tazminat davası

Şehrazat, Acun Medya ile TV8 kanalına tazminat davası açtı.

Şehrazat’tan Acun Ilıcalı ya tazminat davası

Söz yazarı Şehrazat, şarkılarını programlarında izinsiz yayınladığı iddiasıyla Acun Medya ile TV8 kanalına tazminat davası açtı.

NTV'de yer alan habere göre İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde dava açan 64 yaşındaki Şehrazat’ın avukatı Sadettin Dayıoğlu, “Yarışmacılar detone olarak şarkıyı müvekkilimin arzu etmediği şekilde seslendirmiştir. Bu da müvekkilimi derinden üzmüştür” dedi.

Aynı zamanda besteci ve yapımcı olan Şehrazat, 5 bin lira maddi, 10 bin lira manevi olmak üzere toplam 15 bin lira tazminat talep etti.

ŞEHREZAT KİMDİR?

Şehrazat'ın babası Türkiye'nin ilk madencilerinden, Maden Kralı lakablı iş adamı S. Siham Kemali Söylemezoğlu'dur. Dedesi Harbiye Nazırı Süleyman Şefik Paşa'dır. Dedesinin babası ise Rumeli Beylerbeyi ve Konya Valisi Derviş Ali Kemali Paşa'dır ve Mevlana Türbesi'nde yatmaktadır. Dedesinin amcası Tanzimat devri devlet adamı, şair ve yazarlarından Ethem Pertev Paşa'dır. Yine Mehmet Teymur Fenni Efendi'nin torununun torunu ve IV. Murat'ın başpehlivanı Şahan Ali'nin torununun torununun torunudur.

ANNESİ İLK TÜRK CAZ ŞARKICISI

Halası Prenses Perizat Osmanoğlu'dur. Büyük amcalarından biri diplomat ve yazar Galip Kemali Söylemezoğlu, diğeri de Jön Türklerden Necmettin Kemali Söylemezoğlu'dur. Anıtkabir ve Taşkışla'ya emek veren ünlü mimar Prof. Dr. Hamit Kemali Söylemezoğlu da Şehrazat'ın amcasıdır. Annesi Sevinç Tevs ise Arnavutluk büyükelçisinin kızıdır ve Türkiye'ye caz müziğini getiren, ünü uluslararası medyaya taşınmış ilk Türk caz şarkıcısı olarak kabul edilen bir sanatçıdır, otoriteler tarafında 20. yüzyıl müzik dünyasının en mükemmel seslerinden biri olarak tanımlanmaktadır

BİNLERCE BESTESİ VAR

Binlerce bestesi olan Şehrazat'ın ilk hiti Ajda Pekkan'ın yorumladığı "Yaz Yaz Yaz" (1990) isimli şarkıdır. Bu bestesi ile Türk Pop Müziği'nde onun önderliğinde yeni bir kapı açılmıştır. Son zamanlardaki çalışmalarına, Bengü'nün "Kocaman Öpüyorum" "Sırada Sen Varsın", Gökhan Özen'in "Ezdirmem" ve "Helal Olsun" ile Meyra'nın "Aşklayalım" gibi hit şarkıları örnek gösterilebilir. Kendisi, Demet Sağıroğlu'nun en ünlü şarkılarından "Kınalı Bebek"in de söz yazarı ve prodüktörüdür. Oldukça kuvvetli bir sesi olmasına rağmen ses sanatçısı olarak çalışmalarına uzun yıllardır ara vermiş olan ve daha çok prodüktör, şarkı sözü yazarı ve besteci kimliğiyle sanat hayatında yer alan Şehrazat, 1960'lı yılların sonundan 1980'lerin sonuna değin söylediği aranjmanlar ile müzik dünyasında önemli yer kazanmıştır. Kendisi tarafından seslendirilen bu aranjman şarkılardan en ünlüleri arasında "Aşk Bir Kumarsa" (ABBA'nın "The Winner Takes It All" şarkısı coverı), "İki Gölge" (Sandy Posey'nin "All Hung Up In Your Green Eyes" şarkısı coverı), "İmkânsız Aşk" (Dusty Springfield'ın "I Close My Eyes and Count to Ten" şarkısı coverı), ve Kelebek (2:58; Engelbert Humperdinck'in "Free as the Wind (Theme from Papillon)" şarkısı coverı) bulunmaktadır.

1987'DE SAHNELERİ BIRAKTI

1975-1987 döneminde ise, birden çok lisan biliyor olması ile bunun sonucunda kazandığı ve o döneme ait modern veya klasikleşmiş öyküsel İngilizce şarkılardan oluşan eklektik ve oldukça geniş repertuvarı sayesinde, Türkiye'nin en meşhur sanatçılarının sahne aldığı ve son derece seçkin konuklara sahip Playboy ve Gala gibi İstanbul'un en ünlü mekânlarında sahne almayı bir solist olarak başarmıştır . Zengin müzik bilgisi ve başarılı sahnesi ile yoğun performansı hem izleyicinin hem de medyanın takdirini toplamasına rağmen Şehrazat, 1987 yılında sahneyi bırakma kararı alarak şarkı yazarlığına odaklanmayı tercih etmiştir. Kendisinin ses genişliği ve türü, yüksek nota dizili kontralto olarak adlandırılır. Bunun sebebi ise kayda değer bir vokal dayanıklılık ve çabukluğa sahip olmasından ötürü yüksek soprano notaları söyleyebildiği kadar düşük bariton notalarını da seslendirebilme yeteneğidir.

 
Köpekbalığı sörfçüyü öldürdü!
 
Karşıyaka'da köy bereketi artıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Caner Erkin ile Şükran Ovalı'nın aşk molası
Aşkları son sürat devam eden futbolcu Caner Erkin ile oyuncu Şükran Ovalı ...
Jason Statham'dan 'milli irade' fotoğrafı!
"Suikast" filminin başrol oyuncusu Jason Statham, THY'nin Skylife dergisinin ...
Williams-Ayda Field çiftini Cameron Diaz barıştırdı!
Robbie Williams’ın rehabilitasyona gitmek için terk ettiği eşi Ayda Field ...
 
Arda Turan-Aslı Doğan aşkı 1.5 yıl sürdü
Milli futbolcu Arda Turan ile sevgilisi Aslıhan Doğan 1,5 yıllık birlikteliklerine noktayı koydu.
Kardashian’dan kızına 2 bin dolarlık çanta
Lüks tutkusuyla tanınan Kim Kardashian, doğduğundan beri kameralar önünde ...
Rihanna’dan sevgiliye özel dövme!
Rihanna, MTV Ödülleri gecesinde sahnede sarılıp öpüştüğü rap şarkıcısı ...
 
Fuar sahnesinde sürpriz evlilik teklifi!
Haldun Dormen’e verilen plaketten sonra başrol oyuncusu Anıl Yülek’in ...
Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer kaza geçirdi
Tuba Büyüküstün ile birlikte başrollerinde oynayacağı Cesur ve Güzel adlı ...
'Aşk-ı Memnu'nun Bülent'i büyüdü, ekranlara dönüyor!
'Aşk-ı Memnu' dizisindeki Bülent rolüyle tanınan Batuhan Karacakaya delikanlı oldu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva