HABERLER>GÜNCEL
25 Mayıs 2016 Çarşamba - 07:16

Şehitlerin evlerine ateş düştü!

Van’ın Çaldıran İlçesi’nde teröristlerin zırhlı askeri araca yönelik düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 1'i binbaşı 5 askerin evlerine ateş düştü.

Şehitlerin evlerine ateş düştü!

Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur’un şehit olduğu haberini emekli öğretmen olan babası Remzi ile annesi Zehra Cesur, Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde aldı. Cesur çifti, acı haberi alır almaz merkez ilçe Menteşe’deki evlerine döndü. Yakınları, şehidin baba evi ile Muğla İl sağlık Müdürlüğü’nde yönetici olarak görev yapan ağabeyi Dr. Ali Volkan Cesur’un evine akın etti. Türk bayraklarının asıldığı baba evinin önünde, sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği belirtildi. Hemşire Seda Cesur ile evli bir çocuk babası Kıvanç Cesur’un yarın ikindi namazına müteakip toprağa verileceği belirtildi. Şehit binbaşı Cesur’dan geriye hemşire eşi Seda ve oğlu Demir Alp ile birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafları kaldı.

- VAN'DA BOMBALI SALDIRI: 6 ASKER ŞEHİT

EŞİYLE VAN'DA YAŞIYORDU
Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci'nin (31) Amasya'nın Merzifon ilçesindeki babaevinde yas var. Demirci'nin Yozgat'ta oturan kız kardeşine ziyarete giden anne ve babasına, yetkililer tarafında Demirci'nin yaralı olduğu haberi verildi, bunun üzerine Demirci'nin anne ve babası Merzifon'a geldi. Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde yaşayan baba Nadir (56) ile anne Nigün Demirci'ye (55) acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. Olayın duyulması üzerine şehidin babaevi ile evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Songül Demirci'yle geçen yıl dünyaevine giren şehidin, bir kız kardeşinin bulunduğu ve eşiyle Van'da ikamet ettiği öğrenildi.

ŞEHİT SARIGÜL EMEKLİ OLACAKTI
Van’ın Çaldıran ilçesinde PKK’lıları karayoluna tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilip ardından roket atarlı saldırıda şehit olan 6 askerden Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün Bitlis’in Ahlat ilçesindeki babaevine ateş düştü. Van’ın Çaldıran ilçesinde görevli olan 2 çocuk babası 43 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün şehit olduğu haberi İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Zafer Bayram ve Emniyet Müdürü Erdem Yaban tarafından aileye bildirildi. Şehadet haberini alan yakınları Sarıgül’ün Selçuklu Mahallesindeki Şehit Erdoğan Gökbulak Caddesindeki baba evine akın ederken, geçici görevle Van Çaldıran ilçesinde Jandarma Trafik görevlisi olan Şehit Sarıgül’ün emekliliğine kısa bir süre kaldığı, tayininin de İzmir’e çıktığı belirtildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sarıgül için yarın memleketi Ahlat’ta düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verileceği belirtildi. 

ŞEHİDİN ABLASI AĞITLAR YAKTI
Şehit Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş'ın (25) babaevine acı haber ulaştı. Şehit Tıraş'ın Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi'ndeki babaevine giden Nurdağı Kaymakam Vekili ve İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Vahit Sağdıç, Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, Emniyet Müdürü Hacı Mustafa Arslan ve askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde, acı haberi baba Abdulmutallip ile annesi Elif Tıraş'a verdi. Oğlunun şehit haberini alan baba Abdulmutallip, anne Elif Tıraş ile kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan anne ve kardeşlere sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin ablası Yüksel, gözyaşları içerisinde oğluna bakarak, "Dayın gitti, kardeşim gitti, dayının intikamını al." diye ağıt yaktı. Şehit haberinin duyulmasının ardından, babaevine Türk bayrağı asıldı. Şehidin 5 gün önce atamasının Kahramanmaraş'a çıktığı, eşi İpek Tıraş'ın ise 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

ŞEHİT KAYKUSUZ ALTI AY ÖNCE EVLENMİŞTİ
Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaykusuz'un (24) Samsun'un Ayvalık ilçesindeki babaevinde yas var. Kaykusuz'un şehadet haberi, Ayvacık ilçesi Terice Mahallesi'nde yaşayan eşi Mafiye, baba Avni ve anne Hatun Kaykusuz'a, Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca ile askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberin ardından şehidin baba ocağı ve çevredeki evlerin pencere ve balkonlarına, Türk bayrakları asıldı. Şehit Kaykusuz'un altı ay önce Mafiye Kaykusuz ile dünya evine girdiği ve düğün sonrası ilk görev yeri olan Van'a gittiği öğrenildi. Şehidin, eşi Mafiye Kaykusuz'u Van'a götürmeyerek ailesinin yanında bıraktığı belirtildi.

15 GÜN ÖNCE NİKAH KIYDI
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen'in (27), Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesindeki babaevinde yas var. Türkmen'in şehadet haberi, Savat Mahallesi'ndeki Çayırbağ Çiftliği'nde yaşayan baba Emin ve anne Zöhre Türkmen'e Hacıbektaş Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil ile askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberin ardından baba ocağına ve çevredeki evlerin balkonlarına Türk bayrakları asıldı.  Şehidin eşi Hacer Tükmen'e (26) acı haber Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı Kurugöl köyündeki baba evinde askeri yetkililer tarafından verildi. Hacer Türkmen, daha sonra sağlık ekiplerinin nezaretinde şehidin baba ocağına götürüldü. Şehit Uzman Çavuş Türkmen'in 9 ay önce göreve başladığı, 15 gün önce nikah kıydığı ve temmuz ayında düğün yapacağı öğrenildi. (ajanslar)

 
Erdoğan’ın 'vize' resti dış basında!
 
Rüzgar Çetin davasında flaş gelişme: Yaralı polis...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Paterson Köşkü ihaleye çıkıyor
Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda bulunan 157 yıllık Paterson ...
İzmir'de kumar kavgası: 1 ölü
İzmir'in Bornova İlçesi'nde kumarhane olarak kullanıldığı iddia edilen ...
İzmir'de bomba paniği: Piknik tüpünü...
İzmir'in Konak İlçesi'nde bombalı görüntüsü verilen piknik tüpü fünyeyle patlatıldı. 
 
MİT TIR'ları davasında flaş gelişme!
İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesince görüşülen ...
'Deniz terörü'nde flaş gelişme: 400 kilo bomba...
Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde denizde pazar günü 1 askerin şehit olduğu, ...
Van'da bombalı saldırı: 6 asker şehit
Van'ın Çaldıran ilçesinde terör örgütü PKK üyelerinin yola döşediği patlayıcı ...
 
Flaş! Erdoğan'dan AB'ye 'vize' resti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile ortak düzenlediği ...
Rum liderin Türkiye ziyareti kriz yarattı
Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Dünya İnsani Zirvesi’ne katılmak ...
'Efemçukuru Davası'nda son sözler söylendi, karar…
İzmir 6'ncı İdare Mahkemesi, Efemçukuru Altın Madeni'nin 17 Kasım 2015 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva