HABERLER>GÜNCEL
11 Eylül 2009 Cuma - 00:00

Şehitlerimizi uğurladık

Çukurca ve Eruh'ta şehit olan askerlerimiz memleketlerinde gözyaşlarıyla toprağa verildi. ’

Şehitlerimizi uğurladık



 
Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle girişilen çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Murat Taş'ın cenazesi İstanbul'da toprağa verildi.
 
Şehit Başçavuş Taş için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde askeri tören düzenlendi. Şehidin eşi Nesrin Taş, musalla taşına konulan Türk bayrağı örtülü tabuta sarılarak ağladı. Bu arada, şehidin annesi Neriman Taş da koşarak onun yanına gelmek isterken yere düştü. Subaylar tarafından kaldırılan şehit annesi de oğlunun tabutuna sarılarak, diğer yakınlarıyla birlikte gözyaşı döktü. Şehit Murat Taş'ın 2,5 yaşındaki oğlu Çağrı'nın cami avlusuna getirilmesi törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.
 
Şehit eşi Nesrin Taş, ağlarken ''Yüzüğün parmağımdan ömür boyu çıkmayacak aşkım. Yerinde rahat uyu. Seni çok seviyorum. 5 yıl çok az, yetmedi aşkım. Ben sana nasıl doyayım? Nasıl yaktın içimi? Nasıl bırakıp gittin Muratım? Birazcık sarılıp gideceğim. Yerin dibine gitsin Eruh. O Eruh aldı seni benden'' dedi.
 
Bu sırada bayılan şehidin kız kardeşine cami avlusunda bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti.
 
Anne Neriman Taş da ''Başka acılar yaşanmasın, bunlar son olsun'' diye konuştu.
 
Ailenin kendileri için ayrılan bölümde yerlerini almasının ardından başsağlığı dileğinde bulunmak için gelenlerden birine şehidin kardeşi Ferhat Taş, ''Hanginizin oğlu doğuda askerlik yapıyor? Bir tane çocuğunuz var mı orada askerlik yapan? Ondan sonra 'başınız sağ olsun' diyorsunuz'' sözleriyle tepki gösterdi.
 
Tören alanına daha sonra, beraberindeki bir grup milletvekiliyle CHP Genel Başkanı Deniz Baykal geldi. Baykal, şehit yakınları tarafından alkışlarla karşılandı.
 
Aileye başsağlığı dileyen Baykal, bir süre şehit yakınlarını dinledi. Yanında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil de şehidin eşine sarılarak teselli etti.
 
Törene, Baykal ve Tamaylıgil'in yanı sıra CHP Milletvekilleri Mehmet Sevigen, Mehmet Ali Özpolat ve Algan Hacaloğlu ile AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Sekman, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, askerler ve şehit yakınları katıldı.
 
NAMAZI İSTANBUL MÜFTÜSÜ ÇAĞRICI KILDIRDI
 
Törende şehidin cenaze namazını, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı kıldırdı.
 
Çağrıcı, yaptığı konuşmada, vatan ve millet için yaşamak gibi ölmenin de onur olduğunu, şehitlerin peygamberlerin komşusu olacağını söyledi.
 
Vatan için yapılan fedakarlıklarla büyük millet olunduğunu dile getiren Çağrıcı, bundan sonra yapılacak fedakarlıklarla ülkenin birlik ve bütünlüğünün korunacağını ifade etti.
 
Çağrıcı, törene katılanlardan slogan atmamalarını, sükunet ve vakar içinde üzüntülerini içlerine gömerek şehidi ebediyete uğurlayacaklarını söyledi.
 
Törende bulunanlara ''Nasıl bilirdiniz?'' sorusunu sormayacağını ifade eden Çağrıcı, ''Vatanı için canını feda eden bir insanı hepinizin iyi bildiğini, değerli, yüce bir insan olduğunu biliyorsunuz. O nedenle sadece helallik istiyorum'' diye konuştu.
 
Şehidin cenazesi, burada öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından omuza alınarak top arabasına konuldu. Bir süre kortej eşliğinde bu şekilde taşınan Taş'ın cenazesi, daha sonra cenaze aracına alınarak ulaştırıldığı Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi.
 
Yürüyüş sırasında kortejde bulunanlar terör örgütü aleyhine sloganlar attı.
 
ONBAŞI HÜSEYİN GÜRLEKLİ'NİN GEDİZ'DE TOPRAĞA VERİLDİ
 
Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Hüseyin Gürlekli'nin (26) cenazesi, Kütahya'nın Gediz ilçesinde toprağa verildi.
 
Şehidin cenazesi, önce askeri uçakla Kütahya Hava Er Eğitim Tugayına, daha sonra kara yoluyla Gediz'e getirildi. Cenaze, önünde gençlerden oluşan kalabalık bir grubun tekbir getirdiği kortejin ardından, Ulu Cami bahçesindeki katafalka konuldu.
 
Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, Kütahya Garnizon ve Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, şehidin annesi Suna ile babası Mustafa Gürlekli'ye taziyede bulundu.
 
Bahçede iki büyük Türk bayrağı açan gençler, ''Senin başında taş, benim gözümde yaş, sen borcunu ödedin, sıra bizde arkadaş'', ''Bu ülkenin sahipleri yalnızca bu ülkeyi sevenlerdir'' şeklinde yazılı dövizler taşıdı.
 
Tören öncesinde camiden verilen vaazda, cenaze törenlerinde slogan atılması, tekbir getirilmesi ve bağırılmasının dinen uygun olmadığı yönünde yapılan uyarıya, ''Bu şehit cenazesi'' diyerek tepki gösteren bir grup genç, tekbir getirdi.
 
''ŞEHİTLERİMİZ MİLLETİMİZİN EN BÜYÜK GURUR KAYNAĞIDIR''
 
Gediz İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Tufan, törende yaptığı konuşmada, vatanın bütünlüğü ve yüce Türk ulusunun varlığı uğruna hayatını feda ederek en yüksek mertebeye ulaşan Gürlekli'yi, son yolculuğuna uğurlamak üzere toplanıldığını söyledi.
 
Ülkenin birlik ve bütünlüğü için canlarını feda eden şehitleri minnetle andıklarını ifade eden Yüzbaşı Tufan, ''Ülkemizin birlik ve beraberliğini korumak için her karış toprağına kanıyla adını yazdıran aziz şehitlerimiz, milletimizin en büyük gurur kaynağıdır. Türkiye Cumhuriyeti, şehit ve gazilerinin kahramanlıkları, fedakarlıkları sayesinde huzur ve barış içerisinde yaşamaktadır'' dedi.
 
Cenaze namazı öncesinde oğlunun tabutuna sarılırken fenalaşan anne Suna Gürlekli, askerler tarafından güçlükle sakinleştirildi. Hüseyin Gürlekli'nin babaannesi ve nişanlısı da tabut ile yanındaki fotoğrafı öptüler.
 
Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü'nün kıldırdığı cenaze namazı ardından şehit erin cenazesi, Cumhuriyet Caddesi'nde kortej halinde omuzlarda taşınıp cenaze aracına konularak, ilçe mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.
 
Cenaze törenine AK Parti Kütahya milletvekilleri Soner Aksoy, Hüsnü Ordu, Hüseyin Tuğcu, İsmail Hakkı Biçer, Hasan Fehmi Kinay, MHP Kütahya milletvekili Alim Işık, Kütahya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ömer Lütfi Mor, Kütahya Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ile şehit erin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
JANDARMA ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ FERHAT ÜNELLİ AMASYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ
 
Siirt'in Eruh ilçesindeki çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ferhat Ünelli, memleketi Amasya'da törenle toprağa verildi.
 
Şehit Ferhat Ünelli'nin, gece askeri uçakla Amasya'nın Merzifon ilçesindeki 5. Ana Jet Üst Komutanlığına getirildikten sonra Amasya Sabuncuoğlu Şerafeddin Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenazesi, buradan alınarak Sultan Bayezid Camisine getirildi.
 
Burada düzenlenen törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapan Binbaşı Hasan Çelik Günal, şehit Ferhat Ünelli'nin vatanı uğruna canını feda ederek, şehitlik mertebesine ulaştığını ifade etti.
 
Tören sırasında şehidin annesi Solmaz (49), babası Kamil(55) ve 3.5 aylık hamile eşi Şühada (19) ile Afyonarahisar'da uzman çavuş olarak görev yapan kardeşi İsmet, Ünelli'nin Türk Bayrağına sarılı tabutuna kapanarak ağladı.
 
Şehidin yaklaşık bir yıl önce evlendiği eşi Şühada güçlükle ayakta dururken, annesi Solmaz'ın ağıtları ise cenazeye katılanları duygulandırdı.
 
Daha sonra kılınan öğlen namazının ardından cenaze, Karasenir Mahallesinde bulunan aile kabristanlığında toprağa verildi.
 
Törene, şehit askerin yakınları, Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Amasya Milletvekilleri Akif Gülle ve Avni Erdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir'in de aralarında bulunduğu askeri ve sivil kurumların yöneticileri katıldı.
 
ŞEHİDİN 6 AYLIK HAMİLE EŞİ AYŞE ERDEM GÜÇLÜKLE AYAKTA DURABİLDİ
 
Hakkari Çukurca'da teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Üstçavuş Ferhat Erdem, memleketi Kırşehir'de toprağa verildi.
 
Şehit Astsuby Ferhat Erdem için Cacabey Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanı Tümgeneral Nurettin Kılıç, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan, Metin Çobanoğlu, Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Tören sırasında şehidin eşi Ayşe Erdem ile annesi Dönüş Erdem, kadın askerler tarafından teselli edildi. 6 aylık hamile olduğu öğrenilen acılı eş Ayşe Erdem, güçlükle ayakta durabildi. Şehit annesi Dönüş Erdem de oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu önünde teröristleri sevindirmeyeceğini, bu nedenle ağlamayacağını söyledi. Şehit annesi, ''Oğlum şehit oldu, vatan sağolsun. Askerlerimiz kanını yerde koymayacak. İntikamını alacaklar'' diye gözyaşı döktü.
 
Baba Hacı Emin Erdem de, sükunetini koruyarak, ''Kimse ağlamasın, oğlum vatan için şehit oldu. Ağlayıp da teröristleri sevindirmeyin. Vatan sağolsun'' diyerek ailesini teselli etti.
 
Cenaze töreni sırasında şehit Erdem'in yeğeni 12 yaşındaki Muhammet Erdem, baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri, şehit ailesini kontrol altında tuttu.
 
Garnizon Komutanı ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Uçar'ın konuşmasının ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas cenaze namazını kıldırdı. Vatandaşlardan, tören sırasında şehidi rahatsız edecek sloganlar atmamalarını isteyen Arvas, daha sonra şehitler için dua etti.
 
Cenaze namazının kılınmasının ardından askerlerin omuzlarına alınan şehit cenazesi, tören birliği ve bando eşliğinde bir süre taşındı. Yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla şehit cenazesi Cacabey Meydanı'ndan Kapıcı Camisi önüne kadar taşındı. Bu sırada vatandaşlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' ve ''Kahrolsun PKK'' gibi sloganlar atarak tekbir getirdiler.
 
Yürüyüşün ardından cenaze arabasına konan şehit cenazesi Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde toprağa verildi. Tören birlikleri defin sırasında saygı atışı yaptı. Şehidin tabutunun sarıldığı Türk bayrağı, baba Hacı Emin Erdem'e teslim edildi.
 
İki günde 4 şehit veren Kırşehir'de, Van'daki mayın patlaması sırasında şehit olan Astsubay Fatih Aydoğan ile Uzman Çavuş Deniz Kaya Kaman ilçesinde ikindi namazından sonra defnedilecek. Kırşehir'in diğer şehidi Siirt'in Eruh ilçesindeki çatışmada şehit olan Komando Er Orhan Kılıç ise Ankara'da toprağa verilecek.
 
ŞEHİDİN DEDESİ: ''19 TORUNUM VAR, HEPSİ BU VATANA FEDA OLSUN''
 
Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında önceki gün güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Piyade Er Emrah Temel (21) için Sakarya'nın Akyazı ilçesinde askeri tören düzenlendi.
 
Şehit Temel için Sakarya'nın Akyazı ilçesi Dokurcun beldesinde, belediye önünde düzenlenen askeri törene katılan vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla ''Vatan bölünmez, şehitler ölmez'' sloganı attı. Törende görev yapan bir asker ile şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehidin, fenalık geçiren yakınları, askeri personel tarafından sakinleştirildi.
 
Törene, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bolu 2. Komando Tugayı Komutan Vekili Kurmay Albay İrfan Bulut, Bolu İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ertaş, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği töreni evlerinin balkon ve pencerelerinden izleyenler de binalara Türk bayrakları astı.
 
Şehidin cenazesi, Dokurcun Camisi'nde kılınan namazın ardından memleketi olan Bolu'nun Mudurnu ilçesi Avdullar köyüne gönderildi.
 
Şehit askerin dedesi Arif Temel, gazetecilere, torununun 3,5 aylık asker olduğunu belirterek, ''19 torunum var, hepsi bu vatana feda olsun. Şehidimizin acısı büyük ama vatan sağ olsun. Torunlarımın hepsi bu vatan için canlarını seve seve vermeye hazır'' dedi.
 
Şehidin kardeşleri 17 yaşındaki Raif ve 15 yaşındaki Ercan Temel ise, ''Ağabeyimiz bu vatan için şehit oldu, gerekirse biz de seve seve vatanımız için ölüme gideriz'' diye konuştu.
 
JANDARMA KOMANDO ONBAŞI ORHAN KILIÇ İÇİN KOCATEPE CAMİSİ'NDE TÖREN
 
Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında önceki gün çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Orhan Kılıç için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi.
 
Törene, Kılıç'ın annesi Ayfer Kılıç, babası İdris Dede Kılıç, yakınları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Ankara Garnizonunda görevli bazı general, subay ve astsubaylar ile vatandaşlar katıldı.
 
Cumhurbaşkanı Gül, Kocatepe Camisi'ne gelişinde şehit Kılıç'ın ailesine başsağlığı dileklerini iletti.
 
Kocatepe Camisi'nde, öğle namazının ardından şehit onbaşı Kılıç'ın cenaze namazı kılındı. Şehit onbaşının cenazesi bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra top arabasına konuldu.
 
Bu sırada bazı vatandaşlar ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Askere uzanan eller kırılsın'', ''Kahrolsun PKK'', ''Hepimiz Mehmet'iz PKK'ya yeteriz'' şeklinde slogan attı. Slogan atan grup daha sonra polis tarafından durduruldu ve askeri törenin yapıldığı alana geçişlerine izin verilmedi.
 
Askeri törenin ardından Kılıç'ın cenazesi defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü.
 
Cenaze töreninde, geniş güvenlik önlemleri alındı. Kocatepe Camisi'ne çıkan cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı. Minarelere ve çevredeki yüksek binalara da keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konya'da iki deprem!
İlde önce 4.5 sonra da 4.7 büyüklüğünde, orta şiddette iki deprem meydana ...
Daha beteri geliyor!
İstanbul ve Tekirdağ'ı 31 kişinin öldüğü 9 kişinin kaybolduğu sel ...
Ve Kürtçe üniversitede
YÖK, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde 'Yaşayan Dilller' adı ...
 
Şehit babasından kardeşlik çağrısı...
Siirt'te şehit düşen oğlu Burak'ı dün toprağa veren acılı baba ...
Lahmacun arası uyuşturucu servisi
Muğla'da düzenlenen operasyonda, lahmacunların arasına gizlenmiş ...
İntiharından 3.5 yıl sonra kimliği tespit edildi
Karşıyaka’’da Mart 2006’’da intihar eden genç kızın kimliği olaydan 3.5 yıl sonra tespit edildi. ’
 
Altın işletmelerine dava!
Bazı sivil toplum örgütü temsilcileri Bergama Koza Altın İşletmeleri A.Ş'nin ...
Bir de göçük felaketi!
Zonguldak Kilimli'deki bir maden ocağında meydana gelen göçükte Ali ...
Torbalı’’da trafik kazası can aldı’…
Aydın-İzmir yolunda gerçekleşen kazada bir otomobille çarpışan motosiklet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva