HABERLER>POLİTİKA
29 Şubat 2020 Cumartesi - 11:19

Şehit haberleri sonrası Kılıçdaroğlu gözyaşlarını tutamadı

Suriye'nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik saldırının yaşandığı gece, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun çok sayıda askerin hayatını kaybettiğini öğrenince gözyaşlarını tutamadığı ortaya çıktı.

Şehit haberleri sonrası Kılıçdaroğlu gözyaşlarını tutamadı

Suriye'nin İdlib kentinde 27 Şubat 2020'de düzenlenen ve 33 Türk askerinin hayatını kaybettiği gece, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sabaha kadar gelişmeleri takip ettiği öğrenildi. CHP liderinin, bölgeye gönderilen milletvekillerinden beş dakikada bir bilgi aldığı ve olağanüstü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına iki askeri danışmanın da katıldığı belirtildi. 

Bu sırada Kılıçdaroğlu'nun, saldırıyla ilgili olarak resmi açıklama yapılmaması üzerine kendisine ulaşan asker yakınlarıyla telefonda görüştüğü aktarıldı.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre MYK toplantısının perde arkasında şunlar yaşandı:

"Şehit sayısı konusunda ilk bilgiyi CHP Reyhanlı İlçe Başkanlığı’ndan alan Kılıçdaroğlu’nun 'Eyvah. Bu çocukların annesine, babasına ne diyeceğiz?' diye tepki verdi. 

MYK toplantısı sırasında Kılıçdaroğlu’nun duygusal anlar yaşadı. Kayseri’den bir kamu görevlisi bölgede bulunan asker çocuğundan haber alamaması üzerine Kılıçdaroğlu’na ulaşarak yardım istedi. Üst düzey bir subayın annesinin de telefonu üzerine Kılıçdaroğlu’nun 'Eyvah şimdi ben anneye ne diyeceğim' diyerek telefonu açtığı belirtildi. Kılıçdaroğlu anneyi sakinleştirmeye çalışırken gözyaşlarını tutamadı.

Kılıçdaroğlu’nun 'Dünyanın en kahraman, en başarılı ordusunu, bizim çocuklarımızı hava desteği olmadan oraya yollamak ve çocukların başına bu felaketin gelmesini önlememek; kahraman ordumuzun gücünü kırma çalışmasıdır. Karizmasını, güvenilirliğini sarsmaya çalışıyorlar' dediği belirtildi. 

Daha önce iktidarı uyardıklarına işaret eden Kılıçdaroğlu 'İdlib’de ne işimiz var? İdlib de, Suriye de Libya da bir askerimizin tırnağı etmez. Bu bilgi akışının kesilmesi, böyle bir kahraman ordunun sevk ve idaresindeki siyasi yetersizliği gösteriyor' ifadelerinde bulundu.

Akar dönmedi

Kılıçdaroğlu Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar’ı aramasına karşın herhangi bir geri dönüş olmadı. Aynı saatlerde aranan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’un ise sabaha karşı döndüğü ifade edildi. Kılıçdaroğlu başsağlığı diledikten sonra iletişim kanallarının kapalı olması ve bilgi verilmemesi nedeniyle TBMM’nin kapalı oturumunda bu konunun ele alınması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun Akar’ın dönmemesi üzerine 'Demek ki diyecek bir şeyleri yok' dediği belirtildi.

Akar’ın bilgi vermemesini ve koordinasyonsuzluk yaşanmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden askerlerle ilgili resmi açıklamanın Hatay Valiliği tarafından yapılmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hiçbir açıklama yapmadığı eleştirileri üzerine Kılıçdaroğlu 'Meclis Başkanı beklenmeli. Ordu, Meclis’in ordusu. Gökyüzü karardığında fırtına çıktığında kaptanlar gökyüzüne bakar. Meclis gökyüzündeki mavi umuttur. Bütün bu süreç Meclis üzerinden yürütülmeli' dedi."

 
'Bakımsızsın' denilerek öldürülmüştü... O cinayette 'otopsi' detayı!
 
Rusya: Türkiye ile tansiyonu düşürmek için anlaştık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'den İdlib saldırısına ortak tepki
AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti Meclis Gruplarının ortak açıklamasıyla, ...
Merkel'den 'saldırılara son verin' çağrısı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşen Almanya Başbakanı ...
TBMM Başkanı'ndan İdlib Özel Oturumu açıklaması!
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye bir NATO üyesidir. NATO ülkelerinin, ...
 
Erdoğan, Trump ile telefonda görüştü!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda ...
MHP İl Başkanı Şahin: Birlikte aşacağız!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Görevi ...
CHP’li Polat: Hangi müteahhitten kına aldınız?
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Karabağlar ...
 
AK Parti’den TBMM’de kapalı oturum teklifi
Suriye'de rejim güçleri tarafından düzenlenen hain saldırıda 33 asker ...
AK Partili Sürekli: 'Acımız büyük, hesabı sorulacak!'
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İdlib'de 33 Türk askerinin ...
Erdoğan ve Putin yüz yüze görüşecek!
İletişim Başkanı Altun, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le telefon görüşmesinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva