HABERLER>GÜNCEL
26 Haziran 2019 Çarşamba - 15:38

Seferihisarlı Yarensu'dan 'yoluma dokunmayın' çağrısı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, yüzde 99 bedensel engelli 11 yaşındaki Yarensu Akbaş'ın dışarı çıkıp hava alması için ailesi tarafından yapılan engelli rampası, apartman sakinlerinin şikayetine neden oldu. 3 ay önce yapılan yol sayesinde parka çıkıp sosyalleşebildiğini dile getiren Yarensu, bu yol olmadan önce canının çok sıkıldığını söyleyerek, "Yoluma dokunmayın" dedi. Engelli yolunun durumuyla ilgili mahkeme kararı bekleniyor

Seferihisarlı Yarensu dan  yoluma dokunmayın  çağrısı

Seferihisar'ın Camıkebir Mahalesi'nde, oto tamircisi Abdullah Öztekin (31) ile evli olan ev kadını Özlem Öztekin'in (29) ilk eşinden olan kızı Yarensu Akbaş, 8 yıl önce geçirdiği trafik kazasında yaralandı. Akbaş, tedavisinin ardından omurilik felçlisi olarak yaşamını sürdürmeye başladı. Öztekin çifti, 6 aylık bebekleri Esila’nın dünyaya gelmesiyle birlikte, Yarensu'nun daha da olgunlaştığını ve sosyalleşmek istediğini görüp, zemin kattaki dairelerinin arka tarafına engelli rampası yaptı. Ancak apartman sakinlerinden, üst katta oturan H.C., Abdullah Öztekin'in zemin kattaki dairesinin balkonunun üstüne 5-6 metre uzunlukta sac gölgelik ve bahçeye de engelli rampası yapmasını mahkemeye taşıdı. Apartman girişinde engelli rampası bulunmasına rağmen Öztekin'in ayrıca kendi evine de sac rampa yaptığını belirtti. Gölgelik ve rampanın apartmanın plan, proje ve ruhsatına aykırı olduğunu vurgulayarak kaldırılması için dava açtı. Gölgelik ve rampanın güneşli havalarda aşırı sıcağa, yağmur yağdığında ise gürültüye neden olduğunu belirtti.

Yarensu'nun tüm ihtiyaçlarını kendilerinin karşıladığını anlatan baba Abdullah Öztekin, evde özel eğitim alan kızlarının 4'üncü sınıftan 5'e geçtiğini belirterek, "Kızımıza güzel bir gelecek sunmak istiyoruz. 2017'de bu eve taşındık. Daire girişinden akülü arabayla girmek zor oluyordu. Zemin katta oturduğumuz için bahçe yoluna engelli rampası yapmayı düşündük. Tüm apartman sakinlerine konuyu anlattım. Hepsinin iznini aldık. 'Yaren bizim de çocuğumuz' dediler. Ben de yolu kendi imkanlarımla yaptım. 3 aydır bu yolu kullanıyoruz. Yaren kendisi eve girip çıkabiliyor. Hava alıyor, parka gidiyor" dedi.

Engelli yolunun altına Seferihisar Belediyesi'nin taş döşediğini dile getiren Öztekin, apartman sakinlerinin itirazını eve gelen tebligat ile öğrendiklerini söyledi. Öztekin, "Çocuğumuz sosyalleşmek istiyor. Evde canı sıkılıyor. Kapıda tümsekler var, girip çıkmak zor oluyordu. Apartman sakinlerinin göz zevkini bozuyormuş. Burada yığılı molozlar göz zevklerini bozmuyor da bu yol bozuyor" dedi.



'HERKES ELİNİ VİCDANINA KOYSUN'
Omurilik zedelenmesi nedeniyle tek böbreği çalışan Yarensu'nun bakımıyla birebir ilgilenen anne Özlem Öztekin ise kızlarını dışarı çıkarırken önce çok zorlandıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Kızımda kemik erimesi var. Kucağımıza alırken kemikleri zedelenir diye korkuyorduk. Bu yolu yapmadan önce herkesten izin aldık. Şimdi 'biz izin vermiyoruz' diyorlar. Biz buradaki moloz yığınını kaldırdık. Şimdi yolun etrafı bir hayırsever tarafından çimlendirilecek ve peyzaj çalışması yapılacak. Anne olarak benim çocuğumun da gezip tozmasını istiyorum. Herkes elini vicdanına koysun. O da parka gitmek, arkadaşlarıyla birlikte olmak istiyor. Tek isteğim, kızımın yolunu kaldırtmasınlar. Hakim ve savcıların adaletine güveniyorum."

YARENSU YOLUNU ÇOK SEVDİ
Yarensu Akbaş ise yolun kaldırılmaması için çağrıda bulunarak, "Bu yol olmadan önce canım çok sıkılıyordu. Bu yol için devletimize, anneme, babama teşekkür ederim. Evet bu yol çok güzel oldu. Ama bu yolu kaldırmak istiyorlar. Ve ben kaldırılmasını istemiyorum. Yoluma dokunmayın. Parka gidiyorum buradan, ya da bir tur atıp eve geliyorum" diye konuştu. (DHA)

 
Menemenspor'dan orta saha hamlesi
 
Rusya: S-400 teslimatına yüzde 99 hazırız!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar'dan ' erken terhis' açıklaması
Milli Savunma Bakanı Akar "Gençlerimizin terhis işlemlerinin bir an önce ...
AK Parti Bergama eski İlçe Başkanı FETÖ'den beraat etti
Hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan eski ...
Harp Okulu davasında 108 öğrenciye beraat
Kara Harp Okulu'ndaki darbe girişimi davasında, olay tarihinde okul dekanı ...
 
'Peşkeş' düellosu: Rektörlük'ten tepki, CHP'li Polat'tan jet yanıt!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, Narlıdere’de bulunan Güzel ...
İzmir'de kaçak akaryakıt operasyonu
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde durdurulan ve Doğu Anadolu illerine gitmek ...
Pedofili ifadeler içeren kitapla ilgili flaş gelişme!
Ankara'da 'pedofili' ifadeler içeren 'Zümrüt Apartmanı' adlı kitabın yazarı ...
 
Agora duvarlarında 2 bin yıllık duvar yazıları
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Smyrna Kazıları Başkanı Doç. ...
Teyzesine tecavüzden yargılanıyordu... Ünlü jokeyin cezası belli oldu!
İstanbul'da ağabeyinin eşi N.P'ye  iki jokey arkadaşının yardımı ile tecavüz ...
Ayşe öğretmen hakkında mahkeme kararını verdi
3 yıl önce telefonla katıldığı televizyon programındaki konuşmasında, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva