HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Eylül 2017 Cuma - 09:30

Seferihisar’dan Türkiye’ye mesaj: Barış bu kadar kolay

Birbirinden renkli görüntülere sahne olan “Hepimiz Seferihisarlıyız-Kültürler Buluşması” Yozgatlılar Gecesi’yle tamamlandı. Başkan Tunç Soyer; “Umuyorum Seferihisar’dan yükselen bu ışık, bir gün tüm Türkiye’ye yayılacak, bu birliktelik bütün ülkede hep beraber kutlanacak” dedi.

Seferihisar’dan Türkiye’ye mesaj: Barış bu kadar kolay

Seferihisar Belediyesi ve hemşehri dernekleri bir araya gelerek 6.Kez Hepimiz Seferihisarlıyız etkinliğini gerçekleştirdi. 

16 Eylül Cumartesi akşamı Ahıska ve Kafkas Türkleri Derneği’nin düzenlediği geceyle başlayan etkinlik, sırasıyla Afyonkarahisarlılar, Doğu ve Güneydoğu Anadolulular, Karadenizliler ve Tokatlılar’la devam etti. Etkinliğin final gecesi 21 Eylül Perşembe günü ise Seferihisar Yozgatlılar Derneği’nin gecesi düzenlendi.

Program, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yozgat Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Yozgat Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öçal, Ege Yozgatlılar Dernek Başkanı Ahmet Altuntaş,  Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin, İzmir Yozgat Bozok Yaylası Derneği Başkanı İbrahim Şahin, Seferihisar Yozgatlılar Derneği Başkanı Yalçın Konuk, Dernek Kurucu Başkanı İbrahim Çetinel, Yozgat’tan gelen misafirler, ilçedeki diğer dernek başkanları Ahıska ve Kafkas Türkleri Derneği Başkanı Recep Pehlivan, Afyonkarahisarlılar Derneği Başkanı Yalçın Uysal, Doğu ve Güneydoğu Anadolulular Derneği Başkanı Orhan Yüce, Karadenizliler Derneği Başkanı Mustafa Ulu, Tokatlılar Derneği Başkanı İsmail Bazan ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

İNANIYORUM Kİ BU ETKİNLİK TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE YAPILACAK
Açılış konuşmalarında 6 gün süren etkinliği değerlendiren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Bugün 21 Eylül Dünya Barış günü. Ama dünyanın hiçbir yerinde barış bu kadar içten, bu kadar güzel kutlanmıyor. Altı gün boyunca birbirinden güzel şarkılar, şiirler, fıkralar,  insanlar, kentler gördük. Ve gördük ki muazzam bir zenginliğe sahibiz. Ancak tüm bu değerler birleşince biz oluyoruz. Bizi biz yapan değerler o kuvvetli ki! Birbirimizden haberdar oldukça, sevgi ve saygı gösterdikçe daha çok zenginleşiyoruz. Bu toprağın kadim kültürü ve güzel insanları, insanlığa sadece yoğurt, pastırma hediye etmemiş. Sadece bu topraklarda yaşayanlar büyüklerinin ellerini öpüyor ve başlarına koyuyor. İmece dediğimiz şey bu toprakların insanlığa armağanıdır. Biz böylesine zengin ve kadim bir kültürün evlatlarıyız. O nedenle sadece Türkiye’de Seferihisar’da yapılan bu organizasyon inanıyorum ki Türkiye’nin her yerinde yapılacaktır.  Seferihisarlı olmakla gurur duyuyorum. Bu gururu hepinizin tek tek yaşamasını diliyorum” dedi.

BİR TÜRKİYE’YE BİR DÜNYAYA BİR DE SEFERİHİSAR’A BAKIN
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit; “Seferihisar’da beklediğimden çok daha güzel, çok daha anlamlı bir etkinlikle karşılaştım. Seferihisar Belediye Başkanımızın Tunç Soyer’in kültürleri buluşturması, kaynaştırması çok önemli. Ülkeyi görüyorsunuz, dünyayı görüyorsunuz, ama Seferihisar’ı da görüyorsunuz. Barışın, kardeşliğin olduğu, insanların bir arada sakince yaşadığını görüyorsunuz. Bu güzel birlikteliğinizin tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya yayılmasını diliyorum” dedi.

BARIŞI YAŞAMAK BİR AYRICALIK
Seferihisar Yozgatlılar Derneği Başkanı Yalçın Konuk;  “Barışı her dilde anlatmak mümkün. Ama barışı yaşamak bir ayrıcalıktır. İlçemizde barışı, huzuru, mutluluğa öncülük eden Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e bir kez daha teşekkür ediyorum. İstiyorum ki bu barış meşalesi tüm ülkemize yayılsın ve hiç sönmesin”  diye konuştu.

SAHNEDE TESTİ KIRILDI
Konuşmaların ardından Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, dernek başkanlarına plaket vererek teşekkür etti. Ardından CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit ve Başkan Tunç Soyer sahnede Tokat’ın geleneksel testi kırma geleneğini gerçekleştirdi.

Program âşıklar İsmal Tezan ve Fahrettin Deymani atışması, Yozgat Surgun Halk Oyunları Ekibi gösterisi, Yozgatlı sanatçı Murat Balaban konseriyle tamamladı.

 
Almanya'dan çirkin hareket! Bunu da yaptılar
 
Çiğli'de öğrencilere kırtasiye desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kiraz'da belediyeden okullara temizlik desteği
İzmir'in Kiraz Belediyesi, yeni eğitim yılıyla birlikte kentteki okullara ...
Bayındır Belediye Başkanı Sesli’den okul ziyareti
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Bayındır Fatih İlkokulunu ziyaret ...
Buca'ya müjde: Yeni pazar yeri geliyor!
Buca’da kentin yaşam alanlarını yenilemeye yönelik sürdürülen çalışmalar ...
 
Urla’nın Filizleri için destek çağrısı
Urla Belediyesi dar gelirli ailelerinin çocuklarına üniversite eğitimi ...
Taksici esnafından Başkan Selvitopu’na teşekkür plaketi
İzmir Taksi Sahipleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Pala, Karabağlar ...
Bornova'da kurslar için kayıt zamanı
Bornova Belediyesi'nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda kış dönemi ...
 
Melek İzciler’e Konak’tan destek
Trakya İzciler Birliği (TİB) Federasyonu Başkanı Orhan Taymaz, Dünya Bağımsız ...
Karşıyaka'da 'çocuk kulübü' zamanı
Çocukların okul dışında kalan vakitlerini daha kaliteli ve verimli hale ...
Menemen Belediyesi, kendi yasağını deldi
İzmir'in Menemen İlçesi Belediyesi, Ulukent Mahallesi'ndeki alanı ağaçlandırma ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva