HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ekim 2020 Çarşamba - 14:12

Seferihisar’da fakülte taşınıyor: İki başkandan iki yorum!

Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun Buca’daki Tınaztepe kampüsüne taşınması kararını değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Tunç Soyer, “Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun ilçeden taşınması kararı, üniversitenin takdiridir; saygı duyarım” dedi. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise “Bu taşınma kararı, Seferihisar için de iyi olmadı. 500 üniversite öğrencisinin varlığı bile esnafın yüzünü güldürüyordu” dedi.

Seferihisar’da fakülte taşınıyor: İki başkandan iki yorum!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın yaptığı "Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nu, Foça Turizm Yüksekokulu gibi Tınaztepe kampüsüne taşıyoruz. Spor Bilimleri Fakültesi, Seferihisar'da kalacak" şeklindeki açıklamaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'den cevap geldi.

SOYER: SANIRIM BU KARARA HAYIRSEVERİMİZ DE DESTEK VERECEKTİR
Seferihisar'da 10 yıl belediye başkanlığı yapan, bu üniversitelerin ilçeye gelmesine öncülük eden Büyükşehir Başkanı Soyer, "Üniversitenin takdiridir. Biz Seferihisar olarak gastronomi, turizm işletmeciliği, otelcilik gibi alanlarda Tınaztepe'deki okuldan faydalanmaya devam ederiz" dedi. Seferihisar’da 2009 yılında kurulan Spor Bilimleri Fakültesi'nin ilçede kalacak olmasını "bir teselli" olarak yorumlayan Başkan Soyer, "Üniversiteyi ilçemize kazandırmamızda büyük rolü olan hayırseverimiz de sanırım bu karara destek verecektir" ifadesini kullandı.

YETİŞKİN: UMARIM SPOR FAKÜLTESİNİ DE İLÇEMİZDEN ALMAZLAR
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise kararı üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. "Öğrencilerin Seferihisar'dan gidecek olması, ilçe ekonomisi için kayıp demektir" diyen Başkan Yetişkin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Seferihisar halkı, üniversite öğrencilerini çok sevmişti. Bu karar, Seferihisar halkını üniversite öğrencisinden soğutmak demektir. Bizim için eksi yazacak bir karar. Korona salgını nedeniyle esnafımız zaten sıkıntılı. Okula gelen öğrenciler, esnafa az da olsa nefer aldırıyordu. Biz ilçemizdeki yüksekokul sayısının çoğalmasını beklerken, elimizdeki iki okuldan birinin alınması, hiç hoş olmadı. Spor Bilimleri Fakültesi, uzun süredir kapalı bir okuldu. Öğrenci sayısı çok düşük. Gastronomi ve diğer alanlarda eğitim alan öğrenci sayısı 500 civarıydı ve spor öğrencilerinden çok çok fazlaydı. Seferihisar'ı, sırf . büyümesini beklerken, bu karar iyi olmadı. Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nu ve Seferihisar'ı seçen öğrencilerin birinci derecede tercih sebebi, gastronomi, turizm işletmeciliği, otelcilik, mutfak sanatları gibi alanlardı. Şimdi bu okullar elimizden alınınca, Seferihisar'a kim eğitim için gelir?"

Başkan Yetişir, ilçedeki üniversite kampüsünü bağışlayan hayırsever Necat Hepkon'un, Spor Fakültesi'nin hizmetinde olmak üzere spor tesisi inşa ettiği bildirdi. Yarı olimpik yüzme havuzu ve spor salonundan oluşan iki katlı binanın yapımının sürdüğünü belirten Başkan Yetişir, "Umarım Spor Fakültesi'ni de Seferihisar'dan almazlar" temennisinde bulundu.

 
İzmir'de faciaya kıl payı... Önce arabaya, sonra binaya!
 
ABD'den İsrail'e '14 tonluk' bomba hediye
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gökdağ 2 Kasım 2020 Pazartesi 14:47

2 yıl burada eğitim almaya çalıştım 2018-2019 senesi. Çalıştım diyorum gerisini siz anlayın. Şu an Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesine yatay geçiş yaptım. Ne yurt var Seferihisarda öğrenciler için ne başka bir imkan. öğrenci dediğin gece yemek falan söylemek ister evine açık restoran yok. üst baş alabileceğin bir tane lcw var o da küçücük. 4 yıllık Lisans programlarını sırf ilçeyi kalkındıracağız diye buralarda niteliksiz hale getirmenin hiçbir mantığı yok. akşam 9 dan sonra sokakta insan kalmıyor. Genç yaş grubuna hiçbir şekilde uyamayacak bir ilçe...

Yorumu oyla      2      3  
Serpil 29 Ekim 2020 Perşembe 23:34

Seferihisardaki yüksek okulun taşınmasından okulun turizm işletmeciliği bölümüne bu sene yerleşen oğlum ve ben hiç mutlu olmadık... Seferihisar da en azından 4 Yıl yaşayacak olmanın sevincini kursağımızda bıraktılar..İzmir''in gürültüsünden kalabalığından kurtulma şansımızı elimizden aldılar...KIZGINIM,KIRGINIM

Yorumu oyla      2      3  
Ramazan 29 Ekim 2020 Perşembe 13:29

Bence iyi olur nezaman tasinacakmis ikinci döneme kalmasa bari

Yorumu oyla      2      3  
Oğuz Kaan 28 Ekim 2020 Çarşamba 23:49

Fakülte ve yüksekokulları esnafın yüzünün gülmesi için açmayın. Nitelikli bilgiye ulaşabilecek öğrenciler için açın. Bının yolu da üniversite kampüsleridir. Nüket Hotar hsngi amaçla yaparsa yapsın doğru bir karar vermiş.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe’de Cumhuriyet Bayramı çelenk töreni yapıldı
Güzelbahçe’de Koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ...
İzmir’in ilk 7/24 açık kütüphanesi açıldı
Konak Belediyesi ve İzmir Milli Kütüphane Vakfı işbirliğinde Dario Moreno ...
Toplu ulaşımda HES Kodu kontrolü başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun ...
 
KARBEM pandemi önlemleriyle eğitime başladı
Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla öğrencilere ücretsiz hizmet ...
Alsancak açıklarında bulundu... Dört ayda dördüncü Caretta caretta
İzmir Büyükşehir Belediyesi Körfez Denetim ekibi tarafından Alsancak İskelesi ...
İZSİAD'dan bağış kampanyasına tablet desteği
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Başkan Soyer'den meclis üyeleriyle birlik mesajı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ...
Maraton İzmir 1. Fotoğraf Yarışması’nda kazananlar belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Maratonİzmir 1. Fotoğraf Yarışması’nın ...
Kemalpaşa'da öğrencilere tablet desteği
Eğitim alanında desteklerini kesintisiz sürdüren ve birçok projeyi hayata ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva