HABERLER>GÜNCEL
9 Nisan 2021 Cuma - 08:16

Sedat Peker ve ekibine operasyon

İstanbul merkezli 5 ilde, Sedat Peker'in elebaşı olduğu belirtilen organize suç örgütüne yönelik operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 63 şüpheliden 49'u yakalandı.

Sedat Peker ve ekibine operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde faaliyet gösteren ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "gasp", "rüşvet", "yaralama", "tehdit" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gibi birçok suça karıştığı belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Soruşturma kapsamında, Sedat Peker'in de arasında bulunduğu haklarında gözaltı kararı verilen 63 kişinin yakalanmasına yönelik, İstanbul merkezli Ankara, Hatay, Trabzon ve Kocaeli'de 121 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.



İnsansız hava araçlarıyla keşif yapılan ve özel harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı, adreslerde aramaların devam ettiği belirtildi.

Elde edilen yeni deliller neticesinde Sakarya ve Konya'da da bazı adreslere operasyonların düzenlendiği öğrenildi.

Ayrıca, Sedat Peker'in yurt dışında bulunduğu ifade edildi.

PEKER'İN VİLLASINA BASKIN
İstanbul merkezli 5 ilde Sedat Peker ve adamlarına yönelik operasyon düzenleniyor. Peker'in Beykoz'daki villasına da sabah saatlerinde polis geldi. Ekipler villaya giderek arama başlattı.

PEKER'İN AVUKATINDAN VİLLA ÖNÜNDE AÇIKLAMA
Polis ekiplerinin villadaki aramaları devam ederken, Sedat Peker'in avukatı Kemal Levent villa önünde açıklama yaptı. Levent, "Şu anda alınan arama kararlarına istinaden memur arkadaşlar evde aramalar yapıyorlar. Evin büyük olmasından kaynaklı detaylı aramalar yapılmasına istinaden bu kadar uzadı. Son aşamaya gelindi. Evde de herhangi bir suç aleti suç herhangi bir olgu, bulgu, delil veya bir unsur bulunamadı. Şu anda tutanaklar tanzim ediliyor. Birazdan sonlandırılacak. Suçlamaların mahiyeti için  görevli arkadaşlardan aldığımız kadarıyla yaralama, gasp yağma ve benzeri suçlamalar. Ama bunlarla ilgili herhangi bir şey yok. Zaten Sedat bey de bir buçuk yıldan beri yurt dışında" dedi.

"GÖRÜŞMEMİZ MÜMKÜN OLMADI"
Kemal Levent, Sedat Peker ile şu ana kadar görüşmediklerini belirterek, "Görüşmemiz mümkün olmadı. Tabii ki kısıtlı bir süreç içerisinde bu olaylar gelişti. Onun akabinde biz de aramalara eşlik etmek amacıyla adrese geldik. Mevcut durumlarla ilgili değerlendirmeler yapılacaktır. Şu an onunla ilgili sağlıklı bir bilgim olmadığından dolayı bilgi vermemem doğru olur. Onun dışında evde yani bir buçuk yıldan beri Sedat bey de yok, adreste de yok. Ondan dolayı da normal bir ailevi durum var ama arama kararına istinaden arama yapılıyor" diye konuştu. Avukat Kemal Levent, "Yurt dışına çıkmadan önce açılan bir dosya vardı. Sanırım eski dosya 2018 yılında açılan bir soruşturma dosyasına istinaden Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda mevcut olan dosyaya istinaden arama kararı çıkartıldı. Buna istinaden işlemler yapılıyor" dedi.

İSTANBUL EMNİYETİNDEN AÇIKLAMA
Operasyonla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Sedat Peker liderliğindeki suç örgütünün deşifresi ve eylemlerinin tespiti amacıyla başlatılan kapsamlı çalışmalar neticesinde örgütün karışmış olduğu çok sayıda suç eylemi ve bu eylemleri gerçekleştiren örgüt üyesi tespit edilmiştir. Elde edilen deliller kapsamında Sedat Peker suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 5 ilde 09.04.2021 günü 63 şüpheli şahsa yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çok sayıda şüpheli suç unsurlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır."

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER
Sedat Peker ve adamlarına yönelik operasyonda gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbul merkezli 5 ilde Sedat Peker ve adamlarına yönelik operasyon düzenlendi. 5 ilde 121 adrese yapılan operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun İstanbul ayağında ise 74 adrese yapılan baskınlarda 43 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyeti'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Sedat Peker suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çok sayıda şüpheli suç unsurlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü. (AA - DHA)

 
Manisa'da kanlı kaza: 2 ölü, 4 yaralı!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Adamların adamı uykuda mısın?
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Harun 12 Nisan 2021 Pazartesi 13:02

Zaten Makedon vatandaşı olmuş..

Yorumu oyla      2      3  
ANKARA 9 Nisan 2021 Cuma 18:12

Bu Operasyonu Soyle Anlayabilir Miyiz; Siyasilerle İş Birligi Yapan Cetelerin Bu Çeteyi Artik Gormek İstemiyorum; Seklin deki Ricasi Anlamina Gelir Mi; Bence Durum Boyle... İki Cetenin Birbirlerini Cekememesi Hesaplasmasi... Biri Lav Edilecek... Digeri de Siyasette Bulunan Kisilerle Nasilsa Arasi İyi Meydana Ona Kalacak... Hesap Bence Bu... Operasyon Hikaye...

Yorumu oyla      2      3  
ANKARA 9 Nisan 2021 Cuma 14:10

Operasyonlar Kamuoyunda Siyasetcilerle Baglantida Olduklari Bilinen Diger Çetelere de Yapilmali.... Bu Çetelere Asla Musade Edilmemeli...

Yorumu oyla      2      3  
BUNA KİM İNANIR KADİR İNANIR 9 Nisan 2021 Cuma 13:38

Yeni mi öğrendiniz suç örgütü olduğunu :) hani iş adamıydı :) 2 senedir yurtdışında zaten,arabada arama yapılıyor komikliğe bakın, sadace araç kitapçığı bulursunuz :)

Yorumu oyla      2      3  
İzmir... 9 Nisan 2021 Cuma 13:34

BU tür insanları toplum kendi içinde barındırmamalı bence !! VATAN, MİLLET, SAKARYA diyerek insanların analarını ağlatıyorlar !! çok doğru bir işlem uygulanıyor şu an.kolluk kuvvetlerini tebrik ediyorum....

Yorumu oyla      2      3  
9 Nisan 2021 Cuma 11:53

Ne yazsak boş!

Yorumu oyla      2      3  
SOKAK 9 Nisan 2021 Cuma 10:27

Kedidir kedi..

Yorumu oyla      2      3  
:) 9 Nisan 2021 Cuma 08:35

Sedat Peker ve çetesine baskın yapmak yenimi aklınıza geldi.. Adam kaçmış gitmiş ondan sonra operasyon yap. sanırım kandırıldınız..

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Samsun'da yüz yüze eğitime ara
Samsun'da Covid-19 vakalarının önüne geçilmesi amacıyla ilkokullarda yüz yüze eğitime ara verildi.
Bakan duyurdu: Sınavlara erteleme geldi!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 25 Nisan'da yapılacak bursluluk sınavı ...
'Bildiri' soruşturmasında 4 gün ek gözaltı kararı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bazı emekli amirallerin açıklamasına ...
 
'Selway' planları askıya çıkarıldı
İzmir Balçova Otoyol Hizmet Tesisleri Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar ...
Kuryenin ölümüne neden olmuştu, tutuklandı!
İstanbul Üsküdar'da motosikletli kuryeye çarparak ölümüne sebep olan kişi, ...
Kalça botoksu sonrası ölüm davasında tahliye
İstanbul Beylikdüzü'nde Kübra Boyraz Solmazgül'ün, bir rezidansta bulunan ...
 
Defnedilen baba hastanede karşılarına çıktı
ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Covid-19 ...
Diyanet, Ramazan imsakiyesini paylaştı
Diyanet'in ramazana özel sitesinde 8 bin 600 yerleşim yerinin imsakiyesi ...
Emekli amirallerin gözaltı süresinin uzaması için talep!
10 emekli amiralin gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılması için savcılık talepte bulunacak.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva