HABERLER>SAĞLIK
28 Ağustos 2012 Salı - 13:39

Seda 6 yıl sonra yeniden doğdu

Donörü olmayan, 6 yıldır organ bekleyen Seda Süreyya Bacakoğlu, bağış müjdesi alıp nakil için çağrılınca çocuklar gibi sevindi.

Seda 6 yıl sonra yeniden doğdu

İZMİR - Manisa’da beyin ölümü gerçekleşen 54 yaşındaki Şengül Bulgan’ın bağışlanan karaciğeri, İzmir’de 13 yaşındayken hayati organlarda fazla miktarda bakır birikmesine neden olan kalıtımsal Wilson hastalığı yüzünden siroz olan, donörü olmadığı için umutsuz bekleyiş içindeki seda Süreyya Bacakoğlu’na (30) nakledildi. Ameliyata giderken zafer işareti yapan Bacakoğlu, , “Yeni bir yaşam artık benim için hayal derken, kutsal bağış geldi. Nakil sonrası benim için her şey bambaşka olacak” dedi.

YENİ KARACİĞER YENİ HAYAT
Manisa”da yaşayan 54 yaşındaki Şengül Bulgan, geçtiğimiz Cuma günü beyin kanaması geçirdi. Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Bulgan’ın yüksek tansiyon nedeniyle beyin kanaması geçirdiği belirlenirken, talihsiz kadın yoğun bakıma alındı. Ancak tüm çabalara karşın Bulgan kurtarılamadı. Bulgan’da beyin ölümü gerçekleşirken, isimlerinin açıklanmasını istemeyen iki kızı annelerinin organlarını bağışladı. Bulgan’ın kızları annelerinin organlarını bağışlayarak, nakil bekleyen hastalara umut oldu. Nitekim bağış kararının ardından organların uygun hastalara ulaştırılması için girişimler başlatıldı. Bulgan’ın kalbi ve böbrekleri Ege üniversitesi’ne, karaciğeri İzmir Kent Hastanesi’ne, korneaları ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi. Bulgan’ın karaciğeri, 13 yaşından beri Wilson Sirozu nedeniyle ilaç tedavisi gören, ömrü eviyle hastanelerarasında geçen 30 yaşındaki Seda Süreyya Bacakoğlu’na hayat aşısı oldu. Bağış organın çıkması üzerine İzmir Kent Hastanesi’ne çağrılan Bacakoğlu, Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper, Uzm. Dr. Cahit Yılmaz ve Opr. Dr. Zafer Önen’den oluşan ekip tarafından dün gece yarısı ameliyata alındı. Manisa’dan bağış organ gelmeden müjde üzerine soluğu Kent Hastanesi’nde alan Bacakoğlu, nakil öncesinde duygularını anlattı, çok heyecanlı olduğunu söyledi. Wilson hastalığıyla 13 yaşından beri mücadele ettiğini, 6 yıl önce hastalığın karaciğerinde siroza neden olmasının ardından nakil kararı alındığını belirten Bacakoğlu, “Annem Saliha Bacakoğlu ile birlikte yaşıyorum. Babamı kaybettim. 4 kardeşiz. Ama ne kardeşlerim ne annem bana donör olamadı. Bana karaciğerin parça ver, diyeceğim kimsem de yoktu. 6 yıldır kah umutlu kah umutsuz bugünün gelmesini bekliyordum. Karacigğer nakliyle yeni hayat bulan hastaların durumlarını gazetelerden okuyup, televizyonlardan görüyordum. Ben de ikinci hayat umut ediyordum. Ama 6 yıl şans hiç yüzüme gülmemişti. Dün müjde gelince çok heyecanlandım. Bana yeni bir hayatın kapılarını açacak bu bağışı yapan kişilere minnet borçluyum. Karaciğeriyle yaşam bulacağım kişiye rahmet diliyorum. Nakil sonrası benim için her şey bambaşka olacak” dedi, zafer işareti yaparak objektife gülümsedi.Öte yandan Doç. Dr. Kılıç, Bacakoğlu’nun operasyonunun başarıyla gerçekleştiğini, sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sigara artık evde de yasak olacak!
Sigara içilen alanların daraltılmasına yönelik eylem planı üzerinde çalışan ...
Lösemi'nin en temel ilacı karaborsaya düştü!
Kanser hastalarının çilesi bitmiyor. Bleocin, mitomycinden sonra şimdi ...
Bilim adamlarından erken baba olun uyarısı!
İzlandalı bilim adamlarından erkeklere, çocuk sahibi olmayı ertelememeleri ...
 
SES tepkili: Sağlık hizmeti döviz kazandırıcı değildir!
Sağlık çalışanları, 'döviz kazandırıcı hizmet ticaretinin desteklenmesi' ...
Tesadüfen bulunan mucize ilaç
Kanser hastası çocukların tedavi gördüğü hastaneye bir gönüllü bir çarşamba ...
Hayat arkadaşı yeni bir hayat verdi
İzmir’de tıbbi mümessillik yapan iki çocuk babası Noyan Taner (45), çabuk ...
 
Uzun yola çıkarken uyumamın sırrı beslenmede!
Prof.Dr. Nevzat Artık’tan, bayram öncesi uzun yola çıkacak sürücülerin ...
Organ nakli olan iki başkan farkındalık için buluştu
İzmir Kalp Hastaları ve Kalp Nakilleri Derneği Başkanı Gazeteci Çağatay ...
Sigaradan bile zararlıymış
Uzmanlar sofraların değişilmezlerinden olan yumurta hakkında öyle bir ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva