HABERLER>POLİTİKA
26 Mart 2019 Salı - 15:08

Seçime 5 kala Zeybekci’den iddialı çıkış: 30’un yarısının bile yakınından geçemeyecekler!

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci, “İzmir’i almaya gelmedik. İzmir’e kendimizi vermeye geldik. Hayatım boyunca inanmadığım hiçbir işin başına geçmedim. İzmir’in bu seçimi alacağını düşünüyorum. ‘Ceketimizi koysak alırız’ dendi bu şehirde. ‘30 ilçeyi alırız’ dendi. 30’un yarısının bile yakınından geçemeyecekler. Risk olsa bunları söylemem” dedi.

Seçime 5 kala Zeybekci’den iddialı çıkış: 30’un yarısının bile yakınından geçemeyecekler!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Nihat Zeybekci, kentteki basın kuruluşlarının temsilci, yönetici ve muhabirleriyle bir araya geldi.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala gerçekleşen programda konuşan Aday Zeybekci önemli mesajlar verdi. 1 Nisan’da yapacağı ilk iş hakkında bilgiler veren Zeybekci seçilip seçilmemesinin dışında yeni dönemde izleyeceği yol haritasına dair açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) uzun yıllardır İzmir’de sürdürdüğü iktidarını zaman zaman hedef alan Zeybekci iddialı konuştu.

ORADA DOLAŞIRKEN HAYALLERE DALIYORUM
Zeybekci programa geç katılmasını açıklarken, “Kemeraltı’na girmek gibi bir durumumuz vardı. Girdik, girmek serbest ama çıkmak yasak. Eğer gönül dokunuşları yapıyorsanız esnaf kardeşlerimiz bırakmıyor. 4 ayda en az 20 defa gitmişizdir. Orada kaybolup gidiyoruz. Muhteşem bir yer. Dünyanın en büyük alışveriş merkezi potansiyeline sahip. Her köşesinde ayrı bir zenginlik var. Dokunduğunuz yerden hazinelerin çıkacağı bir define adasında gibisiniz. Orada dolaşırken hayallere dalıyorum. ‘Kemeraltı 7 gün 24 saat yaşayan bir yer olsa, üstünü kapatsanız, her türlü aktivitenin yaşandığı bir yer olsa, Antalya’ya giden turist kafilelerine programınızda İzmir, Kemeraltı var mı?’ diye sordursak zaten yeter!” dedi.

HİÇBİR ZAMAN ‘OYUNUZU BANA VERİN’ DEMEDİM!
Zeybekci ayrıca, “Adaylığımızın ilan edilmesiyle başlayan süreçte dolu dolu 4 ayı geçirmiş oluyoruz. Oduncunun gözü ormanda olur derler ya tüm seyahatlerimde dolaşırken nereye baksanız işinizi görmeye başlarsınız. Bir yerde oturduğum zaman illa peçeteye, havluya, çarşafa bakarım, kumaşına bakarım. Belediye başkanlığından sonra da tüm dünyaya bir şehir olarak bakıyorsunuz. Ulaşım sistemleri, yeşil alanları ve her şeyine bakıyorsunuz. İzmir’e de hep o gözle baktık. 2014 yılında açık seçik beyan etmişiz. Nasip bugüneymiş. Çok güzel bir 4 ayı geçirmiş olduk. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Son derece medeni, demokrat, hoşgörülü, bazı yerlerde duyarlı bazı yerlerde duyarsız bir süreç geçirdik. Hep ‘İzmir kazansın’ dedik. İzmirli vatandaşlara hiçbir zaman ‘oyunuzu bana verin’ demedim. Önceki siyasi yaşantımda da özellikle yerel seçimlerde hiç böyle bir şey söylemedim. ‘Oyunuzu kendinize, ilçenize, İzmir’e verin’ dedim.  İzmir’imiz için hayırlısı neyse o olsun! Bu Pazar günü İzmirlimiz İzmir’e oy verecek ve İzmir kazansın” diye konuştu.

BUNU BİR YERE NOT EDİN, 31 MART TÜRKİYE İZMİR’İ KONUŞACAK
31 Mart’a yönelik iddialı açıklamalarda bulunan Zeybekci, “Seçim kampanyamızla ilgili politikamızın Türkiye’nin genelinde de uygulandığını gördük.  Yeri görü inleten, gerek gürültü gerek ses olmadan son derece temiz bir seçim kampanyası yürüttük. Yağmur gibi yapmadığımız bir metrekare bile kalmadı. Bütün şehri yürüdük. Bütün ilçelerde yürüdük. En az gittiğim ilçeye 4-5 kez gittim. Çoğuna 15-20 defa gittim. Önceleri hızlı bir şekilde yürüyordum. Vatandaşımız daha seçim havasına girmemişti. Sonra, ‘merhaba, nasılsınız’ derken, ‘otur, dinleniver, kahvemizin tadına bak’ diyenler oldu, süratimiz düştü. Muhteşem bir seçim kampanyası oldu. İzmir’de bir tek kişi bir tek yerde olumsuz bir laf söyledi. Bir hanımefendiydi. Onun dışında hiçbir yerde, hiçbir şekilde ne işaret diliyle ne de sözlü olarak kesinlikle bir olumsuzluk yaşanmadı. Seçim kampanyasındaki hassasiyetlerimizi İzmir de gösterdi. O sene bu sene! Pazar günü akşam Türkiye’de tüm medya en çok İzmir’i konuşacak. Bunu da bir yere not edin. Demedi demeyin!” ifadelerini kullandı.

İZMİR BİZİ ALMIŞ!
Vatandaşın ilgisinden dolayı yollarda çok zor yürüdüğünü aktaran Zeybekci, “İzmir’i almaya değil, kendimizi İzmir’e vermeye geldik’ demiştik ya, İzmir bizi almış! Bence biz İzmir’in gönlüne girdik. Matematik olarak ölçtüm ve girdiğimi gördüm” dedi.  

İZMİR’DEN OLUMLU VE OLUMSUZ NOKTADA ETKİLENDİKLERİ
Zeybekci İzmir turu sırasında etkilendiği noktalara vurgu yaparken, “Boğazıma bir yumruğun tıkandığı, ‘olmaz ya, böyle değildir, burada bir kaza olmuştur’ dedim ve çok etkilendiğim yer Karaburun, Mordoğan, Urla, Çeşme, Alaçatı, Çiğli’den negatif anlamda etkilendim. Karaburun’da kanalizasyonun denize ulaştığını görürsünüz. Bunlar beni çok etkilemişti. Dikili’de de AK Parti ilçe binasının sol tarafında oturduk. Sivrisinekler ve koku vardı. Ne bu ya? Kanalizasyon dersi var. Direkt denize gidiyor. Çeşme’de gördüklerim. İnanmadım Olumlu yönde de etkilendiğim yerler oldu. Doğuştan ve yaradılıştan dünyanın en güzel şehri. Burada Gölcük, Bozdağ, Tire’den etkilendim. Kültürü, yaşantısı, insanın tavrıyla çok güzel” açıklamasında bulundu.

HARMANDALI’DA MUTASYONA UĞRAMIŞ HAYVANLAR VAR
“İzmir bizim tarif ettiğimiz yerde değil” diyerek sözlerini sürdüren Zeybekci, “Harmandalı’yı gördüğümde, çöp yığınları, zehir deresi, yayılan koku, mutasyona uğramış hayvanları herkesle paylaştım. Ama çaresiz bir bakıştan başka bir karşılık alamadım. Hayvanlar korku filmlerindeki gibiydi. Birbirlerini yiyorlardı. Bütün bunları söylediğimde birbirimizin gözünün içine bakıyoruz ve hayatımıza devam ediyoruz. Bizim İzmir’de çok güçlü bir yerel basının ve medyanın olması gerektiğini gördüm. Kök söktürecek, baskı oluşturabilecek bir şeyi görmek istersin. Bunu da tam anlamıyla yaşayamadık. 1 Nisan itibariyle sizlerle tekrar oturup, konuşacağız. Biz bu işi nasıl yaparız” ifadelerini kullandı.    

BU TOPLU KIYIM!
Seferihisar’da hayvan barınağında kötü görüntülerin hatırlatılması üzerine konuşan Zeybekci, “Kimseyi hedef aldığım falan yok. Ortada bir resim var. Yeri, yurdu belli. Bidonlara doldurulmuş… Onların nasıl bir hayat sürdüğü ve sizin gözünüzün içine nasıl baktıkları belli. Yüzlerce ölü hayvan var. Tam detaylarını görmedim. Dün gece uyuyamadım. ‘Nasıl olur, nasıl böyle bir şeye duyarsız kalır?’ diyorsunuz. Ben hayvan barınağına karşıyım. Türkiye’nin en modern hayvan kliniğini ben kurdum. Bizim yaptığımız muhteşem parklar vardı. Tekil anlamda aracın arkasına bağlayıp sürüyenler var ama bu toplu kıyım. O barınak olurken dünya starı olan sanatçılar da konserler düzenlemişler. İlk resimleri gördüm, bakamadım. Ben mesela çocukların üzüldüğü filmleri seyredemem” dedi.

SANKİ AĞZIMLA KUŞ TUTTUM, 30’UN YARISININ YANINDAN BİLE GEÇEMEYECEKLER
‘Zeybekci ağzıyla kuş tutsa seçim kazanamaz gibi bir algı var. Bununla ilgili ne söylersiniz?’ sorusu karşısında konuşan Zeybekci, “Sanki ağzımla kuştum gibi geliyor bana! İzmir’i almaya gelmedik. İzmir’e kendimizi vermeye geldik. Hayatım boyunca inanmadığım hiçbir işin başına geçmedim. İzmir’in bu seçimi alacağını düşünüyorum. ‘Ceketimizi koysak alırız’ dendi bu şehirde. 30 ilçeyi alırız dendi. Bu milletin kararı neyse o. Onun önüne ne nokta, ne virgül koyarız. 30’un yarısının bile yakınından geçemeyecekler. Risk olsa bunları söylemem” ifadelerini kullandı.

BAZI ŞEYLERE DAYANAMAZSINIZ YA, ONUN REFLEKSİDİR
Sürecin başında daha yumuşak bir dil kullanırken daha sonra üslubunu sertleştirmesiyle ilgili açıklama yapan Zeybekci, “Bazı şeylere dayanamazsınız ya, herhalde onun refleksidir. Milletin iradesine duyduğumuz saygıdan dolayı Aziz Kocaoğlu’na bir şey dediğimi kimse söyleyemez. CHP’nin değil Kılıçdaroğlu’nun adayı diyorum. ‘Benim projem yok’ diyor. İlk projesi Brüksel’e ofis açmak olabilir, beni ilgilendirmez. Ama bir bakıyorsunuz adanın, tatil köyünün satıldığını görüyorsunuz. İttifak ettiğin bir parti, yasal olarak seçimlere katılıyor ama vicdanı olarak da terör örgütünden habersiz tek kelime dahi edemiyor. Terör örgütünden habersiz seninle ittifak yapması mümkün mü? İzmir’de aday çıkarmayacağız, bunu destekliyoruz, demesi mümkün mü? Bu neyin karşılığı? Şeffaf olarak İzmirlinin karşısına çık, meclis listesinde şunlar şunlar bizim şunlar şunlar başka partiden diye söyle. Bu detaylarıyla İzmir’i yönetmek istiyoruz de. Biz yönetmek değil hizmet etmek istiyoruz. Oyun şeffaf değil, oyun net değil. Herkesin oyuna talibiz… Yok böyle bir şey. Çatır çatır söylüyor. Seçilenler bizim sayemizde seçildiğini unutmayacak diyor. Neye, kaça anlaştınız kardeşim?” açıklamasını yaptı.

SEÇİLEMEZSEM GÜNE GEÇ BAŞLARIZ
İddialı açıklamalarda bulunmasının hatırlatılması ve 31 Mart akşamı seçilemediği takdirde 1 Nisan sabahı ilk yapacağı işin sorulması üzerine konuşan Zeybekci, “Milletin takdiri neyse o olur. Zafer İzmir’indir. 31 Mart akşamı ile ilgili iddialı konuşuyorum, evet! Elinizde bilgiler mi var evet? Seçilemezsem ne yaparım? İzmir’deyim. Güne biraz geç başlarız, partide arkadaşlarımızla bir araya geliriz. 1 Nisan günü seçilip seçilmememiz önemli değil. Meclis üyelerimizle, il yöneticilerimiz bir toplantı yapacağız. Durmak yok! Derhal güne başlayacağız” diye konuştu.

İZMİR’E HAKSIZLIK YAPILIR BİR HAL VAR MI? SEN BECERİKSİZSEN BEN NE YAPAYIM?
‘Seçilemediğiniz taktirde vaat ettiğiniz projelerin kentte hayata geçmesi için çalışmanız olacak mı?’ ve ‘Cumhuriyet Halk Partili yerel iktidarın merkezi hükümeti hedef alarak, ‘İzmir’e ayrımcılık yapılıyor’ şeklinde sarf ettiği eleştirileri karşısında ne söylersiniz?’ sorularını yanıtlayan Zeybekci, “İzmir’e biz ayrımlığı biz yapmıyoruz. İzmir’e yerelde yönetici olanlar ayrımcılık yapıyor. Bununla ilgili rakamları ortaya koyduk. 2017 yılı bütçe gelirlerinden rakamları ortaya koyduk. Türkiye’de en fazla ödenek alan iki şehir. Kocaeli ve İzmir. 2018’de de aynı. Bundan önceki 15 yılda da böyle. Erdoğan 1994’te İstanbul’a başkan olduğunda yaşadığı en büyük haksızlık muhalefet belediyesi olmasından dolayı yaşadığı haksızlıktır. İzmir hak ettiğini alamadı derken önce bununla başlamışlardı. Bize ayrımcılık yapıyor diyorlar. Kamu yatırımına baktığımız zaman, hava alanları, çevre yolları, İZBAN, içme suyu çalışmalarımız var. Gördes Barajıyla ilgili de farklı yaklaşımları var. Şimdi İzmir’e haksızlık mı yapılıyor? Haksızlık yapılır bir hali var mı? Sen beceriksizsen ben ne diyeyim sana? 21 yüzyıl dünyasına uyum sağlamaya çalışan Türkiye, İzmirsiz bu yola devam etmek istemiyor. Ferhat dağları dele dele geliyor da Şirin ne halde? Çöp, ulaşım, trafik, otoparkımız ne halde? Kişi başına düşen yeşil alan ne halde? Spor salonlarımız ne halde?” dedi.

MEVZU BAHİS İZMİR İSE GERİSİ TEFERRUATTIR
Zeybekci cevaplarına devam ederken, “Belediye başkanlığına adayım. Seçilemediğim durumda, yeşil alanı, katı atık vahşetini ben mi bitireyim, körfeze verilen kanalizasyonu ben mi durdurayım, kent enstitülerini ben mi kurayım? İz bedel 30 bin TL diyor. İstanbul’daki de aynı. Bütçeyi bilmiyor mu? Biliyor. Sana yap parayı koyacağım diyor. Bunu bile kullanıyorsan… 4 yıl 15 gün ekonomi bakanlığı yaptım, Aziz Bey bir gün gelip de ki dostumdur, ağabey diye hitap ettiğim biridir, İzmir’de şu ihtiyaç var demiş midir? Bir kere ‘gittim’ desin! İkinci çevre yolu İzmir’in en büyük ihtiyacı. Metro, İZBAN İzmir’in ihtiyacı. Bize ricada bulunulursa başımla beraber! Mevzu bahis İzmir ise gerisi teferruattır!” ifadelerini kullandı.

BEKLEYEN PROJE YOK
İzmir’deki yerel yönetim temsilcilerinin Buca Metrosu’nun bakanlıkta onay beklediğini söylemesinin hatırlatılması sonrasında konuşan Zeybekci, “Kimse yalan söylüyor demek istemiyorum, Aziz Bey’i de seviyorum. Böyle bir şey yok. Bilgi edinme kanununa göre bakanlığa sorun, cevap vermek zorundalar. Böyle bir şey yok! Eksikleri olabilir ama onay makamında bekleyen proje yok” açıklamasında bulundu.  

ŞİRİN’İ BÖYLE GÖRMEK İSTEMEZDİM
İzmir’e dair görmek istemediği özelliklerini sıralayan Zeybekci, “Şirin’i böyle görmek istemezdim. Foseptikle uğraşan bir Şirin görmek istemezdim. Boyuyla, posuyla, endamıyla dünyanın en güzel şehri. Mütevazi olamam. Ama yaşantısına, mutfağını falan yakından görünce, karşılaştığımız nokta biraz kötüydü” dedi.

TÜM TESTLERDEN GEÇTİM
kendine güvendiği için yola çıktığını söyleyen Zeybekci, “İzmir Türkiye için lazım. İzmirsiz Türkiye eksiktir. İzmir’i olmayan Türkiye çok önemli bir şeyini kullanamamış demektir. Cumhurbaşkanımız bana bunu söylediğinde inanmasam, İzmir bana heyecan vermeseydi asla yola çıkmazdım. Denizli’de 7 yıl belediye başkanlığı yaptım. Hatalarım da günahlarım da vardır. aklım erdiğinden itibaren hesabını veremeyeceğim nefesim yoktur. 7 yıllık tecrübemden güç alarak İzmir’e geldim. Fena da değildim! Dünyada sıkıntıların olduğu dönemde de ekonomi bakanlığı yaptım. Tüm testlerden geçtim” ifadelerini kullandı. 

 
Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine müjde
 
Tamirci kalfası, iş yerinde kendini astı!
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 27 Mart 2019 Çarşamba 11:49

arif türkiye iyi yönetiliyor da biz izmir başka ülke mi... o zaman topla pılını pırtını o iyi yönetilen memleketine dön...

Yorumu oyla      4      5  
arife tarif 27 Mart 2019 Çarşamba 09:31

Ne duruyorsun, iyi yönetilen yere git! Mesela İstanbula, Ankaraya, Bursaya, Balıkesire, Antalyaya, Çoruma! Tutan mı var? Senin iyin ile bizimki aynı değil, biz seni tutmayalım, yokluğunla mutlu ol, mutlu et bizi!

Yorumu oyla      8      5  
YALVARIYORLAR 27 Mart 2019 Çarşamba 08:58

Yalnız İzmir'de Değil BÜTÜN TÜRKİYE'DE KAYBEDİYORSUNUZ; Süleyman Soylu SALYA SÜMÜK YALVARIYOR SEÇMENE "Bu Seçim Ders Verme Seçimi Değil" Diyerek!

Yorumu oyla      11      8  
Arif 27 Mart 2019 Çarşamba 00:12

İzmir iyi yönetilmiyor

Yorumu oyla      6      13  
MURAT 26 Mart 2019 Salı 23:32

SİZİN HAYALLERİNİZ ZEYBEKÇİNİN GERÇEKLERİNE ULAŞAMAZ 20 SENEDİR İZMİRİ YÖNETEN ZİHNİYETİN GELDİĞİ NOKTAYA BAK HALA PROJE ÜRETMEYE ÇALIŞIN.ŞİMDİYE KADAR BU KONUŞULANLARIN YARISI İZMİRE YAPILMIŞ OLSAYDI İZMİR KÖY OLMAZDI.

Yorumu oyla      6      12  
Seydiköylü 26 Mart 2019 Salı 22:36

Çok komik olmuş, siz nasıl bir seçime giriyorsunuz ki, 30 ilçeyi alacağız diyemiyorsunuz

Yorumu oyla      8      6  
AYŞE 26 Mart 2019 Salı 22:23

SAKIZ ADASININ RESMİ İLE İZMİRİN REKLAMI NI YAPTINIZ NEYİN NESİ

Yorumu oyla      13      7  
ATATÜRKÇÜ İZMİRLİ 26 Mart 2019 Salı 21:16

büyükşehir başkanlık yarışı kafa kafaya olacak..bu nedenle 15 er belediye chp ve akp nin olacak..yani söylemine inandım..akp nin alacağı ilçeler foça, aliağa, bergama, kınık, kiraz, buca, ödemiş, torbalı, kemalpaşa, bayındır, menemen, selçuk, menderes, bayraklı, tire..akp nin 17 yede çıkabilir gaziemir ve karabağlarıda alabilir..

Yorumu oyla      7      11  
TC misafir 26 Mart 2019 Salı 21:05

Sakız Adası adayı konuşmuş.

Yorumu oyla      11      5  
tribünlere 26 Mart 2019 Salı 18:46

Tribünlere oynamayın, yarattığınız rantın ne kadarına el koydunuz? Sadece bu sorunun cevabı bile bir mümini uykusundan etmeye yeter! Yamalı pantolon, boğazda yalı ve şirketler grubu! Kadirden başka kim inanır? Yandaşlar ve sığırlar!

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan Golan tepkisi!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aksu'da Golan Tepelerine ilişkin konuştu. ...
'Dün patlayıcı sokmaya çalıştılar, izin vermedik'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu'nda yaptığı konuşmada, "Bakın ...
 
İYİ Parti'li Dervişoğlu: 30 vilayetin 15'ten fazlasında öndeyiz!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, 'cumhur ittifakı'na ...
CHP Çiğli Adayı Gümrükçü: Büyük değişime hazır olun!
Çiğli’deki muhtarlar ve Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileriyle bir ...
CHP Çeşme Adayı Oran'dan TOKİ sakinlerine müjde
TOKİ sakinleri ile buluşan Çeşme Belediye Başkan Adayı Oran, TOKİ'nin ...
 
Karabağlar’da coşkulu yürüyüş
Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Millet İttifakı Karabağlar Belediye ...
CHP Bornova Adayı İduğ’dan gençlere Kariyer Merkezi projesi
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, ...
Yücel'den Zeybekci'ye gönderme: Slogan güzel ama...
Zeybekci'nin turizm vaatlerini ele alan broşürde Sakız Adası fotoğrafı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva