HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2020 Pazartesi - 10:41

Menemen, belediye başkanını seçiyor... CHP'deki kritik toplantıda neler konuşuldu?

Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanarak cezaevine gönderilen Serdar Aksoy'un İçişleri Bakanlığı tarafından görevden el çektirilmesinin ardından meclis yeni belediye başkanını seçecek. Yarın yapılacak seçim öncesi CHP Genel Merkezi, İzmir’e çıkarma yaptı. Milletvekilleri ile yapılan toplantıda aday profili belirlenirken herhangi bir isim telaffuz edilmedi. Genel Merkez heyeti ardından Menemen'e geçerek meclis üyeleriyle birebir görüşme gerçekleştirdi.

Menemen, belediye başkanını seçiyor... CHP deki kritik toplantıda neler konuşuldu?

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un İçişleri Bakanlığı'nın yazısı ile görevden alınmasının ardından gözler bugün Cumhuriyet Halk Partisi'ne çevrildi.

İLK GÖRÜŞME MİLLETVEKİLLERİ İLE YAPILDI
Aksoy'dan boşalan koltuk için yeni bir isim çıkartacak olan Cumhuriyet Halk Partisi'nde, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı bugün İzmir’e geldi.

Toplantı Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenmelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya milletvekilleri Tacettin Bayır, Murat Bakan, Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter, Atila Sertel ile PM üyesi Devrim Barış Çelik ve İl Başkanı Deniz Yücel katıldı.

UYUM VURGUSU
Toplantıda genel merkez heyeti isim sormadan milletvekillerinin önerilerini almadı. Milletvekilleri de isim vermeden aday üzerine değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda seçilecek belediye başkan vekilinin partiyi bundan sonraki süreçte tüm kademelerde temsil etmesi, diğer meclis üyelerinin desteğini alması, ilçede kutuplaşmaya neden olmaması, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve parti örgütü ile uyumlu çalışması gerektiği gibi konular fikir olarak ortaya çıktı.

ÇİĞLİ VE DİKİLİ SEÇİMİNDEN ÖRNEK VERİLDİ
Vekiller daha önce partinin Çiğli’de merhum belediye başkanı Ensari Bulut’un hayatını kaybetmesinin ardından mecliste yapılan seçimde iki ayrı CHP’li adayın çıkmasını hatırlatarak benzer bir tablonun yaşanmamasının gerektiğini vurguladı. Yine Dikili’de belediye başkan vekilliği yaptığı dönemde aday gösterilmeyen ve DSP’ye katılan Yusuf Altıparmak’ın da yaşadığı sürecin dikkatlice okunmamsı gerektiği vurgulandı.

Ardından  Menemen'e geçen heyet, ilçede ilçe yönetcileri, meclis üyeleri, eski parti üyeleri ve kanaat önderleri ile görüşme yaptı.

Her üye ile tek tek görüşmelerin gerçekleştirildiği toplantılarda meclis üyelerinden yaşanan durumla ilgili bilgi alınırken, yol haritası hakkında görüş alındı.

Genel merkez heyeti, eski ilçe başkanları, belediye başkanları ve partide görev yapmış eski üst yöneticilerle ise toplu olarak görüşülerek fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıya katılanların isimleri açıklanmazken, partililer yarın yapılacak seçim öncesinde adayın bu akşamdan ilan edilmemesini, yarın seçime kısa bir süre kala açıklanmasını istedi. Yeni belediye başkan adayının açıklanması durumunda gece pazarlıkların olabileceği, farklı durumların gelişebileceği ve bazı partililerin muhalefet adayına destek vermesi gibi durumların oluşabileceği vurgulandı.

5 İSMİN ADI GEÇİYOR
Kulislerde dolaşan bilgilere göre ise Cumhuriyet Halk Partisi Menemen'de, Çağlar Gülez, Büyükşehir Meclis Üyesi Hasan Ünal ve İhsan Perçin ile Av. Deniz Karakurt ile Özgül Metin’in ismi geçiyor.

İl Başkanı Deniz Yücel’in kafasındaki ismin ise Meclis Üyesi Deniz Karakurt olduğu belirtilmişti.

İYİ PARTİ'DEN TAM DESTEK
İYİ Parti Menemen'de daha öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin çıkaracağı adayı destekleyeceğini açıklamıştı.

Menemen Belediye Başkanlığı seçimi 1 Aralık Salı Günü Saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

 
İzmir'de yasağı delen 810 kişiye ceza!
 
Konak’ta salgına karşı dört koldan tedbir
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
menemenli 1 Aralık 2020 Salı 00:46

ayrıca serdar aksoyu aday gösterenler burada aday belirleme sürecine karışmasalar iyi olur, bu işi ilçe örgütüne bırakın,il yönetimiyle koordineli çalışarak genel merkezdeki adını vermeyeyim aday belirleyen bir kaç kişiden daha iyi aday belirlerler emin olun

Yorumu oyla      2      3  
menemenli 1 Aralık 2020 Salı 00:41

nurgül uçarı destekleyen ve isteyen arkadaşları görüyorum,aday gösterilmeyince chpden istifa edip dspden aday olan nurgül uçar mı? öylelerine menemen'de geçit yok boşuna ümitlenmeyin:)

Yorumu oyla      2      3  
Erol Altun 30 Kasım 2020 Pazartesi 20:31

Seyit işin içindeyse, meclis üyelerinden en zengin olan başkan olur ?!!!

Yorumu oyla      4      3  
Mehmet Karadağ 30 Kasım 2020 Pazartesi 19:14

Genel merkez yöneticilerinin aday gösterilirken hata yaptıkları aşikar o nedenle menemen e daha fazla müdahale etmeseler iyi olur.

Yorumu oyla      5      3  
Partili 30 Kasım 2020 Pazartesi 18:31

İzmirin tüm ilçe belediyelerinde mafyalaşma mevcut karaoğlan bu herkes tarafından bilinen bir gerçek bunlar başkanları ahtabot gibi sarmışlardır beş yıl kan emiçi kene gibi beldiyeyin kanını emerler burada piyango serdar aksoya vurdu ç İşinde çok açemi daha bir şey bilmiyor bilseydi başına bu gelmezdi.çaldığı paralardan verilmesi gereken yerlere verseydi paylaşmadı olurmu hep bana hep bana yedirmezler başınada bu gelmezdi.

Yorumu oyla      6      3  
Can Çiler 30 Kasım 2020 Pazartesi 18:09

Serdar Aksoy u kim belirledi önce o isimlerin bilinmesi gerekir. bildiğimiz kadarıyla aynı kişiler yeni adayın belirlenmesi için kulis yapıyor. Bakalım bu kumaştan menemen e nasıl bir elbise çıkacak. ben şimdiden söyleyeyim hiç bir işe yaramayan bir elbise çıkacak.göreceksiniz.ne zamanmı bir yıla kalmaz.

Yorumu oyla      4      3  
barış koç 30 Kasım 2020 Pazartesi 16:30

aslında tüm ilçe belediyeleri kapatılmalı, yalnızca büyükşehir ve il belediyeleri kalmalı,göreceksiniz ekonomideki en büyük kara delik kapanacaktır.

Yorumu oyla      5      3  
Karaoğlan 30 Kasım 2020 Pazartesi 16:09

Menemen tehlikeli bir yerdir. Mafyalaşma, garip ilişkiler. Sanki birilerinin elinde gasp edilmiş bir ilçe gibi. Sanki gizli bir işgal altında. Bu durumdan acilen kurtarılmalı.

Yorumu oyla      4      3  
Partili 30 Kasım 2020 Pazartesi 16:00

Genel merkeze kim daha çok para verirse belediye başkanı o olur.Bunu geçmişte çok örnekleri vardır.Belediye Başkanı olanlar iyi bilir kaç para kime verdiler başkan olmak için.

Yorumu oyla      7      3  
SELÇUK B. 30 Kasım 2020 Pazartesi 13:51

60 YILLIK BİR MENEMN'Lİ OLARAK EN UYGUN BELEDİYE BAŞKAN ADAYININ ,ESKİ SEYREK BELEDİYE BAŞKANI NURGÜL UÇAR HANIMEFENDİNİN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYÜRUM. VE YAPILAN NABIZ YOKLAMALARINDA MENEMEN HALKININ YÜZDE 95 'İ ESKİ SEYREK BELEDİYE BAŞKANININ MENEMEN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ÇOK İYİ YÖNETECİĞİ HUSUSNDA HEMFİKİR. SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU VE CHP İZMİR İL ÖRGÜTÜ BU DURUMU KESİNLİK İLE DİKATE ALACAKLARDIR.

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li ilçe başkanı koronavirüse yakalandı
Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli ilçe başkanı Hasan Mert Özcan koronavirüse yakalandı.
AK Partili Nasır: Deprem terör kadar önemli bir sorundur
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır depremin ardından kentlerin planlama ...
CHP'li Bakan'dan '2B arazi rayiç bedelleri' için iktidara çağrı
Çevre Komisyonu CHP Sözcüsüİzmir Milletvekili Murat Bakan, 2/B arazileri ...
 
1,5 yaşındaki bebeğin koronavirüsten ölümü meclis gündeminde
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka’dan, İzmir ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka İzmir’e ...
Özhaseki'nin sağlık durumu hakkında yeni gelişme
Kayseri Şehir Hastanesi'nde koronavirüs tedavisi gören AKP Genel Başkan ...
 
AK Partili Kırkpınar, CHP'li Başarır'ı kınadı
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kahraman Türk Ordusu hakkında ...
CHP'li Başarır hakkında soruşturma başlatıldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Türk ordusuna yönelik sözleri nedeniyle ...
AK Partili Dağ'dan Cengizhan Mahallesi'ne müjde
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'in ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva