HABERLER>EGE
10 Şubat 2016 Çarşamba - 11:33

Savaş mağduru hayvanların Suriyeli annesi!

Suriyeli Rawaa Kilani, ülkesindeki iç savaşta yaralanan sokak hayvanlarını tedavi ettirip, sahiplendirerek Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gönderiyor. Kurduğu 'Peace 4 Paws' adlı grubuyla bugüne kadar savaş mağduru 150 kedi ve 12 köpeği sahiplendirdiklerini belirten Kilani, herkesi kendilerine destek

Savaş mağduru hayvanların Suriyeli annesi!

İç savaş nedeniyle çok sayıda sivilin ölüp, yaralandığı, bir o kadar kişinin de canlarını kurtarmak için ülkesini terkettiği Suriye'de, bu şiddetten sokak hayvanları da zarar görüyor. Kendi canını hiçe sayan Suriyeli ev kadını Rawaa Kilani, kendisi gibi hayvansever olan annesi Ghada Koudsi ile ülkesindeki savaşta yaralanan sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.

Suriye'nin Damascus kentinde yaşayan ve eşi, savaş öncesinde bir petrol şirketinin avukatlığı yaptığı için maddi durumu iyi olan Kilani, yaralı sokak hayvanlarını veterinerde tedavi ettiriyor. Ardından da pasaport çıkartığı bu hayvanların sahiplenmesini sağlayarak, Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gönderiyor. Ülkesinde 'Peace 4 Paws' adı altında bir grup kurarak bu konuda kendisine destek olan hayvanseverleri biraraya toplayan Kilani, annesi ile birlikte Almanya, Hollanda, Belçika gibi pek çok ülkeyi de gezerek, buradaki hayvanseverlerden de destek istiyor.

Anne-kızın bu defaki son durağı ise Türkiye oldu. Türkiye'de önce İzmir'e geldiğini belirten Kliani'nin, daha sonra çok sayıda sokak kedisine baktığı için 'Kedilerin annesi' olarak bilinen İskoç uyruklu Jeannie Thirkill'i Muğla'nın Marmaris ilçesinde ziyaret edip, tanıştı. Sokak hayvanları konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Kliani, Thirkill'in 'Yunus' adını verdiği bir kedisinin bir Alman vatandaşı tarafından sahiplenilmesine aracılık da etti.

Hayvanları çok seven bir ailede büyüdüğünü belirten Kilani, "Ülkemdeki savaşta yaralanan, ayaklarını, gözlerini kaybeden sahipsiz kalmış sokak hayvanlarını görünce çok etkilendim. bir şey yapmam gerektiğini düşünüp, harekete geçtim. İlk olarak, sokakta bulduğumu ve 'Lucy' ismini verdiğim kediyi aldım. Hikayede böyle başlamış oldu. Tedavisini yaptırıp, sahiplendim. Sonrasında, Lucy, gibi çok sayıda hayvan olduğunu görünce daha da büyüdük. Bugüne kadar yaralı ve savaş mağduru 150 kedi, 12 köpeği sahiplendirip, yurt dışına gönderdik. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden bu konuda bize çok sayıda istek geliyor. Yurt dışına göndereceğimiz hayvanların tüm işlemlerini Suriye'de yapıyoruz. İlk olarak yaralanan bu hayvanların tedavisiyle işe başlıyoruz. Avrupa ülkelerine göndereceğimiz bu hayvanlar için kan testi isteniyor. Bu üç ay sürüyor. Bu süreyi bize gönüllü olarak destek veren Lübnanlı bir veteriner sayesinde en aza indiriyoruz. Çünkü bize yardımcı olup, testleri o yapıyor. Test sonuçlarına göre hayvanların pasaportunu çıkarıp, yeni ailelerine gönderiyoruz. Grup üyeleri olarak da sırayla Avrupa'daki cesitli ülkeleri gezip, sokak hayvanlarının sahiplenilmesi için estek istiyoruz" diye konuştu.

Herkesi kendilerine destek olmaya çağıran Kilani, "www.catconnect.nl" internet adresinden kendilerine ulaşılabileceğini de kaydetti.

 

 
Marmaris sularında balon balığı istilası!
 
AK Parti MKYK’sına bir İzmirli daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marmaris sularında balon balığı istilası!
Marmaris açıklarında sıklıkla ağlara ve oltalara balon balığının takılması, ...
330 metreden Kelebekler Vadisi'ne atladı
Fethiye'deki dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'nde 'Kelebekler Base Jump ...
O tepeye dev Türk bayrağı dikildi
Orman Genel Müdürlüğü'nün kısaltması 'OGM' yazısının tahrip edilerek 'PKK' ...
 
Çuval Davası'nda TGB'li 8 gence beraat
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, ABD askerinin başına çuval geçirdikleri iddiasıyla ...
Türkiye'ye girmek isteyen El-Kaide üyeleri Dedeağaç'ta yakalandı
Yunanistan'ın Dedağaç kentinde durdurulan bir otomobilde, kırmızı bültenle ...
Atatürk'ün Kuşadası'na gelişi kutlandı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün,  Kuşadası'na gelişinin 92'nci yıldönümü törenle kutlandı. 
 
Kenan Evren’in ‘beyazevi’ satıldı!
Eski cumhurbaşkanlarından Kenan Evren'in Muğla'nın Marmaris'te uzun süre ...
Polis memuru insan kaçakçılığından tutuklandı
Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru T.P. (40), göçmen ...
Sütü 100 lira oldu, eşek karaborsaya düştü!
Manisa’nın Şehzadeler İlçesi'nde 80 eşekten oluşan çiftliğinde eşek sütü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva