HABERLER>EGE
26 Haziran 2016 Pazar - 17:12

Satrancın şampiyonlarına ödülleri verildi

İzmir Çeşme'de, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Çeşme Açık Satranç Turnuvası'nda, A Kategorisi'nde Ukrayna'dan 'Uluslararası Usta' ünvanlı Vladimir Baklan, B Kategorisi'nde ise Umut Bekirağaoğlu birinciliği elde etti.

Satrancın şampiyonlarına ödülleri verildi

Türkiye Satranç Federasyonu'nun desteğiyle Çeşme Belediyesi tarafından 20-26 Haziran tarihleri arasında, 4. Uluslararası Çeşme Açık Satranç turnuvası düzenlendi. Turnuvaya, 13 ülkeden 365 sporcunun katıldı. Çeşme çarşısındaki tarihi Aya Haralambos Kilisesi'ndeki turnuvada 39 ünvanlı sporcu da yer aldı. Uluslararası Satranç Federasyonu'n (FIDE) ilk kez yabancı hakem gönderdiği turnuva, dünya satrançseverlerinin dikkatlerinin Çeşme'ye çevrilmesine neden oldu. Turnuvada kıyasıya mücadele yaşandı. Heyecanın yüksek olduğu turnuvanın bitmesinin ardından tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde düzenlenen ödül töreni düzenlendi. Törene, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'ın yanı sıra, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman, sponsor firmaların yetkilileri ve sporcular katıldı.

Turnuvanın ödül töreninde konuşan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, turnuvanın dördüncü yılına ulaşmasının önemine dikkat çekerek, Türkiye Satranç Federasyonu'na ve turnuvanın Çeşme'de gerçekleşmesini sağlayan Çeşme Belediyesi'ne ve sponsor firmalara teşekkür etti. Turnuvanın bugünlere gelmesinin bir tesadüf olmadığını ifade eden Erkayıran, "Yerel yönetim olarak bu turnuvayı çok önemsedik ve her türlü desteği vermeye çalıştık. Çeşme Kaymakamlığı olarak da destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede konuşmasında, "Çeşme'de yapmaya devam edeceğimiz bu turnuvaya katılan ülke sayısını arttıracağız ve daha fazla sporcuyu ilçemizde ağırlayacağız. Satranç Federasyonu ile ortak çalışarak çocuklarımızın, gençlerimiz bu sporla daha fazla yönelmelerini sağlayacağız. Çeşme Belediyesi ve herkes bu organizasyonda elini taşın altına sokmaya hazır. Bu bağlamda ilçemizde bu güzel organizasyona imza atan herkese bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da Uluslararası Çeşme Açık Satranç Turnuvası'nda kalitenin arttığına dikkat çekerek, "Türk satranç sporu her yıl çıtayı daha da yükselterek başarılara imza atmaya devam ediyor. Yunanistan'da Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda yer alan ekibimizden Çeşmeli Alparslan Işık, beşinci oldu ve bizleri gururlandırdı. Yunanistan'da 76 sporcu ile yarıştık. Burada 21 ülkeden 256 sporcu mücadele verdi. Burada Türk bayrağını bir kez daha göndere çekmenin mutluluğunu yaşadık. Amacımız, hedefimiz elbette dünya'da büyük başarılara imza atmak, daha büyük sporcular yetiştirmek ve daha büyük organizasynlara imza atmak. Gelecek nesillerde bizleri temsil edecek çocuklarımız, gençlerimizi daha donanımlı yetiştirmek istiyoruz. Satranç sporundan aldııkları kazanımları hayatlarına yansıtsınlar. Bu anlamda Çeşme Belediyesi ile 4 yıl önce imzlarını attığımız ve her geçen yıl gittikçe yukarıya yükselen bu turnuva büyüyerek yoluna devam ediyor. Satranç ve tatilin en güzel buluşması olan bu güzel ilçede turnuvada emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Burada 13 ülkeden 365 sporcu dereceye girebilmek için mücacdele verdi. Çeşme Kaymakamlığı ve Çeşme Belediyesi ile diğer sponsorların çok önemli desteklerini görüyoruz. Önümüzdeki yıl daha güzel bir turnuva olacağına inandığım bu turnuvada başarılı derece alan arkadaşlarımızı da kutluyorum" dedi.

4. Uluslararası Çeşme Satranç Turnuvası'nda A Kategorisi'nde Ukraynalı Vladimir Baklan birinci, Türk sporcu Mustafa Yılmaz ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Betül Cemre Yıldız elde etti.

Turnuvada B Kategorisi'nde ise Umut Bekirağaoğlu birinci, Ferman Alkan ikinci ve Uygar Ulaş da üçüncü oldu. Dereceye girenler kupa ve madalyayla ödüllendirildi. (dha)

 
Bırakan bırakana: İstifalara engel olamıyor
 
Hamaney: IŞİD İran'a karşı kurduruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kavşakta can pazarı: 9 yaralı!
Aydın'ın Didim İlçesi'nde, kavşakta otomobille cipin çarpışması sonucu 1'i ağır, 9 kişi yaralandı.
Pompalı tüfekle intihar girişimini polis engelledi
MANİSA’da cadde ortasında çenesine dayadığı pompalı tüfekle intihara kalkışan ...
Tekstil fabrikasında korkunç ölüm!
Uşak’ta, elini kaptırdığı hallaç makinesinin içine çektiği işçi 55 yaşındaki Sevim Kardeş öldü.
 
Ağıl çöktü, onlarca hayvan telef oldu
Manisa’nın Demirci İlçesi'nde, çatısıyla birlikte duvarları yıkılan ağıldaki ...
Aydınlı ressamın yürek yakan sonu!
Aydın’ın Nazilli İlçesi'nde alkol nedeniyle yuvası dağılan ve 15 yıldan ...
Emre Mor Uşak’ın gururu oldu!
Türk futbolunun yeni yıldız adayı 19 yaşındaki Emre Mor, 2016 Avrupa Futbol ...
 
Otomobil beton duvara çarptı: Aynı aileden 4 ölü!
Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi'nde otomobilin yol kenarındaki beton duvara ...
Aşırı hız faciası: 1 ölü, 4 yaralı
Aydın’ın Kuşadası İlçesi'ndeki bir otelde çalışan 5 arkadaşın içinde bulunduğu ...
Ensar Vakfı Yaz Okulu’nda kadın öğretmen önlemi
Karaman’da 10 çocuğun yurtlarında cinsel istismara maruz kalmasıyla gündeme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva