HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ocak 2020 Perşembe - 11:08

Sarnıç'ta 'ecrimisil' düğümü çözüldü! Dikkat çeken 'kayıp evrak' açıklaması

Bulgaristan’dan yıllar önce göç ederek gelen yurttaşların yaşadığı Gaziemir Sarnıç’ta, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından çıkarılan yüksek ecrimisil bedellerinin çözümü için Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın başlattığı mücadele sonrasında ecrimisiller kaldırıldı. Gelişmenin ardından Sarnıç’ta 420 taşınmazın sahibiyle bir ay aradan sonra yeniden buluşan Başkan Arda, geçen toplantıda kaybolduğunu duyurduğu 5 klasör belgenin de 14 yıl aradan sonra “bir anda” bulunduğunu açıkladı.

Sarnıç ta  ecrimisil  düğümü çözüldü! Dikkat çeken  kayıp evrak  açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gaziemir Belediyesi’nin girişimlerinin ardından belediyeye gönderdiği yazı ile ecrimisillerin durdurulduğunu açıkladı. Bu gelişmenin ardından Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Sarnıç Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi’nde yurttaşlarla buluşarak müjdeyi verdi. Başkan Arda, “Ecrimisiller durduruldu. Bu çok önemli bir gelişmedir. Çok mutluyum. 2006’dan bu yana verilen mücadelede sesimizi yükselttik ve sonuç aldık. Artık bu alanlar belediyeye devredilecek. Biz de bu 420 taşınmazı, yasal süre olan 2 yıl içinde sahiplerine satacağız. Vatandaşlarımız da satış bedellerini Milli Emlak Müdürlüğü’ne yatıracak. Ben başkan olarak elimden gelen neyse yasal sınırlar içinde yapmaya devam edeceğim” dedi.

Toplantıda konuşan Başkan Arda, geçen ay Sarnıç’ta yaptığı toplantıda “Ben bu işin takipçisi olacağım” dediğini anımsatarak “Bizim üzerimize düşen görev neyse belediye olarak bunu yapacağız demiştik. 2006’dan benim dönemime kadar neler yapılmış, ben geldikten sonra neler yapılmış, onlarla ilgili bilgilendirme toplantısı yapmıştık. ‘Sizin önünüzde yürüyeceğim’ demiştim. Sözümü tuttum. Geldiğimiz noktada ecrimisiller durduruldu. Bundan sonra size yasaya göre ecrimisil ödemesi çıkartamayacaklar” diye konuştu.

Bakanlığın; belediyeden imar planlarını, taşınmazların güncel fotoğraflarını ve ada pafta parsel numaralarını istediğini de anlatan Başkan Arda şunları söyledi: “Zaten ekibimiz bir aydır Sarnıç’ta fotoğraflar çekiyor, belge topluyor. Bunların hepsi hazır, kısa süre içinde bizden istenilenleri göndereceğiz. Ecrimisillerin kaldırılması ve kayıp olan evrakların bulunması çok önemli. Devletin belge kaybetmemesi lazım. Şimdi sadece 20’ye yakın dosyada eksik olduğu söyleniyor. Devirden sonra da ikinci mücadelemiz başlayacak. Belediye, bu parselleri; iki yıl içinde yasaların belirlediği ölçülerde taşınmazların sahiplerine satmak zorunda. Yasaya göre 2006 yılında yapılan başvuru ile ecrimisillerin durması gerekiyordu. Bu nedenle o tarihte rayiç bedel ne ise satış bedellerinin yeniden değerlenme oranıyla belirlenmesi gerekiyor. Keşke bu bedel sıfır olsa. Ben görevde olduğum süre içinde tapular belediyeye devredilirse bu taşınmazları sahiplerine satacağız. Bu taşınmazların başkasına satılması mümkün değil. Biz bu işi sahiplenirsek, hep birlikte hareket edersek sonuç alacağımıza inanıyorum” diye konuştu. 

Toplantıya Gaziemir Belediyesi başkan yardımcıları Nevin Mutlu, Necati Kırmaz, Mitat Kale, Gaziemir Belediyesi meclis üyeleri ve belediye müdürleri ile çok sayıda yurttaş katıldı. 

 
Futbolda ara transfer dönemi kapanıyor
 
Elazığ'da AFAD'ın deposu yardımlarla doldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İnşallah Sarnıç''taki Tapu sorunu çözülür. 30 Ocak 2020 Perşembe 18:16

Sarınç''ta sadece hazine yeri yok 2B ler ne olacak? Cevahirlerin acığı davalar ne olacak? Belediyeye devredilince bu yerler 1500? rayiç bedeli seviyelerinden 50? sevikelerine iner mi? Bu iş gene siyasi ranta kurban gider mi? Sarnıç .,.....????

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Tüneli’nde yetki Büyükşehir’de!
Konak Tüneli’nin sorumluluğu Karayolları Genel Müdürlüğü’nden İzmir Büyükşehir ...
Gözler Menderes’te: Tartışılan tesis için ihale tarihi belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’e yapılması planlanan ...
Karşıyaka'nın sessiz şampiyonları
Karşıyaka’da 1975 yılında kurulan ve elde ettikleri önemli başarılara ...
 
Çiğli'de budanan ağaçlar yakacak oluyor
Çiğli Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı budanan ağaçlar ile biyolojik ...
Yeşilova Höyüğü'nde 'kırmızı bayrak' gururu
Bornova ilçesindeki Yeşilova Höyüğü engelli erişimine uyumlu hale getirildi. ...
Efes Selçuk'taki okullarda grip önlemi!
İzmir’in tüm ilçelerinde olduğu gibi Efes Selçuk İlçesindeki okullarda ...
 
Başkan Yetişkin'den Başkent çıkarması!
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Cumhuriyet Halk Partisi Genel ...
Efe Selçuk'tan yola çıkan yardımlar yerine ulaştı
Elazığ'da meydana gelen depremin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Efes ...
Karabağlar’da herkese eşit hizmet!
Karabağlar Belediyesi’nin, modern ve yaşanabilir bir kent yaratma hedefi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva