HABERLER>EGE
20 Kasım 2020 Cuma - 18:01

Sarıklı öğrencilerden kadın öğretmene tehdit: Saçını başını açıp gelmişsin!

Aydın İmam Hatip Lisesi'nde sarıkla derse giren 3 öğrenci, öğretmen tarafından uyarılınca olay çıktı. Öğrenciler kadın öğretmene, "Saçını başını açıp gelmişin, kadın-madın demem döverim” diyerek, öğretmenin üzerine yürüdü.

Sarıklı öğrencilerden kadın öğretmene tehdit: Saçını başını açıp gelmişsin!

Aydın İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan kadın öğretmen E. S, 15 Kasım günü, hafta sonları diğer öğrenciler gibi müfredat derslerini okulda gören açık imam hatip lisesi 9-C sınıfı öğrencilerinin, Arapça dersine girdi. Sınıftaki öğrencilerden 3'ünün şalvarlı-sarıklı sınıfta oturduğunu gören öğretmen, “Ortaöğretim Yönetmeliği'ne” göre, sarıklarını çıkarmalarını istedi. Öğrencilerden M.H.K, “Sen benim sarığımı çıkaramazsın. Kadın başına konuşma, zaten saçını başını açıp gelmişin, kadın-madın demem döverim” diyerek, öğretmenin üzerine yürüdü.

DEDELERİMİZİ ASTILAR

Öğretmenlerini korumak için diğer öğrenciler araya girdiğinde ise, “Eğer Müslüman iseniz karışmayın. Siz bunları bilmezsiniz, bunların dedeleri bizim dedelerimizi astı” diye bağırdı. Olaylar büyüyünce öğretmen E.S dilekçeyle durumu okul idaresine bildirdi. Okulun bulunduğu Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, “Derhal gereğini yapın” talimatı verdi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Sözcü’den Sultan Uçar’ın haberine göre; Milli Eğitim, idari soruşturma başlatırken, öğretmen ayrıca avukatı Burak Özdemir aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu. 46 öğretmenin görev yaptığı okulda, hafta içi 335 normal öğrenciye, hafta sonları ise açık imam hatip lisesi öğrencilerine ders veriliyor.

ÖĞRETMEN E.S'NİN İFADESİ

“Derse girdiğimde 3 öğrenci sarıkla oturuyordu. Öğrencilerin derste şapkayla oturmasına müsaade edilmediği için sarıkla oturmalarını da uygun görmedim. ‘Şapkalarınızı çıkarır mısınız?' dediğimde, M.H.K aniden kalkıp, el kol hareketleriyle, ‘Sen benim sarığımı çıkartamazsın. Okul beni böyle kabul ediyor. Sen kimsin ki?' diye bağırdı. ‘Sen' diyemeyeceğini hatırlatıp, edepli olması için uyardığımda, ‘Ben, seni hoca olarak kabul etmiyorum' dedi. ‘O zaman dersimden çık' dedim.

“BAŞIN AÇIK DÖVERİM”

O da, ‘Sen benim olduğum sınıftan çık. Zaten saçını başını açıp gelmişin' diye karşılık verdi. Dersteki, öğrenciler çok rahatsız oldu ve bir öğrenci, susmasını söyledi. Bu kez o öğrenciye dönüp, ‘Sen bunları bilmezsin, bunların dedeleri bizim dedelerimizi astı. Eğer Müslüman isen sus karışma” dedi. Ardından benim üzerime yürüyüp, ‘Kadın başına konuşma sus. Kadın madın dinlemem, seni döverim' diye tehdit etti. ‘Kolaysa döv' dediğimde ‘O günler de gelecek, merak etme' diye tehdidini sürdürdü. Öğrenciler, sınıftan zorla çıkardı. Cezalandırılsın…”

SARIKLA OKLA GİTMEK SUÇ

Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir: “Dindar gençlik yetiştirme hedefinin, kindar nesil yetişmiş haline dönüştüğünün en somut örneğiyle karşı karşıyayız. Son zamanlarda Atatürk ve Cumhuriyet'e saldırılar çok arttı. Sarıkla okula gitmek, yasada suç. Okulların yol geçen hanına dönmesine, öğretmenlerin şamar oğlanı yapılmasına, Cumhuriyetle hesaplaşanlara asla izin vermeyeceğiz. Öğretmenlerin, can güvenliği yok. Okullarda darp edilip, bıçaklanıp, öldürülüyorlar.”

TARİKATLAR BEYİN YIKIYOR

Eğitim-İş Hukuk İşleri Genel Sekreteri Maksut Balmuk: “Cemaat-tarikat yapılanmaları, din kisvesi altında, öğrencilerin beyinlerini yıkıyor. 15 Temmuz'dan ders çıkarmayanlar, bu yapılara destek veriyor. Okulların bu yapılardan arınması, laik, bilimsel ve demokratik eğitim için sen- dikal ve hukuki mücadelemiz sürecek.

TARİKATLARA YOLU BAKANLIK GÖSTERDİ

Türkiye'deki 30 tarikat ve 400 kolu, 1 milyondan fazla çocuğa, kendi kurduğu “Medreselerde” dini eğitim veriyor. Medreselerin yasal statüsü olmadığı için tarikatlar, diploma veremiyor ve yetiştirdikleri öğrenciler de devlete atanamıyordu. Bunu aşmak için MEB ve YÖK, “Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim İlahiyat Lisans Tamamlama Programları açtı.

YURTTA KALIYORLAR

MEB'e bağlı açık öğretim imam hatip liselerinde halen 144 bin 610 öğrenci kayıtlı görünüyor. Kayıtları açık öğretimde görünse de, hafta sonları imam hatip liselerinde derse girip, not alıp, o okulun öğrencisi kabul ediliyorlar. Olaya karışan 3 öğrencinin de, yurtta kaldığı ve yurdun da bir tarikata ait olduğu ileri sürülüyor.

1 SORU 1 CEVAP

– Ortaöğretim Yönetmeliği'nin 164. maddesine göre disiplin cezası alacaklar.

– 5 güne kadar okuldan uzaklaştırma veya örgün öğretim dışına çıkarabilirler.

– Açık imam hatip olduğu için en ağır ceza yani atılma alsalar da anlamını yitiriyor.

– 2596 sayılı kanuna göre ibadethane dışında dini kıyafet giydikleri için 6 ay hapis

– TCK 106'ya göre tehdit suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası alabilirler.

 
Soyer açıkladı: Evleri orta hasarlı olan ailelere can suyu
 
Kemalpaşa Vergi Dairesi ne zaman geri dönecek? Başkan Karakayalı'dan açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muğla'nın üç ilçesinde kar yağışı
Muğla'nın Kavaklıdere, Seydikemer ve Menteşe ilçelerinde, mevsimin ilk kar yağışı etkili oldu. 
Karacasu pidesine coğrafi işaret tescili
Aydın'ın Karacasu ilçesinde üretilen pide için yapılan coğrafi işaret ...
Afyonkarahisar'a mevsimin ilk karı yağdı
Afyonkarahisar il merkezine mevsimin ilk karı düştü.
 
Minik Zeynep'e siroz teşhisi konmuştu... Hayata tutunamadı!
Aydın Nazilli'de yakalandığı siroz hastalığı nedeniyle babasından nakledilen ...
Nazilli Belediye Mezbahası’nda koronavirüs karantinası
Aydın’da Nazilli Belediye Mezbahası’nda çalışan bir personelin Covid-19 ...
Bodrum Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın sosyal medya hesabından, "Bu çevreye ...
 
Denizli'de ayakları kırılmış köpeğe jandarma sahip çıktı
Denizli'nin Çardak ilçesinde arka ayakları kırık halde bulunan köpek, ...
Eski sevgilisini öldürüp tahrik indirimi istedi!
Yargıtay 1'inci Dairesi, Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, 27 Eylül 2017'de, ...
Yelkenler İzmirli depremzedeler için açılacak
Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MİYC) Kış Trofesi 5. ayak yarışlarından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva