HABERLER>POLİTİKA
4 Mayıs 2016 Çarşamba - 07:05

‘Saray’da kritik görüşme: Davutoğlu veda mı ediyor?

Başbakan Davutoğlu’nun grup toplantısındaki konuşması Ankara kulislerini hareketlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la haftalık görüşmesinin 1 gün öne çekilmesi de akıllara ‘veda’ sorusunu getirdi…

‘Saray’da kritik görüşme: Davutoğlu veda mı ediyor?

ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, il ve ilçe başkanı atama yetkisini devretmek zorunda kalmasının yol açtığı sıcak tartışmaların hemen ertesinde dünkü grup konuşmasında yaptığı çıkış Ankara kulislerini yeniden hareketlendirdi.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Başbakan Davutoğlu'nun, MYK toplantısında 'Sözleriniz bir veda konuşması gibi algılandı. Öyle bir şey var mı?' sorusuna 'Ben henüz kararımı vermedim. Karar aşamasındayım. Değerlendiriyorum' cevabını verdiğini yazdı.

MKYK'daki yetki devrinin ardından Erdoğan ve Davutoğlu'nun sadece telefonda görüştüğü belirtiliyor.

Şimdi gözler Erdoğan'ın bugünkü Muhtarlar Toplantısı'nda vereceği mesajlarda ve bir gün öne çekilen Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinde...

Selvi'nin Hürriyet'te yayımlanan bugünkü yazısında dünkü grup toplantısına ilişkin gözlemlerini ve AK Parti grubundan sonra yapılan MYK toplantısından detaylar aktardı.

Selvi yazısında parti teşkilatlarına ilişkin atama yetkisinin genel başkandan MKYK'ya devredilmesinin ardından milletvekillerinin yaşananların etkisi altında olduğunu ve bu işin nereye gideceğini kestirmeye çalıştıklarını yazdı.

'Muhasebemizi yapacağız'

'AK Parti'deki gelişmeler nereye gider' başlıklı yazı şöyle devam ediyor:  

"Dün AK Parti grubundan sonra MYK toplantısı yapıldı. MYK’da Başbakan’a, “Sözleriniz bir veda konuşması gibi algılandı. Öyle bir şey var mı?” diye soruluyor. Başbakan aynen şu karşılığı veriyor: “Ben henüz kararımı vermedim. Karar aşamasındayım. Değerlendiriyorum. Bu gece Miraç Kandili, tefekkür edeceğiz. Tezekkür edeceğiz. Muhasebemizi yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanı’nın hukuku, benim hukukumdur. Onun ailesi benim ailemdir. Görevimizi şimdiye kadar yaptık, yine de yaparız. Ama Türkiye’ye ve AK Parti’ye zarar verecek bir hareketin içinde olamayız”

Toplantıdan sonra konuştuğum bir MYK üyesi, Başbakan’ın sözlerini, “Sayın Başbakan ucu açık bir şekilde konuştu” diye tanımladı.

Bu söz perşembe günü yapılacak Cumhurbaşkanı-Başbakan görüşmesine ilişkin beklentileri artırdı. Bu aşamada bir istifadan söz edilmiyor ama perşembe günkü görüşme kritik. "

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 18.00'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

O NOT ‘REST’E YANIT MI?
Öte yandan Davutoğlu'nun AK Parti grup toplantısında yaptığı sert konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı olan Mustafa Akış'ın attığı tweet ses getirdi.

Akış, Davutoğlu'nun konuştuğu saatlerde twitter'dan "Türkiye= RTE= Ak Parti" yazan bir not kağıdı paylaşarak "İster sağdan oku; ister soldan oku. Şu an durum bu" diye yazdı.

 
Donald Trump rakipsiz kaldı
 
'İzmir'in cenneti' Dubai’de tanıtıldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 4 Mayıs 2016 Çarşamba 08:13

ÇOK NAZİK ÜSLUP KULLANIR BU AKP LİLER. ALIN SİZE KOMİSYONDA Kİ. KAVGALAR. ALIN SİZE NE KADAR NAZİK OLDUKLARININ HABERİ. SPORDA ŞİDDET KOMİSYONUNA GAZETE BASAN AHMET HAKAN'I DÖVEN GRUBUN LİDERLERİNDEN BAKAN YARDIMCISI. BOYNUKALIN. SPORDA ŞİDDETİ BU KOMİSYONUN NAZİK ÜYESİ ÖNLEYECEK .

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 4 Mayıs 2016 Çarşamba 08:11

STRATEJİK DERİNLİK Mİ? STRATEJİK DELİLİK Mİ? HER İKTİDAR HATA YAPAR. DÜn grup toplantısında böyle dedi. Tamamda Telafisi yok. ŞEHİTLER ŞEHİTLER. KİLİS'E DÜŞEN BOMBALAR. şimdilik yitip giden can sayısı 20. PKK İLE MÜZAKERE YAPTIK AÇILIM BAŞLATTIK. İŞİD'E DSİLAH VE MÜHİMMAT GÖNDERDİK. YARALILARINI GAZİANTEP TE TEDAVİ ETTİRDİK. NEYSE BUNLAR HATA DEĞİL. BİR AKP LİNİN SÖYLEDİĞİ GİBİ GÜNAH İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜ. 17-25 ARALIK SONRASI BİR RÖPORTAJ. Balçiçek İlter: Bu özeleştiri. Günah var diyorsunuz yani? Metin Külünk: Tabi elbette. Siz insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale ediyorsunuz

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Davutoğlu ile Juncker'den tele-zirve!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile telefonda görüştü.
CHP PM Üyesi Kılıç’tan denetim raporu
CHP Genel Merkezi’nin Samsun ve Amasya’da denetmen olarak görevlendirdiği ...
Başkan Uğurlu Umre'ye gitti
Kemalpaşa Belediye Başkanı Belediye Başkanı Arif Uğurlu kandili Arabistan’dan ...
 
Akşener: Seçilirsek yüzde 25 cebimizde!
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, "MHP'de değişim sağlandığı takdirde, ...
AK Parti dokunulmazlık görüşmeleri için tarih verdi
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, dokunulmazlık yasa teklifinin ...
Kılıçdaroğlu’ndan Davutoğlu’na çağrı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında ...
 
Demirtaş: Halk isterse birden fazla…
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Arkadaşlarımız tutuklanır, ...
Laiklik zinciri: CHP Körfez'in 7 noktasında el ele veriyor!
CHP İl Örgütü’nün TBMM Başkanı Kahraman’ın sözlerini protesto için yapacağı ...
Davutoğlu: Her makamı elimin tersiyle iterim ama…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Umudunu AK Parti'ye bağlayan milyonlar merak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva