HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mart 2022 Cumartesi - 09:46

Sandal’dan ‘parkları bile yapamadı’ eleştirilerine yanıt: Ne içiyorlarsa bize de versinler!

Cumhur İttifakı cephesinden Bayraklı Belediyesi'ne yöneltilen, "Devlet deprem konutlarını yaptı; belediye bir yolu, parkı yapamadı" eleştirilerine yanıt veren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Evet, yıkımların had safhada olduğu bir bölgede enkaz süreçlerinden kaynaklı olarak yollar, parklar sıkıntılı. Buradaki iş bitmeden parkı, yolu yeniden yapmanın mantığını nerede buluyorlar? Anlamıyorum... Ne yiyorlar, ne içiyorlarsa bize de versinler!” dedi.

Sandal’dan ‘parkları bile yapamadı’ eleştirilerine yanıt: Ne içiyorlarsa bize de versinler!

EGEDESONSÖZ - 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören İzmir'in Bayraklı ilçesinde; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından deprem konutları inşa edildi. Henüz inşaatların tamamı bitmeden ise Bayraklı'da bir tartışma daha alevlendi. Cumhur İttifakı cephesi, Bayraklı Belediyesi'ni hedef alarak "Devlet deprem konutlarını yaptı; belediye bir yolu, parkı yapamadı" eleştirilerinde bulundu. Bu iddiaların üzerine SonSöz TV’ye açıklamalarda bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, deprem bölgesindeki bina yıkımlarının henüz bitmeden park, yol gibi çalışmaların yapılmasının onları tekrar deformasyona uğratacağını söyleyerek konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KAFA BULANDIRMANIN ANLAMI YOK!
Sandal, bu eleştirileri getirenlerin kamu mevzuatlarından bihaber olduğunu dile getirerek, getirilen eleştirilerle yapılmaya çalışılanın kafa bulandırmak olduğunu iddia etti ve şu sözleri ekledi:

“Sanıyorum bu anlamda telkinde bulunan sayın vekil arkadaşlarımız; kamu mevzuatından habersizler... Yani kamunun yükümlülükleriyle, belediyenin yükümlülüklerini karıştırmış durumdalar. Bayraklı Belediyesi’yle, Çevre ve Şehircilik’in yapması gerekenler farklı... Bunları böyle karıştırıp kafa bulandırmanın bir anlamı yok. Sonuç itibariyle şuan bile 50’ye yakın bina yıkımının devam ettiği yani yıkımların had safhada olduğu bir bölgede enkaz süreçlerinden kaynaklı olarak yollar, parklar sıkıntılı... Buradaki iş bitmeden parkı, yolu yeniden yapmanın mantığını nerede buluyorlar? Anlamıyorum... Ne yiyorlar, ne içiyorlarsa bize de versinler. Olması gereken şudur; işinizi yaparsınız ve o belli bir noktaya gelir. Onun bir daha deforme olmayacağından emin olduğunuzda gerekli düzenlemeleri yapar ve bitirirsiniz.”

İŞİN GELİRİNİ KİM CEBE KOYUYORSA O SORUMLUDUR
Depremzedelerin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan deprem konutlarıyla halen sorunlar yaşadığına vurgu yapan Sandal, bu nedenle sorumluluğun onlarda olduğu belirterek “Yaptık dediğiniz işle ilgili de... Depremzede yurttaşlarımızı dinlediklerinde görürler. Yani 130 metrekarelik daireyi 70 metrekareye düşüyorsun... Belki de biz bu rezerv alan dışında Bayraklı’da yıkılan evlerin yerine kamu olarak bir daha ev yapsaydık bu sorunları hiçbir zaman yaşamayacaktık. Gittik, yukarıya yaptık. Doğru olan adamın yıkılan evinin yerine yapmak. Madem yapmadın, o zaman o evin yapımıyla ilgili maliyeti ne kadarsa sıfır faizle taksitlendir, 20 yılda ödesinler... Deprem vergisini Bayraklı Belediyesi mi topluyor? Kim topluyorsa sorumluluk ondadır. Bir işin faturasını, gelirini kim alıp cebine koyuyorsa oradan doğan sorunla ilgili de birinci dereceden sorumlu yine o kişidir” sözlerini kullandı.

Yaşanan sorunlara rağmen, yapılan işin kıymetli olduğunu aktaran Sandal, devletin 2 yıl ödemesiz ve 18 yıl sıfır faiz imkanı sağlamasını gerektiğini ancak daha iyi düşünüp, planlayıp mağduriyetleri gideren bir çalışma yapılabileceğine dikkat çekti.

 
Tramvaya maç engeli!
 
İzmir'den İdlib'e yardım tırı gönderildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çanakkale zaferi Bornova'da taçlanacak!
Bornova Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin ...
Bucalılar, İstiklal Marşı için tek yürek!
İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabul edilişinin 101. yılında Buca ...
Başkan Erdoğan'dan 'ruhsat' iddialarına yanıt: Aciziyetin müstesna göstergesi!
Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin ...
 
Tramvay kullanacaklar dikkat!
Teknik bir çalışma nedeniyle bu akşam 9'dan itibaren Konak Tramvayı sadece ...
Berkin Elvan Güzelbahçe’de anıldı
Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken başına isabet eden ...
Bayındır'da haksız fiyat denetimleri sürüyor
Bayındır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde haksız fiyat, ...
 
CHP'li 11 başkandan 'ulaşım zammı' açıklaması!
CHP’nin 11 büyükşehir belediye başkanı, "toplu taşıma ücretlerine zam" ...
Narlıdere'nin Zeytin Kafe'si açıldı
Narlıdere Belediyesi’nin bünyesinde faaliyet gösterecek olan Zeytin Kafe ...
Karabağlar'da can dostların yeni tesisi açıldı
Karabağlar Belediyesi, “hayvan dostu kent” uygulamaları kapsamında can ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Buraya kadarmış!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva