HABERLER>POLİTİKA
9 Aralık 2013 Pazartesi - 19:11

Sancı yaratan istifa: CHP de baro da Pekdaş’ı tartışıyor!

İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş’ın yerel seçimler öncesi CHP’den Konak belediye başkan adaylığı için istifa etmesinin yankıları sürüyor. Parti içinde ve dışında birçok kesimin tepki ve desteğini alan Pekdaş’ın baro içinde Çağdaş Grup’ta bulunan bazı kesimler tarafından da eleştirildiği öğrenildi. Pekdaş süreçle ilgili konuşmayacağını ifade ederken, “Ben baro başkanlığını da bu şekilde saldırılardan çıkarak kazandım” dedi.

Sancı yaratan istifa: CHP de baro da Pekdaş’ı tartışıyor!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim öncesi İzmir Baro Başkanı Sema Pekdaş’ın görevinden istifa ederek Konak Belediyesi başkan adaylığı için yola çıkmasının yankıları devam ediyor. Sürpriz bir şekilde görevinden ayrılarak CHP’den aday olan Pekdaş’ın baro seçiminde içinde bulunduğu Çağdaş Grup düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında çeşitli nedenlerle gözaltına alınan gençlere karakollarda sabahlamalara kadan uzanan desteği, kentte travma yaratan 'eli sopalı dehşet'e karşı verdiği hukuki mücadele ve tarihi Büyükşehir davasındaki kritik duruşuyla dikkat çeken ve alkış alan Pekdaş’ın aday adaylığı kararı parti içinde ve dışında birçok kesimin olumlu-olumsuz tepkisine neden oldu.
 
Baro seçiminde destek aldığı Çağdaş Grup ile yaptığı toplantıda Pekdaş’ı bazı isimler eleştirdi. Avukatların bir kısmının karar alınma sürecinde kendilerine danışılmadığını ifade ettiği öğrenildi. Pekdaş’ın, toplantıda “Toplumun her kesiminden destek aldım. Odalar, meslek kuruluşları ve STK’ların dışında parti içinden de ‘aday adayı ol’ diyenler oldu. Bu duruma kayıtsız kalamazdım. Ülke zor durumdan geçiyor” dediği öğrenildi.
 
Son günlerde Atatürk ve Cumhuriyet’e karşı olduğu iddiaları ile gündeme gelen Pekdaş, bu konudaki eleştirileri de çeşitli platformlarda dile getiriyor. Hakkında yıpratma politikasının uygulandığını belirten Pekdaş’ın, yakın ekibine, “Dedikodular ile hareket ediyorlar. Benim bu ülkenin kurucusu ve rejimi ile ne problemim olabilir. Tamamen ahlaksızlık yapılıyor” dediği ifade edildi. Pekdaş’ın kendisine bu konuyu gündeme getirenlere kayıt-belge sorduğu da öğrenildi.


 
KONUŞMADI, ZAMANINI SÖYLEDİ
Baro içinde ve dışında ortaya çıkan durum hakkında Egedesonsöz’e açıklama yapan Pekdaş, “Aday adaylığı açıklamasına kadar konuşmayacağım. Böyle bir karar aldım. İsteyen istediğini söyleyebilir. Baro seçiminde de saldırılar oldu. Bu seçimden de başarılı bir şekilde çıktım. Polemiklere girmek istemiyorum” dedi.
 
SEÇİM YENİ YILDA
Baro Başkanı Pekdaş’ın istifasıyla birlikte kanun gereği yapılacak olan olağanüstü kongre için tarih netleşmedi. İstifa kararının ardından hazırlıklarına başlanan başkan seçimli kongrede tüm avukatlar oy kullanacak. Yönetimin ve başkanın her baro seçiminde ayrı seçilmesi nedeniyle yönetim aynen kalacak. Baro başkanını seçecek olan avukatların en erken 2014 Ocak ayı sonu ya da Şubat ayının başında sandığa gitmesi planlanıyor.


 
DEMİR RAHATSIZ
Pekdaş’ın istifasının ardından olağanüstü kongreye kadar Baro Başkanvekilliği görevini yürütecek olan Ercan Demir’in de süreçten rahatsız olduğu öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tarihi belediye davasında avukatlığını yapan Demir, Pekdaş’ın istifasının ardından hedef tahtasına konuldu. Kocaoğlu’na yakın isimler arasında bulunan Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel’in de desteğini alan Pekdaş’ın görevden ayrılması ile birlikte baro içinde ‘Demir’in bilgisi vardı’ yorumları ortaya çıktı. Kocaoğlu ile bağlantılı bir hareket yapıldığı yorumlarının ortaya atılması üzerine Demir’in yakın çevresine, “Başkanın istifasından bilgim yoktu. Hatta yönetimde kararına şerh koydum. Belediye ile siyasi ilişkim yok. Ben sadece Kocaoğlu’nun avukatıyım” dediği de öğrenildi.


 
FEYZİOĞLU EKİBİ DE DEVREDE
Öte yandan Sema Pekdaş’ın Barolar Birliği seçiminde ters düştüğü isimlerin başında gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun ekibi de çalışmaya başladı. İzmir’de CHP içinde aktif çalışma yapan siyasetçi ve bazı avukatların süreç hakkında Feyzioğlu’nu bilgilendirdiği ifade edildi. Barolar Birliği Başkanı olduktan sonra CHP Parti Meclisi Üyeliğinden ayrılan ancak kendisini bu göreve seçen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yakın ilişkisi süren Feyzioğlu’nun da Pekdaş’a karşı Ankara’da defans yapabileceği dile getirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Avukat 12 Aralık 2013 Perşembe 09:21

CHP Sosyal Demokrat Partidir. İçinde ırkçı ve faşist söylemlerde bulunanlarda vardır. Bunlar gitsinler MHP ye oy versinler. CHP artık sol olduğunu hatırlasın. Sema adaylığıyla bu parti içinde bazı kişileri rahatsız etti ise Partinin iktidar olmamasının nedeni bellidir. Fevzioğlu bir gün siyasete atılırsa işte o zaman atlama tahtası olarak kullanıldığın bahsedilebilir. Çünkü Birlik Başkanı olmasının tek nedeni CHP içinde üst kademelerde yer alabilmektir. Ama Sema hanım baro başkanı olurken belediye başkan adaylığı diye bir ufku yoktu. Siyaset kirlidir. Siyaset kirletir. Elbette giren her temiz insan az veya çok kirlenecektir. Ama siyasette onlar sayesinde az veya çok temizlenecektir.

Yorumu oyla      15      8  
Yenlik mi 11 Aralık 2013 Çarşamba 20:44

Yenilik diye diye , CHP içerisine parti ilkelerine değil de , kendi ilkelerine değer verenleri dahil edipte , yıllarca emek verenleri görmezden gelen bu "yeni" zihniyet , umarım partiyi bir felakete yöneltmez . Ayrıca kusura bakmayın ama anlamadığım bir şey var ; Neden hep avukatlık faaliyeti ile uğraşanlar İzmir'de siyasete atılma sevdasındalar ? Bence bu durum çok ilginç ...

Yorumu oyla      16      8  
Bilen 11 Aralık 2013 Çarşamba 20:32

Şimdi siyasete atıldı diye eleştiri yapılıyor İzmir baro Başkanına ... Ama galiba çok geç kalmış bir eleştiri ... Baro makamlığı ile ticaret odaları gezilirken , etik hususlar eleştirilmiş olsaydı , bu noktaya gelinmiş olmazdı . Sadece o mu ya yönetim kurulu üyelerine ne demeli , hayatlarındaki ve tavırlarındaki değişikliğe kimse dikkat etti mi ? Etmedi . Ama ne olursa olsun , çağdaş örgüttür , güçtür , ve baro başkanını bulduğu gibi yeri ve zamanı geldiğinde güvenini de tazeleyecektir . Zaman umutsuzluk vakti değil ...

Yorumu oyla      13      8  
çağdaş 10 Aralık 2013 Salı 12:33

Çağdaş avukatların son seçim bildirisinde barolarda görev alan yöneticilerin görev süresince siyasette yer almamaları gerektiği yazılı .Altında da grup adına tümçağdaş grubun imzası var. Ama burası sıçrama tahtası galiba. Ne yani bu ülkede 12 yıldır var olan koşullar 1 aralıkta mı peydah oldu. ?ne dedikodusu ? madem adaylık olacaktı neden diğer adaylarla eşit başlamadılar ki yarışa. Kaldı ki çağdaşın oyu son seçimlerde yazılı belgelerle sabit. Yani baronun 3/4 ü bölündüğü için 1/4 ü seçim kazanmış durumda. Şimdi bu sonuca göre İzmirdeki tüm avukatların tam temsil edildiğini söylemek doğru mu?Kaldı ki Çağdaş guruba sorun bakalım CHP yi nasıl tanımlıyor. Ve hepsinden önemlisi CHP ye oy atan Alsancak -ve Güzelyalı daki merkez sağ-merkez sola bunu nasıl değerlendirecek ? rakibe koz vermek diye buna denir herhalde.Bu kentte sn. Burhan Özfatura çantada keklik sayılan yerde iki kezseçim kazandı unutmayın.

Yorumu oyla      23      8  
hürriyet 10 Aralık 2013 Salı 09:06

bırakın bu partili söylemini... kimdir partili? yüzde sekseni seçim zamanı rozet takan bitiminde kendine rant,eşe dosta iş peşinde koşan siyasetten geçinenler..hayatlarında kitap okumazlar, altı okun anlamını bilmezler.chp yenilenmelidir, gezi iyi okunmalıdır.üretken insanlar partiye kazandırılmalıdır. yoksa ezeli muhalefet ve yıllarca aynı yüzlerin koltuk kavgası.

Yorumu oyla      22      16  
GALEM 10 Aralık 2013 Salı 08:56

Hukuk mesleği ayrıcalıklı bir iştir acak bu mesleğin ağırlığını taşayanlar adaletin tecelli etmesine yardımcı olabilir.Bu kadar önemli bir görevde ileri görüşlü bir Baro Başkanlığını 40 Belediye başkanlığına değişmezdim.Hayatın kendisi siyaset olsa da hukukçuların aktif siyaset yapmasını etik bulmam.Zira siyasette ilaki taraf olmalısınız hukukta ise adaletin tarafı olmanın gerektiğine inanırım.

Yorumu oyla      28      10  
çiğliden 10 Aralık 2013 Salı 08:44

sayın Fevzioğlu çekin bu kadının ipini, chp'ye yakışmıyor gitsin bdp'den aday olsun

Yorumu oyla      29      17  
Esra 10 Aralık 2013 Salı 08:08

Türk bayrağına tahammülü olmayan biri acaba nasıl CHP den belediye başkan adayı olabilir.Ama bu bayraktan şikayetçi olanların oyu önemlisi CHP doğruyu heryerde olduğu gibi yapmaktadır. Yeterki oy alalım. Karaçarşaf, yobaz,bayrak düşmanı v.s v.s . mühim olan oy ve oy

Yorumu oyla      24      13  
Aşağı Dayım 10 Aralık 2013 Salı 00:10

Insanın sürekli aşağıladığı şeyi istemesinin psikolojik tanımı nedir ?

Yorumu oyla      22      10  
Ercan Pekdaş 10 Aralık 2013 Salı 00:06

Merak ediyorum... Baro olağanüstü kongreye gidecek ve çok yüksek ihtimal başkanlığı çağdaşlar kaybedecek. Ercan bey mi sema hanım mı bunun hesabını verecek...

Yorumu oyla      27      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Mustafa Balbay 4 yıl 9 ay sonra özgür!
Ergenekon davası kapsamında 4 yıl 277 gündür tutuklu bulunan Mustafa Balbay ...
Kılıçdaroğlu: Cemaat destekler mi bilmem ama…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cemaat İstanbul seçimlerinde bize ...
Meclis’te yumruk yumruğa kavga: ‘Kürdistan’ çıkarıldı!
Meclis Genel Kurulu'nda Bütçe Görüşmesi tutanaklarından "Kürdistan" kelimesinin ...
 
Yılmaz’dan KAFESAN krizi tepkisi: Her yer Harmandalı!
Belediyeye ait KAFESAN şirketi personelinin ödemeler nedeniyle iş bırakma ...
Osman Durmuş aday olmadığını öğrenince
MHP'den aday olmadığını öğrenen Osman Durmuş fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.
Meclis’te sazlı-sözlü eylem
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Meclis’te ünlü Orkestra Şefi ...
 
Bayraklı aday adayı Öncel’i hastalık da durduramadı!
CHP’den Bayraklı Belediye Başkan adayı adayı Öncel, hasta yatağından kalkarak ...
Kökoğuz’dan reçete: Bayraklı’ya imar başına da mimar!
AK Parti aday adayı akşam toplantılarına tam gaz devam ederken çarpıcı mesajlar veriyor.
Küçük Çiğli’de Hasan Arslan’la miting gibi buluşma
Çiğli belediye başkan aday adayı, inşaat mühendisi Hasan Arslan, Küçük ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva