HABERLER>EKONOMİ
24 Ocak 2017 Salı - 15:06

Sancak’ın avukatından o tartışmaya açıklama: Şantaj yaptı, araba istedi!

Mesut Sancak ile Nivent Kurtuluş isimli kişi arasında yaşandığı belirtilen tartışmayla ilgili açıklama geldi. Sancak’ın Avukatı, “Görüşmede, daha önce sözlü dile getirdiği ‘şantaj’ amacını ve niyetini açıkça tekrarlayan Nivent Kurtuluş; kendisinin bir arabası olmadığını belirtmiştir” dedi.

Sancak’ın avukatından o tartışmaya açıklama: Şantaj yaptı, araba istedi!

EGEDESONSÖZ - Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’ın geçtiğimiz günlerde telefonla tartıştıktan sonra şikayetçi olduğu Nivent Kurtuluş ile ilgili açıklama yapıldı. Bir internet sitesinde yazılar yazan ve bir derneğin yönetim kurulunda bulunan Kurtuluş, karakola yansıyan tartışmanın ardından Sancak’ın telefonda kendisini tehdit ettiğini belirtmişti.

Mesut Sancak, Avukatı Rabia Meryem Kocabaş aracılığıyla bir açıklama yaptı. Olayın ayrıntıları hakkında bilgilerin verildiği açıklamada, telefon görüşmesinde ikili arasında yaşanan diyaloglara da yer verildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yanlış bilgiyle kamuoyunu yanıltan, hiçbir zaman karşı tarafın görüşünü almadan, ‘onurlu gazetecilik mesleğini’ kendi menfaatlerine alet ederek köşe yazarı olduğunu iddia eden Nivent Kurtuluş’un, gerçek dışı açıklamaları bazı internet sitelerinde yer almıştır. Olayın doğrusu, telefonda karşılıklı, kısa süreli bir tartışmanın yaşanmasıdır. 

İzmir’e sosyal alanlarda her zaman katkıda bulunan, kentte çok sayıda iddialı projeyi yürüten işadamı sayın Mesut Sancak, bugüne dek hukuk dışı hiçbir uygulamaya imza atmamıştır. Mesut Sancak için, işi dahil hayatın her alanında ‘hukukun üstünlüğü’ her zaman öndedir.

Nivent Kurtuluş’un ise gazetecilikle hiçbir ilgisi yoktur. Zaten İzmir’de gazeteciler ve ciddi tüm kurum ve kuruluşlar tarafından, gazeteci olarak kabul edilmemektedir. İşte yine aynı Nivent Kurtuluş, geçtiğimiz günlerde, eskiden yaptığı gibi, sayın Mesut Sancak'ın bazı iş projelerinin, yasalara uymadığını öne süren karalayıcı bir yazı kaleme almıştır.

Kurtuluş, kanunlara uygun, her konuda, her makamdan izinli bu projeyle ilgili, Mesut Sancak ve şirketinin itibarını (üstelik Türkçe’nin doğru kullanımından bile aciz şekilde) yazı yoluyla karalayıp zedelemeyi hedeflemiş, ‘iş projelerine ticari olarak zarar vermek’ istemiştir.

Bu tabloda müvekkilim Mesut Sancak, Nivent Kurtuluş'u telefonla aramıştır. Görüşmede, daha önce sözlü dile getirdiği ‘şantaj’ amacını ve niyetini açıkça tekrarlayan Nivent Kurtuluş; kendisinin bir ‘arabası’ olmadığını belirtmiş, müvekkilim Mesut Sancak’ın şahsına ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu şirkete karşı, negatif, kötü niyetli söylemine devam etmiştir.

Hayatında hiçbir şantaja boyun eğmeyen Mesut Sancak; Nivent Kurtuluş’un çeteleşen bir ekip ile yıllardan beri gerçekleştirdiği; birçok işadamı ve iş grubuna yönelik; İzmir’de defalarca, alçakça tekrarladığı; bu utanç verici, kirli, şantajcı yaklaşımdan, son derece rahatsız olmuştur.

Mesut Sancak ‘yazı’ yoluyla ve sözlü olarak, kendisine ‘şantaj’ yapıldığı bilgisi ve bazı net deliller eşliğinde; İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştur. Gerçeğin ve yargının üstünlüğüne inanan müvekkilim, artık hukuki sürece dahil olması nedeniyle, konuyla ilgili başka hiçbir açıklama yapmayacaktır.

İlgili basın kanununa dayanarak, basın etik ilkeleri gereği; bu konunun sayın Mesut Sancak’a yönelik bir hakaret aracına dönüşmemesi; gerçekleri bilmeden yazı ve şantaj yoluyla işlenen bir suça ortak olunmaması adına bu açıklamayı bilgilerinize sunuyoruz.

 
İzmir'de eski baro başkanlarından 'olağanüstü' çağrı
 
Karabağlar Mumcu'yu özlemle andı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz koridorunun alt bandını yüzde ...
İzmir’in cennet köşesinde Milli Emlak’tan satılık altın araziler!
Milli Emlak Karaburun’da deniz kıyısında bulunan 17 arsayı satışa çıkardı. ...
2016 raporu: İzmir'de kaç bin konut satıldı?
İzmir'de geçen yıl satılan konut sayısı bir önceki yıla kıyasla yaklaşık ...
 
“İlle de Bir İş Olsun” ortak akılla ilerliyor
İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (İZROMDER) ...
İzmir’de ekmeğe zam kapıda!
Milyonlarca kişinin sadece ekmekle beslendiği bir ortamda fırıncılar, ...
İTO’dan ‘Kemeraltı’ hamlesi: 28 dükkan kiraladı
Tarihi Kemeraltı Çarşısı'na yöresel motifleri taşıyan, özgün nitelikli ...
 
İzmirli genç çiftçiler Agroexpo’ya damga vurdu
12. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda düzenlenen bilgi ...
"Türkiye'nin israf ettiği gıdayla Suriye doyar"
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "Türkiye'de tarladan sofraya israf edilen ...
Afrikalı teknoloji devi İzmirli şirkete ortak oldu
EOH Turkey, geçtiğimiz hafta İzmir merkezli Asay Grup ile masaya oturdu.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva