HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Eylül 2019 Pazar - 12:44

Sanatta İEF Lozan üçgeni

Sanata ve sanatçıya verdiği değerle öne çıkan İzmir Enternasyonal Fuarı, birbirinden dolu 9 günü geride bıraktı. İsmet İnönü Sanat Merkezi, kitap sokağı ve hemen karşısında yer alan Yüz Yüze Sohbetler alanı ile Lozan Kapı girişi, sanatseverlerin buluşma noktası oldu.

Sanatta İEF Lozan üçgeni

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 88. İzmir Enternasyonal Fuarı Lozan Kapı girişinde ziyaretçileri bu yıl ilk kez kitap sokağı karşıladı. Kitap sokağının hemen karşısında kaskatlı havuzun yanında gerçekleştirilen “Yüz Yüze Sohbetler” birbirinden değerli düşünür ve yazarlara ev sahipliği yaptı. İsmet İnönü Sanat Merkezi ise dokuz gün boyunca birbirinden değerli sanatçıları sahnesinde ağırladı. Kültürpark’ın Lozan Kapı girişi, sanatçıların İzmirliler ile buluşma noktası oldu.

“DELİLİKTE DİRENDİĞİM İÇİN BİLGE OLDUM, DON KİŞOT’UM BEN!”
İsmet İnönü Sanat Merkezi, 14 Eylül’de Cervantes’in ölümsüz eseri Don Kişot’u ağırladı. Oyunda Ozan Güven, yel değirmenleriyle savaşan Don Kişot’u canlandırırken,  Don Kişot’un aklı selim tarafı olan Sancho Panza’ya ise Günay Karacaoğlu hayat verdi. Nazlı Tosunoğlu, Ömür Arpacı gibi isimlerden oluşan geniş oyuncu kadrosu ise izleyicilerden tam not aldı. Don Kişot’un seyircilerine delilikle ilgili yorumu ise şöyle oldu: “Delilikte direndiğim için bilge oldum. Zalimlerin yönettiği bir dünyadansa deliliğin dünyasını tercih ettim ben, gerçek bilgelik delilikmiş sonradan gördüm, korkunun esaretinden bile kurtarıyor insanı. Don Kişot’um Ben!”.

OZAN GÜVEN: “İZMİR’E AİT VEFA BORCUMU ÖDEDİM”
Oyunun başrol oyuncusu Ozan Güven, İzmir Fuarı’nda sahne almanın kendisi için önemine değinerek; “Çok fazla sanatçıyı bir arada bu fuarda izledik biz. İzmir Fuarı’nın büyülü atmosferini iyi bilirim. Burada pek çok sanatçıyı çocukken izleme fırsatım oldu. Eski günlerini de bildiğim için fuarın yeniden o günlere benzediğini gördüm. İzmir’de büyüdüğüm buraya olan özlemimi giderdim. Aynı zamanda İzmir’e ait vefa borcumu ödemiş gibi hissettim. İzmir Fuarı benim çocukluğumdan beri tanış olduğum bir organizasyon olduğu için burada sahne almaktan son derece mutluyum” dedi.

İNSANİ DEĞERLERİ KAYBETMEMEK İÇİN YAZMALI.
Yüz Yüze Sohbetler’in 14 Eylül’deki konuğu ise Murat Menteş oldu. Yazara, Türkiye ve dünyadaki önemli yazarların hayatlarını postmodern bir bakış açısıyla kaleme aldığı “Derde Deva Randevu” isimli kitabının çizimlerini yapan Hakan Karataş eşlik etti. Okurlarıyla buluşan Menteş, insani değerleri kaybetmemek için yazmak gerektiğine değinerek;Bizler hepimiz artık hümanist olmanın anlamının kalmadığı bir dünyada yaşıyoruz. İnsanlara aslında Ahmet Hamdi Tanpınar’ın, Nazım Hikmet’in Dostoyevski’nin, Farabi’nin ve daha nicelerinin insanlık niteliklerini besleyen yazarlar olduğunu daha çok anlatmamız lazım. Düşüncelerimizi özenli bir şekilde sıraya sokabilmek için yazıyoruz. Bir takım dahi yazarların düşüncelerini yaşatabilmek için. İyi okurlar da aslında düşünce ve ifadelere değer kazandırmak için kitap okurlar. İzmir’in kendine özgü ruhu da sizlerle birlikte bu düşünceyi besliyor” şeklinde konuştu.

 
Bakan açıkladı: İşte İstanbul-İzmir Otoyolu'ndan geçen araç sayısı!
 
88. İEF’de 'hazine' buldular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da 'barış ve kardeşlik' aşuresi
Karşıyaka Belediyesi tarafından Alevi kültür federasyonları, vakıfları ...
İEF'de Torbalı Zeybek Grubu coşkusu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 88. İzmir Enternasyonel ...
Kavacık’ta duvarlar rengarenk
Karabağlar Belediyesi’nin 21-22 Eylül tarihlerinde yapacağı Kavacık Üzüm ...
 
Konak’ın kukla yapım atölyesine büyük ilgi
Kapılarını bu yıl 88. kez açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ziyaretçilerin ...
Bayraklı'da depresyonla mücadele semineri
Bayraklı Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle 'Depresyon ...
Narlıdereli çocuklara kreş müjdesi
Okul öncesi eğitim yatırımlarına hız veren Narlıdere Belediyesi, belediye ...
 
'İzmir Tarih Projesi' hayata geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak- Kemeraltı- Basmane bölgesindeki tarihi ...
Çeşme'de 'hizmet filosu'na 3 yeni takviye
İlçeye yapılan hizmetlerin hız kazanmasıyla ihtiyaç duyulan 3 yeni aracın ...
Opera Italiana Academy Foça’da konser verdi
Foça Belediyesi’nin ev sahipliğinde 12 - 17 Eylül tarihlerinde atölye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva