HABERLER>SPOR
24 Haziran 2017 Cumartesi - 10:05

Şampiyonluk gururu: Tartan pistini bile finalde gördüler!

Manisa’nın Salihli İlçesine bağlı Taytan Köyü’nde yer alan Taytan Şehit Özgür Yatakdere Ortaokulu öğrencisi 4 minik, imkânsızlıklar içerisinde başladıkları ve sürdürdükleri spor yaşantılarını, Sivas'ta yapılan 2016/2017 yılı puanlı Atletizm Türkiye Finali’nde okullarına şampiyonluk getirdi.

Şampiyonluk gururu: Tartan pistini bile finalde gördüler!

Salihli Taytan Şehit Özgür Yatakdere Ortaokulu’nun başarı öyküsü, okulun eski mezunlarından olan Beden Eğitimi Öğretmeni Sadık Yeşiltaş’ın 12 yıl önce vefa borcunu ödemek için köyünün okuluna dönmesiyle başladı. Okula ilk geldiğinde hiçbir ekipman olmamasına rağmen atletizm takımı oluşturan ve çalışmalarını başlatan Sadık öğretmen, o günden bugüne tüm imkansızlıklara rağmen okuluna 200’ün üzerinde kupa, 1000’in üzerinde madalya ve Türk sporuna onlarca sporcu kazandırmayı başardı. Taytan Şehit Özgür Yatakdere Ortaokulu’nun başarı öyküsü, bu yıl Sivas’ta gerçekleştirilen Atletizm Türkiye Finalleri’nde kazanılan şampiyonlukla taçlandı.

TARTAN PİSTLE FİNALLERDE TANIŞTILAR
Beden Eğitimi Öğretmeni Sadık Yeşiltaş’ın öncülüğünde büyük bir başarıya imza atan Taytanlı miniklerin başarı öyküsü ise, tüm Türkiye’ye örnek olacak cinsten. Okullarında spor için uygun alan bulunmayan, köylerindeki spora uygun tek alan olan futbol sahası da 3 yıl önce ilçe belediyesi tarafından tadilata alındığı için minikler, çalışmalarını okul bahçesinde ve okulun karşısındaki arsada sürdürüyor. İl genelindeki imkanların Atletizm için yeteri kadar iyi olmadığını belirten Sadık öğretmen, “Türkiye’nin en hızlı gelişen kentlerinden birisi olan Manisa’da tek bir tartan pisti yok. Sporcu çocuklarımız hayatlarında ilk kez İzmir’deki bölge elemelerinde tartan pistle tanıştılar. Buna rağmen bizi Türkiye finalleri götürmeyi, burada da şampiyonluğa taşımayı başardılar” dedi.

“DESTEK GELİRSE ÜLKENİN GURURU OLURLAR”
Öğrencisi Mehmet Karaaslan’ın yüksek atlama minderinin pahalı olduğu için çıkma lastikler ve eski yataklardan oluşturdukları alanda yüksek atlama antrenmanı yaparak Türkiye şampiyonu, İsmail Yıldız’ın standartlara uygun olmayan toprakta antrenman yaparak uzun atlamada Türkiye 5.’si, Fahri Yıldırım’ın bayrak yarışında Türkiye 3.’sü ve Camuka Böke Yeşiltaş’ın ise 1000 metrede Türkiye 5.’si olduğunu; toplamda ise Türkiye’deki tüm okulları geride bırakarak şampiyon olduklarını belirten Yeşiltaş, “Bu çocuklar, hiçbir imkanları olmadığı halde bu başarıları elde ettiler. Haftada 6-7 gün hiç şikâyet etmeden antrenman yaptılar. Biraz destek gelirse ülkenin gururu olurlar. Yurtdışından devşirme sporcu getirmek yerine bu çocuklarımıza destek olunmasını istiyoruz. Atletizm Federasyonu, Gençlik Spor İl Müdürlüğü,  Belediye başta olmak üzere kamu kurumlarının ve kentimizdeki sanayicilerimizin desteğini bekliyoruz. Çocuklarımızın tek isteği uygun koşullarda spor yapabilmek” sözleriyle destek istedi.

TEK İSTEK  TESİS VE EKİPMAN
179 öğrencisi bulunan küçük bir ortaokuldan Türkiye şampiyonları çıkarmanın kendilerine gurur verdiğini belirten Okul Müdürü Mehmet Yücel Ersoy ise, “Sadık hocamız belki de Türkiye’de işini en iyi yapan öğretmenlerden birisi. Fazla mesai yaparak, hafta sonu, yaz, kış demeden çocuklarla ilgileniyor. Nüfusu 3 bin civarında olan ve 179 öğrencisi bulunan Taytan’dan şampiyonlar çıkardı. Bu çocuklara gerekli tesis ve ekipman sağlansa bizim olimpiyatlarda gururumuz olacak potansiyele sahipler. Biz onları desteklemeyi sürdüreceğiz. Tüm yetkili kurumlardan ve iş dünyasından da bu başarılı gençlere sahip çıkmalarını istiyoruz” diye konuştu.

 
EBSO Başkanı Yorgancılar: Çare Eğitim 4.0
 
Montaj başladı: İzmir'de hatalı parka sobe!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Belediyespor'un rakipleri belli oldu
Konak Belediyespor, elemelerde 1. Grup'ta Martve, Partizan Bardejov ve ...
Göztepe'den o ülkeye çıkarma: İşte transfer listesi!
Teknik Direktör Tamer Tuna'yı 3 yıllığına göreve getiren Spor Toto Süper ...
Altınordu'da iç transferde ikinci imza
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu, orta saha oyuncusu Serkan Göksu'nun ...
 
Bornova Beckerspor'dan 2 takviye
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Bornova Beckerspor, ...
Altay'da 1 numara sorunu
Spor Toto 2'nci Lig'e yükselen Altay, kaleci transferini bir türlü gerçekleştiremedi. ...
Menemen Belediyespor'a yeni stoper
Spor Toto 2'nci Lig ekiplerinden Menemen Belediyespor geride kalan sezonda ...
 
Pınar Karşıyaka'dan transfer hamlesi
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde antrenörlük görevine geçen yıl Yeşilgiresun ...
İzmir kulüplerine Folkart'tan cansuyu
İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nın (İZVAK) öncülük ettiği projede ...
Karşıyaka'da teknik direktör arayışı sürüyor
Spor Toto 2'nci Lig'de Karşıyaka, yeni sezon öncesi kadrosunu erken belirlemesine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva