HABERLER>EKONOMİ
11 Haziran 2014 Çarşamba - 14:58

Salihli TSO’dan Doğu turu

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası 4 günlük Doğu ve Güneydoğu ziyaretinde Van, Tatvan, Bitlis ve Diyarbakır’daki işadamları örgütlerini ziyaret etti. 44 kişiden oluşan heyet, Van Ticaret ve Sanayi Odası ile “kardeş oda” protokolü imzaladı.

Salihli TSO’dan Doğu turu

İZMİR - Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’ndan 44 kişilik üye heyeti, Doğu’daki normalleşmeye destek amacıyla dört günlük bir gezi düzenledi. Van, Tatvan, Bitlis ve Diyarbakır’ı kapsayan gezide illerin Ticaret ve Sanayi Odaları ve yerel yöneticilerin temsilcileriyle görüşmeler yapıldı. Bölgedeki işadamları ve firmalar ile ikili ticari temaslar gerçekleştirildi.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı,Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen gezide, ayrıca Van Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda protokolü imzalandı.

Çok verimli bir dizi ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı  Yüksel, Doğu gezisi ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Doğu’ya yaptığımız 4 günlük ziyarette bölgeye yönelik önyargılı bakışımız ve düşüncelerimiz olumlu yönde etkilendi. Bölgeye giderken, yaşanan olaylardan dolayı tedirgindik. Van, Tatvan, Bitlis ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odaları’nın, ayrıca Diyarbakır’da Ticaret Borsası’nın yetkilileriyle bire bir temasta bulunduk. İnsanlar çok samimi, candan ve misafirperverler. Halk barışa susamış ve çözüm atmosferinden uzaklaşılmasını istemiyorlar. Huzur ortamının devam etmesinin en büyük arzuları olduğuna şahit olduk.

Son günlerde yaşanan olumsuz gelişmelerden tedirginler. Kavga ve terör ortamında ekonominin, sanayi ve ticaretin gelişemeyeceğinin bilincindeler. Çözüm sürecinin siyasi bir söylem olarak kalmaması gerektiğini her fırsatta dile getirdiler.Sivil Toplum Kuruluşları olarak çözüm sürecinin içinde yer almamız gerektiğini, elimizi taşın altına koymamız gerektiğini Doğu ziyaretimizde açıkça gördük.

Bizler Batı’da yer alan sivil toplum kuruluşları olarak Van depreminde nasıl duyarlı davrandıysak, o yörenin insanlarının da Soma’da yaşanan felakette aynı duyarlılıkla hareket ettiğini gördük. Soma’ya ilk bağışın Van’dan yapıldığını orada öğrendik. Ayrıca bizim gittiğimiz gün Tatvan’da, Soma’da iş kazasında ölen madenciler için lokma döktürüldüğüne şahit olduk. Diyarbakır’da, Soma’da ölen madenciler için açılan taziye evi, iki halkın ne kadar büyük bir dayanışma içinde olduğunu gözler önüne serdi. Yaşanan acılar bizi birbirimize kenetledi.

Artık biz Salihlili, Kulalı ve Selendili işadamları Doğu’daki kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları çok yakından gördüğümüz için,onları çok daha iyi anlayabiliyoruz.

BAYRAK İNDİRMEYE TEPKİ
Diyarbakır’da yaşanan bayrak krizi ile ilgili tepkilerimizi de bu vesile ile ifade etmek istiyorum. Rengini bu topraklar uğruna can veren şehitlerimizin al kanından alan bayrağımızın, üstelik bir askeri tesisten göz göre göre indirilmesini asla kabul edemeyiz. Türk bayrağı bizim ortak paydamızdır. Doğu’da yaşayan halkın da bu çirkin olayı desteklemediğine inanıyoruz. Aynı bayrak altında yaşama ülkümüzden asla taviz vermeyiz.Bayrağımızı da bu tür çirkin provokasyonlara malzeme yaptırmayız.
TOBB Başkanı Sayın RifatHisarcıklıoğlu’nun da dediği gibi, birlikte rahmet ve zenginlik, ayrılıkta azap ve yokluk vardır.

Misafirperverliğin en güzel örneğini gösteren Doğu ve Güneydoğulu Ticaret ve Sanayi Odaları’nın temsilcilerine ve yerel yöneticilerine, Salihli TSO adına en içten teşekkürlerimizi sunuyorum.”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Coca Cola ‘yeşil kutu’ yaptı ama…
Dünyanın en büyük alkolsüz içecek şirketi Coca Cola yeni bir ürün piyasaya ...
Sürpriz zirve: İş dünyası Vali Toprak’tan ne talep etti?
İzmir'in önde gelen işadamları ve fikir önderleri, İzmir Valisi Mustafa ...
Zeybekçi yine onu seçti: Ekonomiye İzmirli yardımcı
Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanı Adnan Yıldırım, Ekonomi Bakan ...
 
Flaş! Ve TÜSİAD yeni başkanını seçti
TÜSİAD'ın bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında TÜSİAD'ın yeni başkanı Haluk Dinçer oldu.
İAOSB’deki büyük satışta hayal kırıklığı: Arsalar elde kaldı
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde satışa çıkarılan 8 sanayi parselinden ...
Ekrem Demirtaş'tan 'vergi affı'na tam destek
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kamuoyunda ...
 
İzmir’in müzeleri boş kaldı
Turizmde kan kaybeden İzmir, müze ve ören yerlerine de hedeflediği ziyaretçiyi ...
Devletin zirvesine ithal makam aracı ayarı!
Devletin zirvesinde ithal araç ayarı geldi. Cumhurbaşkanı, başbakan ve ...
Flaş! Türkiye’nin büyük rakamları açıklandı
Türkiye, 2014'ün ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 4,3 büyüdü.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva