HABERLER>GÜNCEL
25 Ağustos 2020 Salı - 19:08

Saldırıya uğrayan eski başkan Şahin'den açıklama: Bir sürü soru işareti var!

Foça'da, akşam yemeği yediği sırada bacağından tabancayla vurulan Menemen eski Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin, "Önce vurulduğumu anlalamadım. Bir beş on saniye sonra vurulduğumu anladım. Neden ve nasıl yaptı ya da yaptırıldı mı, bir sürü soru işareti var. Bizim tabii ki bir öngörümüz var ancak bazı şeyler netleşmeden bir açıklama yapmak doğru değil. Emniyet güçlerimiz konuyu derinlemesine araştırıyor. Nereye varacağını hep birlikte göreceğiz. Benim önceliğim sağlığımdı, neyse ki büyük damara ya da kemiğe gelmedi" dedi.

Saldırıya uğrayan eski başkan Şahin den açıklama: Bir sürü soru işareti var!

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Yeni Foça sahilinde bulunan bir restoranda meydana geldi. Menemen eski Belediye Başkanı CHP´li Tahir Şahin, restoranda yemek yediği sırada, kimliği henüz öğrenilemeyen 1 kişinin tabancalı saldırısına uğradı. Şüpheli belinden çıkarttığı tabanca ile Şahin´e ateş açtıktan sonra yaşanan panik ortamından yararlanarak yaya olarak kaçtı. Saldırının ardından çevredekiler durumu sağlık ve jandarma ekiplerine haber verdi. Olayda bacağından vurularak yaralanan Şahin, ambulansla Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi´ne götürüldü. Şahin´in durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Foça İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Şüpheliyi arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

'ÖNCE VURULDUĞUMU ANLAMADIM'
Olay anını anlatan Tahir Şahin, bir arkadaşıyla oturup akşam yemeği yediği sırada gerçekleştiğini belirterek, "Fakat o keyiften sonra ne yazık ki benim hiç görmediğim, bir elinin bir parmağını bile görmediğim ve arkamdan gelen bir vatandaş, sağ baldırıma olmak üzere bir el ateş etmiş. Ben önce hiç vurulduğumu anlamadım. Bir beş on saniye sonra vurulduğumu anladım. Oradaki görgü tanıklarının ifadelerine baktığımda vuran kişinin 18-20'li yaşlarda bir çocuk olduğu ifade edilmiş. Neden ve nasıl yaptı ya da yaptırıldı mı, bir sürü soru işareti var. Bizim tabii ki bir öngörümüz var ancak bazı şeyler netleşmeden bir açıklama yapmak doğru değil" dedi.

Şahin, sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Sürekli eski başkan Tahir Şahin şunu yaptı, bunu yaptı derseniz, Tahir Şahin'le yatıp kalkarsanız kendini bilmeyen bir vatandaş da çıkar böyle bir olay yapar. Allah'a çok şükür durumum iyi, herhangi bir kemiğe ya da büyük damara kurşun gelmesi gibi bir durum yok. Ancak ya o tetikçiyi görsem ve müdahale etmeye kalksam, o itiş kakışla kurşun belki bedenimin üstüne, karnıma ya da göğsüme gelebilirdi. Ya da belki beni ıskalayıp orada hiç günahsız şekilde oturan insanlara gelebilirdi. Benim için hiç sıkıntı yok, Allah'ın verdiği canı Allah alır. 3 gün sonra tekrar yürümeye başlayacağım. Memleketi yönetenler tüm bunları düşünmeli, hemşehrilerimiz de zaten neyin ne olduğunu görüyor. 18 aydan beri sürekli Tahir Şahin şöyle Tahir Şahin böyle derseniz, benimle yatıp kalkarsanız, hedef gösterip gösterilmediğime de milletimizin karar vermesini isterim."

'MENEMEN'DE ACAİP ŞEYLER OLMAYA BAŞLADI'
Şahin, kendisinin 20 yıl boyunca Menemen Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü ve hiçbir vatandaşın bir çalı tarafından kolunun dahi çizilmediğini savunarak, "Fakat özellikle son 31 Mart seçimlerinden sonra Menemen'de acayip şeyler olmaya başladı. Menemen'deki anlayışta eksen kayması diyebileceğimiz bir durum var. Seçimlerden 2 ay sonra, muhtarlarımızın birinin kafası birinin burnu kırıldı. Ondan sonra, medya sorumlusu arkadaşımız Ulvi Tanrıverdi, yine bu şekilde yönlendirmelerle 18-20'li yaşlardaki bir vatandaş tarafından ciddi bir şekilde darbedildi. Dayak yedi demeye utanıyoruz. Daha sonra yine CHP'li bir belediye meclis üyesi faaliyet raporuna ret verdiği için bağa götürüldü ve bunun silah zoruyla olduğu anlatıldı ve belediye meclis üyeliğinden istifa ettirildi, daha bu olayın da üzeri kapatıldı. Yine AK Partili bir belediye meclis üyesi kardeşimiz Hanefi Can, bir belediye çalışanı tarafından darbedildi. Üst üste gelen bu olayların taktik ve sistemi hep aynı. Bize de dün akşam itibariyle olan bu olayda, aynı taktik ve sistemin kullanıldığını düşünüyoruz" diye konuştu.

'NEREYE VARACAĞINI HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ'
Şahin, daha önce tehdit ve şantaj alıp almadığını yönündeki soruya ise şöyle cevap verdi:
"Bunu medya önünde konuşmak doğru olmaz. Emniyet güçlerimiz konuyu derinlemesine araştırıyor. Nereye varacağını hep birlikte göreceğiz. Benim önceliğim sağlığımdı, neyse ki büyük damara ya da kemiğe gelmedi. Bana ulaşan ulaşamayan herkese teşekkür ediyorum."(DHA)

 
Selçuk'ta 'Zafere Adım Adım'
 
14 ilde yeni koronavirüs kısıtlamaları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Akdeniz'de İtalya ile ortak eğitim
Akdeniz'deki gerilim sürerken, Doğu Akdeniz'de Türk ve İtalyan gemileri ...
Tekne faciasında kaybolmuştu: Minik Sarp'ın cansız bedeni bulundu!
İzmir'in Foça ilçesinde 2 Ağustos'ta teknenin alabora olması sonucu 4 ...
Çakarlı saldırganın savcılık ifadesi ortaya çıktı!
İstanbul Arnavutköy'de çakarlı minibüsüyle trafikte tartıştığı Dadaş Aras'ı ...
 
Apartman bahçesinde kazı: 8 bin 500 yıllık insan iskeleti çıktı
Bilecik'te bir apartmanın bahçesinde keşfedilen ve Batı Anadolu'daki ilk ...
İzmir'den gittiler, avladılar, sergilediler: Tepki çeken fotoğraf!
İzmir'den Kütahya'ya giden bir grup avcı bıldırcın avı yaptı. Çok sayıda ...
İzmir'de yanan ormanlık alanda 6 milyon fidan toprakla buluşacak
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl 18 Ağustos'ta Karabağlar ...
 
Kronik hastalığı olan öğrenciye uzaktan eğitim!
Milli Eğitim Bakanlığı, kronik hastalığı bulunan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin ...
Salgının vurduğu İzmir'de otobüs şoförleri isyanda: Hem suçlular hem güçlüler!
Koronavirüs tedbirlerini hiçe sayıp, maske takmadan ya da burun altına ...
Avukat itiraz etti: 7 geyik kurtuldu
Bursalı avukat, Kastamonu’da geyik avı için açılan ihale hakkında ’yürütmeyi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva