HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ekim 2017 Cuma - 09:39

Sakin Şehir'in gurur günü: O proje devleri solladı!

Seferihisar Belediyesi’nin Doğanbey’de hayata geçirdiği “Jeotermal Kaynakla Mandalina Kurutma Tesisi” en iyi proje seçildi.

Sakin Şehir in gurur günü: O proje devleri solladı!

Sürdürülebilirlik dönüşümünü teşvik etmek amacıyla yenilikçi yaklaşımlarıyla rol model olmak için gayret gösteren kurum ve kuruluşları ödüllendiren Sürdürülebilirlik Akademisi, bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde dereceye giren projeleri ödül yağmuruna tuttu. 11 kategoride ödüller dağıtan akademi, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl yerel yönetimlerin hazırladığı projeleri değerlendirdi.

YARIŞMAYA İŞ DÜNYASI YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Türkiye’de sürdürülebilir iş modellerinin gelişmesine ve değişimin ivme kazanmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri sahiplerini buldu. Fairmont Quasar İstanbul Otel'de düzenlenen ödül töreninde konuşan Sürdürülebilirlik Akademisi Başkanı Murat Sungur Bursa, bu yıl Sürdürülebilir İş Ödülleri’ne iş dünyasının ilgisinin yoğun olduğunu belirtti.

SÜRDÜRÜLEBİLİR İNOVASYON ÖDÜLÜ SEFERİHİSAR’IN
Bu yıl ilk kez değerlendirmeye alınan Sürdürülebilir İnovasyon kategorisinde Vegan Tekstil Prosesleri projesiyle İpeker Tekstil ipi göğüslerken aynı kategoride Seferihisar Belediyesi Mandalina Kurutma Tesisi ile yerel yönetim, Bioksit Kiremit projesi ile Ece Kiremit de KOBİ ödülünü aldı.

HEP BAŞKA BİR TARIMIN MÜMKÜN OLDUĞUNU SAVUNDUK
Ödülü alan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi: “Başka bir tarım mümkün sloganıyla yaptığımız çalışmalarla, köylüyü, çiftçiyi korumaya, daha çok üretmeye yöneltmek ve ekmeğinin büyümesine katkı sağlamak istiyoruz. Kentimizin en büyük geçim kaynağı mandalina. Göreve geldiğimizde mandalina üreticisinin üretmekten vazgeçtiği, ürününü satamadığı ve mandalinanın yere dökülerek çürümeye başladığını gördük.  Belediye öncülüğünde bir üretici birliği kurduk. Ürünü beraber işleyip, beraber pazarladık. Mandalina İşleme ve Paketleme Tesisi satın alarak, birliğe devrettik. Aradan aracıları çıkardık. Mandalinanın yan ürünlerini üretmeye başladık. Soğuk hava depomuzu da tamamladık. En son yaptığımız çalışmayla mandalinayı termal enerjiyle kuruttuk. Bu sayede mandalinanın 12 ay raflarda olmasını sağlamaya başladık. Kurutulmuş mandalina projemiz Türkiye’nin dört bir yanında çok ses getirdi. Bu akşam da bu ödül de bunu taçlandırdı. Sürdürülebilirlik Akademisi’ne ve değerli jüri üyelerine projemizi ödüle layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum. Şimdi sorumluluğumuz bir kat daha arttı. Bu ödüle layık olmak için daha çok çalışacağız” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DÜNYASININ ŞAMPİYONLARI
Karbon ve Enerji Yönetimi kategorisinde Yakıt Tasarruf projesiyle Türk Hava Yolları, aynı kategoride yerel yönetim ödülünü Merkezi Biyogaz Tesisi projesiyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ödül aldı. Atık Yönetimi kategorisinde PepsiCo Naturalis Atıktan Organomineral Gübre projesiyle ödüle değer bulundu, Türkiye Atık Pazarı Bilişim Sistemi projesiyle ECOCHEM Bilişim ve Kimya aynı kategoride startup ödülü aldı. Su Yönetimi kategorisinde Su Verimliliği İzleme Sistemi ile Coca Cola ipi göğüsledi, Tedarik Zinciri Yönetimi kategorisinin şampiyonu Tedarik Zincirimizde Sürdürülebilirlik Uygulamaları ile Doğuş Otomotiv oldu. İşbirliği kategorisinde ise ödül Metro Gıda Hareketi projesinin sahibi Metro Toptancı Market’e verildi.

Sosyal Etki kategorisinde Garanti Emeklilik, İşimiz Okumak projesiyle ödül aldı, Tepebaşı Belediyesi Kent Enstitüsü projesiyle yerel yönetim, DOGO Tasarım ise Tasarımlarımıza +1 Değer Katıyoruz projesi ile KOBİ ödüllendirildi. Çeşitlilik ve Dahil Etme kategorisinin galibi Bal Arıları Mühendis Oluyor projesiyle Ford Otomotiv oldu. Sürdürülebilirlik İletişimi kategorisinde ise DİMES ödüle layık görüldü. Bu yılın bir diğer yeni kategorisi Sürdürülebilirlik Raporu ödülü Garanti Bankası’nın olurken İETT İşletmeleri yerel yönetim olarak Mazars Denge ise KOBİ olarak aynı kategoride ödüle layık görüldü. Start Up kategorisinin galibi ise Bubble Eye ile Innomotive oldu.

 
Büyükşehir'den İzmir'e yeni futbol mabedi... Yerli malı yurdun malı!
 
İş arayan hemşireye ahlaksız teklif!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
seferipazar 20 Ekim 2017 Cuma 12:03

Tebrikler Seferihisar Belediyesi, şimdi de erken hasat Seferihisar Satsuma Mandalina kurusu bekliyoruz farklı tatlar farklı lezzetler için..

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den İzmir'e yeni futbol mabedi... Yerli malı yurdun malı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi işbirliğiyle kente kazandırılan ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Aziz Bey aday olursa, ben de adayım'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Aziz Bey aday olursa, ben de adayım'
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan giderayak... 'Bu işte vefa da var veda da'
AK Parti'de istifası konuşulan Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ...
 
Edirne-Manisa hattında 'katı atık' tartışması
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı ...
Bayındır'da Muhtarlar Günü için tören
19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle Bayındır Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
Başkan Selvitopu’na madalyalarıyla geldiler
İzmir Sağırlar Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Metin Atak ile Hentbol Takımı ...
 
Kocaoğlu'ndan 'Sayıştay' açıklaması: Kırsala destek sürecek mi?
Sayıştay Başkanlığı’nın yaptığı değerlendirmede, belediyenin kooperatif, ...
Bornova’da sokak basketbolu heyecanı
Bornova Belediyesi ve Bornova Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliğiyle ...
İzmir'in o ilçesine 'hayat hattı': Tam 796 kilometre!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme’de eskiyen ve kaçaklara neden olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva