HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ekim 2020 Çarşamba - 19:53

Sağlıklı Kentler Birliği İzmir'de toplandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de üyesi olduğu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 34. Olağan Meclis Toplantısı İzmir'de yapıldı. Toplantının açılış konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sağlıklı bir kent yaratmak için Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin tamamını içeren kapsamlı bir stratejik plan çerçevesinde çalıştıklarını kaydetti.

Sağlıklı Kentler Birliği İzmir de toplandı

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 34. Olağan Meclis Toplantısı, İzmir'de Karşıyaka Belediyesi'nin ev sahipliğinde Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi'nde yapıldı. Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen "Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması"nın ödül töreninin de yapıldığı toplantıya İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, birliğe üye belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı.



Toplantının açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, pandemi döneminde bu toplantının çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Sağlık yalnızca hasta olunduğunda anımsanacak bir değer değildir. Bu süreç bilimin, bireysel ve toplumsal duyarlılığın, örgütlenmenin, ekonomik ve sosyal önlemlerin her şeyden önce uzmanlığa saygının ne kadar önemli olduğunu kanıtladı. Sağlıklı Kentler Birliği bu anlamda tam da bu ihtiyaca yanıt bulmak için büyük ve önemli bir girişimdir. Sağlık bütüncül bir yaklaşım gerektirmektedir. Sağlıklı Kentler Birliği'nin benimsediği '2030 yılı Sürdürülebilir Kalkınma İlke ve Amaçları” kapsamındaki hedeflere baktığımızda sağlık kavramının ne kadar geniş, kapsamlı bir anlayış gerektirdiği görülmektedir" diye konuştu.

İyi örnekleri çoğaltmalıyız
Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasında birlik olarak amaçlarının şehirlerdeki iyi uygulamaları Türkiye'ye yaymak olduğunu belirtti. Aktaş, "Bu yıl yarışmayı 11. kez 4 farklı kategoride düzenledik. 35 üye belediyemizden 102 proje başvurusu yapıldı. Tüm katılımcıları yürekten tebrik ediyorum. Bu tip proje yarışmalarının kazananları yoktur. Kazanan tüm Türkiye'dir.  Sağlıklı Kentler Birliği çatısı altında üye belediyelerimizle birlikte güzel örnekleri paylaşıyoruz. Yaptığımız her işin sağlıkla ilgili boyutu var. Hastane ve hekimlere gitmeden önce sağlıklı kalabilmenin yöntemleri, yolları var. İyi örneklerin bütün ülkemize yayılmasını istiyoruz" dedi.



Hedefimiz sağlıklı bir kent yaratmak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise sağlıklı bir  kent yaratmak için yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünün altını çizerek kentlerin ve içinde yaşayan yurttaşların koşullarını iyileştirmeye yönelik bütüncül ve sürdürülebilir bir stratejinin önemine değindi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sağlıklı bir kent yaratmak için Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin tamamını içeren kapsamlı bir stratejik plan çerçevesinde hareket ettiğini aktaran Soyer, şunları söyledi: "İzmirlilerin refahını artırarak ve bu refahın adil paylaşımını sağlayan, sosyal adalet ve dayanışmayı güçlendiren, eşitsizlikleri kaldırıp hizmetlere erişimi sağlayan, katılımcılığı ve yaşam kalitesini artıran şeffaf bir yönetim anlayışı en temel ilkemiz. Nitekim Sağlıklı Kentler Birliğimiz tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen 'Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması'nda belediyemizin kazandığı dört ödülü, bu çabanın bir sonucu olarak görüyoruz. İçinden geçtiğimiz bu zor ve çetrefilli pandemi sürecinde de Kriz Belediyeciliği uygulamamız ile İzmir’in sağlıklı bir kent olması mücadeles ini büyütmeye devam ettik.  Biliyorum ki Birliğimizin her bir üyesi  farklı kentlerde benzer bir mücadele verdi.  Bugünkü buluşmamız ülkemizde yaşanabilir, doğaya ve çevreye duyarlı, planlı, katılımcı, eşitlik ve adalet ilkelerini esas alan, tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkan sürdürülebilir sağlıklı kentler yaratmak için ortak mücadelemizi büyütmemize önemli katkılar sağlayacak. Bu toplantımızın ayrıca COVID-19 pandemisinin kentlerimizde oluşturduğu krizlerden sağlıklı kentler için fırsatlar yaratabileceğimiz bir tartışma zemini sunmasını ümit ediyorum".



Belediyelerimiz güzel çalışıyor
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger birçok kentte plansız yapılaşma nedeniyle vatandaşların kaliteli ve sağlıklı yaşayamadıklarını belirterek, kentleri yaşanabilir halde tutmak için merkezi ve yerel yönetimle beraber sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün işbirliğinin gerekliliğine dikkat çekti. Köşger, Valilik olarak belediyelerin yaptığı çalışmaları büyük bir memnuniyetle izlediklerini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 4 ödül birden
Meclis toplantısının ardından Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen "Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması"nın ödül töreni yapıldı. 35 üye belediyenin 102 projeyle başvurduğu yarışmada İzmir Büyükşehir Belediyesi dört ödüle birden layık görüldü. Sekiz projeyle yarışmaya katılan Büyükşehir, Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde “İzmir’de Sosyal Mesafe ve Bisiklet Yolları” ile ödül kazanırken, Sağlıklı Çevre kategorisinde “Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi”, Sağlıklı Yaşam kategorisinde “Pandemide Ruh Sağlığımızı Koruyoruz” ve Sosyal Sorumluluk kategorisinde “Halkın Bakkalı” projeleri ile Jüri Özel Ödülü’nü aldı. Ödülleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Se kreter Yardımcısı Eser Atak, Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan aldı.

 
Göztepeli sporculardan can dostlara ziyaret
 
Salgında günün bilançosu: 68 vefat, 2013 yeni hasta!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilik vize verdi: Büyükşehir’e ‘24 saat’lik çalışma izni
Yaz aylarının geride kalması ile birlikte İzmir'de başlayan yağışlar sonrası ...
Konak'ta üçüncü kez '500 gün buluşması'
Başkan Batur Konak’ta görevde bulunduğu 500 günde yaptığı çalışmaları ...
İzmir ile Belarus arasında dostluk köprüsü
Belarus Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Viktor Rybak İzmir Büyükşehir ...
 
Başkan Gümrükçü okul aile birliği başkanlarıyla buluştu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü Çiğli’deki ilkokulların okul aile ...
Büyükşehir taziye kolisi dağıtmaya başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi metropol ilçeler dışındaki taziye evlerine ...
Bornova’da ihtiyaç sahiplerine giysi desteği
İhtiyaç sahibi vatandaşları “Protein Zinciri” projesi ile sağlıklı ve ...
 
Karşıyaka'da Cumhuriyet konuşulacak
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyetin 97. yılını kutlama etkinlikleri kapsamında, ...
Ahmet Taner Kışlalı Güzelbahçe’de unutulmadı
1999 yılında bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci-yazar, siyaset ...
Konak’ta kadınlar için e-okul dönemi
Konak’ta kadınlara yönelik, online girişimcilik atölyeleri düzenlemek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva