HABERLER>SAĞLIK
19 Ağustos 2019 Pazartesi - 16:06

Sağlık-Sen İzmir Şube'den zam tepkisi

Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım 5. Dönem Toplu Sözleşme Süreci görüşmelerinde Kamu İşveren Heyetinin sunduğu teklife sert tepki göstererek, ‘’15 Temmuz’da ülkemizin, devletimizin bekası için canını siper eden işçinin, emeklinin, memurun, gecesi gündüzü olmadan dört bir yana koşan sağlık çalışanlarının yani bizlerin görmezden gelinmesi kabul edilemez. Yapılacak olan zam ekonomiye yük değil, can getirecektir. ’’ dedi.

Sağlık-Sen İzmir Şube den zam tepkisi

5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında Kamu İşveren Heyeti’nin sunduğu teklifin kabul edilemez olduğunu belirten Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, ‘’Sağlık Bakanlığının samimiyetten uzak gerçekçi olmayan verilerle taleplerimize mesafeli bakması kabul edilemez. Sağlık çalışanları yıllardır mağdur edilmekte üvey evlat muamelesi görmektedir. Bizler sağlık çalışanlarının temsilcisi olarak artık sağlık çalışanlarının yok sayılmasına müsaade etmeyeceğiz. 15 Temmuz’da ülkemizin, devletimizin bekası için canını siper eden işçinin, emeklinin, memurun, gecesi gündüzü olmadan dört bir yana koşan sağlık çalışanlarının yani bizlerin görmezden gelinmesi kabul edilemez. Yapılacak olan zam ekonomiye yük değil, can getirecektir. Sağlık çalışanlarımızın insan onuruna yaraşır şekilde yaşayabilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız’’ dedi.

‘’EKONOMİ İYİYE GİDİYORSA MEMURUN MAAŞI NEDEN KÖTÜYE GİDİYOR’’
Hükümetin uyguladığı ücret politikasında memuru yaşatabilir düzeyde bir teklifle gelmesini beklediklerini belirten Başkan Özgür Yıldırım, ‘’Hükümetimizin daha yaşatılabilir bir ücret politikası ve yaşanılabilir sosyal haklarımız boyutunda elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyoruz. Bizim önceliğimiz samimiyet,bizim önceliğimiz doğruluk ve ülke gerçekleri. Faizlerin, Dolar ve Euro’nun düştüğü bu dönemde yetkililer tarafından ekonominin iyiye gittiği söylenmektedir. Ekonomimiz iyiye gidiyorsa memurlarımızın maaşları neden kötüye gitmektedir? Devletin dinamosu olan memurlarımıza işçilere verilen zam oranının da altında kalan bir teklif sunulması hükümetimize hiç yakışmadı. Elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 15, çaya, şekere yüzde 15 zam yapılırken memura yapılan teklif adeta alay etmektir. Yapılması gereken zamlarla aynı oranlarda maaş zammı yapılmasıdır. Kendini zor geçindiren memur ailesini nasıl geçindirecek, çocuklarına nasıl bir gelecek sağlayacaktır’ dedi.

MERHUM NECMETTİN ERBAKAN’IN MEMURA, İŞÇİYE BAKTIĞI PENCEREDEN BAKILMASINI İSTİYORUZ
Sözleşmede samimiyet olgusunun altını çizen Başkan Yıldırım, ‘’Bizler samimiyetle söylemek gerekirse Merhum Necmettin Erbakan’ın memura, işçiye emekliye baktığı pencereden bakmalarını istiyoruz. Samimiyet çerçevesi ile yapılacak bir toplu sözleşmenin, memura yapılacak olan gerçekçi zammın ekonomiye yük değil can katacağına inanıyor ve bunu her platformda söylüyoruz. Bizler, memurunu enflasyona ezdirilen samimiyetsiz bir Türkiye’nin değil büyük Türkiye’nin güçlü memurları olmak istiyoruz. Teklif edilen oranların gerçeği yansıtmadığı bir kez daha yineliyor, daha adil daha gerçekçi bir oranın verilmesini istiyoruz’’ dedi.

Gelir Vergisi uygulaması ile 2019 yılında yapılan zamların bir anlamı kalmadığını belirten Başkan Yıldırım, ‘’Maaşlardan kesilen gelir vergisi oranlarının artması ile birlikte 2019 yılında verilen zamların bir anlamı kalmamış, ücretler iyice düşmüştür. Memurun ek iş yapma hakkı yoktur. İnsan onuruna yaraşır bir hayat sürdürebilmesi için maaşından başka bir geliri bulunmamaktadır. Kamusal işleyişin etkin, sürekli ve düzenli bir şekilde yürütülmesi ancak memurlar eliyle mümkündür. Devlet, memurunu koruyacak kollayacak ki, işleri sağlıklı ve düzenli yürüsün. Ekonomik olarak memurun rahat olması hem kamu işlerinin düzenli ve hatasız bir şekilde yürümesi, hem de yapılan harcamalar ile  piyasaların hareketlenmesi için önemli bir faktördür’ dedi.

HER TÜRLÜ EYLEME HAZIRIZ
Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şubesi olarak her türlü eyleme hazır olduklarını belirten Başkan Özgür Yıldırım, ‘’Memur’Sen Konfederasyonumuzun sunulan bu komik zam teklifleri karşısında gerekeni yapacağından hiç şüphemiz yoktur. Hakkımız olanın alınması noktasında her türlü eyleme hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz. Hükümet yetkililerince talep ettiğimiz zam oranlarıyla bağdaşır yeni ve kalıcı teklifin bir an evvel bildirilmesini isteriz. Merhum Mehmet Akif İnan’ın dediği gibi, ‘’Her eylem yeniden diriltir beni. Nehirler düşlerim göl kenarında’’ diyor ve kimsenin bizden sessiz sedasız sendikacılık yapmamız beklentisinde olmamasını söylüyoruz’’ dedi.

 
AK Parti'den 'görevden alma' açıklaması ve Soyer'e tepki!
 
Araç sahiplerine kötü haber! Pompaya yansıyacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli annenin yardım çığlığı!
Karabağlar ilçesinde yaşayan Ayşe Kurt, yatağa bağımlı oğlu 22 yaşındaki ...
Tatil dönüşü 'uyku düzeni' uyarısı
Tatil dönüşü, bireysel ve toplumsal olarak adeta bir 'kırmızı alarm' dikkatiyle ...
Dijital bağımlılıkla mücadele için eylem planı hazırlandı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, internet oyunları ve sanal kumar bağımlılığıyla ...
 
Estetik reklamlarına ceza yağdı
Tüketiciler, Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformları başta ...
Kesikleri yara bandı ile geçiştirmeyin!
Uzman Dr. Dumlu, Kurban Bayramı'nda yaşanan yaralanmalar esnasında bulaşabilecek ...
Bakanlık'tan kurban kesim uyarısı
Sağlık Bakanlığınca kurban kesiminde yaşanabilecek yaralanmaların önüne ...
 
Ekranlar çocuklarda obezitenin sebebi
Uzmanlar, ebeveynlere çocuklarının ekran başında geçirdiği süreyi 1-2 ...
Glokoma Bağlı Körlükten Son Anda Kurtuldu
Glokoma bağlı körlükten son anda kurtulan 69 yaşındaki Rahime Akdemir ...
Kümes hayvanı eti kanser riskini azaltıyor
ABD'de yapılan araştırma kırmızı etin aksine tavuk, hindi ve ördek etinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva