HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2018 Çarşamba - 09:17

Rüya projede yeni adres Bostanlı: Yepyeni görünüm

70 dönüm alana sahip Bostanlı sahilini baştan sona yenilemek için kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 aşamalı projenin "Balıkçı Barınağı ile Yasemin Cafe" arasındaki ilk bölümünü kullanıma açtı. Yıl sonunda ise 3 bölümün tamamı bitmiş olacak.

Rüya projede yeni adres Bostanlı: Yepyeni görünüm

Kent sahillerinin daha etkin, daha verimli ve daha estetik kullanımını sağlayacak tasarımları "İzmirdeniz-Kıyı Tasarım” projesi ile hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Bostanlı’da gerçekleştirdiği 2. Etap Projesi’nin ilk aşamasını da tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi, 3 ayrı aşamada gerçekleşen toplam 70 bin metrekarelik Bostanlı 2. Etap projesinin tamamını beklenmeden biten ilk bölümü kullanıma açtı. İzmirliler, yapım çalışmaları nedeniyle bir süredir kapalı kalan bölgeye akın etti.

Eşsiz körfez manzarası eşliğinde günün yorgunluğunu atmak isteyenlerin uğrak noktası haline gelen Bostanlı Balıkçı Barınağı ile Yasemin Cafe arasındaki ilk etap, hem işlevsel hem de konfor odaklı tasarımıyla dikkat çekti. Karşıyaka sahilindeki kıyı kullanım kültürünü destekleyen mekanda, yeni nesil oyun grupları ile basketbol sahaları, mini futbol sahası, şezlonglar ve piknik alanları yapıldı. Yaya ve bisikletliler için kıyı boyunca kesintisiz-engelsiz dolaşım hattı da tamamladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 24.5 milyon liraya mal olacak dev projenin Yasemin Cafe ile Deniz-Gösteri Meydanı ve Deniz-Gösteri Meydanı ile Bostanlı Gün Batımı Terası arasındaki çalışmalarına da hızlı bir biçimde devam ediyor. 

YENİ BİR MEYDAN GELİYOR: DENİZ VE GÖSTERİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, projenin ikinci aşamasında ise Bostanlı Pazaryeri karşısında, 20 bin m² düzenleme alanına ve 315 m. sahil bandı uzunluğuna sahip bir "Deniz ve Gösteri Meydanı" oluşturuyor. Tüm hızıyla çalışmalara devam eden Büyükşehir ekipleri, kentlilerin Bostanlı Gün Batımı Terası'nda olduğu gibi deniz ile doğrudan ilişki kurabilmeleri için bir proje tasarladı. Üst noktası taşıt yolundan 3.5  metre yüksekte olacak şekilde oluşturulacak yapay bir yeşil tepeyle, alanda konser ve benzeri gösterilerin düzenlenebileceği uygulamalara da yer verilecek. Büyük doğal kayalar kullanılarak oluşturulacak tahkimat alanı ile yürüyüş yolu arasında kalan sahil şeridi, çeşitli büyüklükteki çakıl taşlarıyla kaplanarak kullanıcı için doğal bir sahil deneyimi yaratılacak. Ahşap platformlar ve sazlık havuzlar, kent içinde doğal bir doku yaratılmasını sağlayacak. Ayrıca üzerinde kuru havuzun da bulunacağı "Gösteri Meydanı" ile açık hava sinema gösterim alanlarını birbirinden ayıran bir de üst örtü kurgulandı. 141 araç kapasiteli otoparkı da barındıran bu bölümdeki çalışmaların Ağustos ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor. 

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KAYKAY PARKI
Bostanlı sahili düzenleme çalışmalarının son bölümünde ise bölgenin cazibesini artıracak, her yaş grubundan kentliyi bir araya getirecek yenilikçi uygulamalar yer alacak. Kaykay, BMX, scooter ve paten gibi tekerlekli spor aletlerini kullananların bu becerilerini güvenle geliştirebilecekleri 4.250 m² alana sahip bir kaykay parkı yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, güncel yaklaşımlara ve uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanan bu projeyi, kaykay sporcularıyla iletişim ve ortak çalışma sonucunda oluşturdu. Türkiye’deki en büyük kaykay parkı niteliğini de taşıyacak alan, uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapabilecek.

YEŞİL… DAHA YEŞİL…
Kıyı boyunca devam eden yürüyüş yolu düzenlenerek Balıkçı Barınağı ve inşa edilecek Opera Binası Meydanı'na bağlanacak. Bütün bu kıyı boyunca kauçuk koşu yolu yapılacak. Bisiklet yolu tamamen araç yoluna paralel olacak şekilde yenilenecek. Böylece bisiklet trafiği ile rekreasyon alanının çakışması engellenerek kıyı kullanımı daha güvenli hale getirilecek. Ayrıca çocuklar için kullanışlı olması için büyük bir ring şeklinde ikincil bir bisiklet yolu yapılacak. Yasemin Cafe etrafı tekrar düzenlenerek oturma alanı genişletilecek. 1. etapta düzenlenen otoparkla birlikte, Bostanlı’da toplam 141 araç kapasiteli otopark olacak. Çocukların eğlenip serinleyeceği yeşil bir fıskiyeli meydan yapılacak. Yeşil bir amfi ve seyir terası oluşturularak körfeze değişik açılardan seyir imka nı sağlanacak. Alanda konforu artırmak adına çelik-ahşap ve germe membran gölgelikler, ahşap yaya yolları yapılacak. Alan genelinde, yeni prekast oturma birimleri ve kent donatıları, bisiklet ve “Bisim” parkları, modern heykeller, odak alanlarında wi-fi erişimi olacak. Kullanımına başlanan mobil büfe ve otomatik şehir tuvaletleri alana yayılacak. Kıyı boyunca taş tahkimat yenilenecek. Bütün yeşil alanlar düzenlenecek ve ağaçlandırılacak. Gölgelikli ve ağaç altında ahşap platformların ve şezlongların olduğu, sakin dinlenme alanları ile yağmur suyunun toplanıp değerlendirileceği sulak bitkilendirme alanları oluşturacak. Projenin son etabı Aralık ayı içerisinde tamamlanacak.

 
Ekmekte 'Şahin' tavır: 65 kuruşa düşürdü!
 
Seçmen listeleri askıya çıkarıldı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali ihsan Akgöl. 3 Mayıs 2018 Perşembe 09:44

Elinize sağlık çok güzel olmuş, teşekkür ederim.

Yorumu oyla      9      5  
Bülent ışık 2 Mayıs 2018 Çarşamba 20:25

Gürkan herhalde çocukken logolar vardı onlarla çok oynamışsın.Bayrakli Altinyolu yeraltına al,izban'ı yeraltına al,Alsancak gar önünü yeraltına al.Başka var mı yeraltına alınacak yerler ? İzban ve tramvay yeraltına alınırken mevcut seferler ne olacak .?

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 2 Mayıs 2018 Çarşamba 16:51

Tek ihale ile niye çözemezsin? Yahu alt tarafı yürüyüş-bisiklet yolu yapıyorsun, var olan yerleri yeniliyorsun. Gerçi Konak tarafında önce yenileyip sonra tramvay için bir daha bozdular ama olsun :) ayrıca yapılan işi öyle bir anlatıyorsun ki sanırsın 40 km metro yapılıyor :) İzmir'in 1000 tane sorunu varken bizim vizyon, rüya projemiz sahilde bisiklet yolu yapmak , taşları değiştirmek mi ? Örneğin Alsancak Gar önünde trafiği yer altına alsana. 8 yıldır neyi bekliyorsun ? 2 seçim dönemi proje vaat ediliyor ancak icraat yok. Sebep ? Karşıyaka' da, Buca' da , Karabağlar' da kültürpark düzeyinde şehir parkı yapmaya çalışsana ... Projenin bütünlük kısmına gelirsek de elbetteki her bölge farklı projelendirilecek ancak ana hatları benzer olmalıdır. Metro istasyonları da farklı projelendirilir ancak ana hatları benzerdir.

Yorumu oyla      9      6  
UFUK 2 Mayıs 2018 Çarşamba 16:27

Yasemin kafede oturduğunuzda denizi göremiyorsunuz. Kafe önündeki çim alanın kotu yükseltilmiş. Kafe de oturan kişilerin denizi görmemesi için yapılan bu çalışmanın maksadı nedir merak ediyorum. Yeşil alanı seyredebilirsiniz, denizi görmek isterseniz ayağa kalkmanız gerekiyor.

Yorumu oyla      12      5  
Ercan 2 Mayıs 2018 Çarşamba 15:09

Bir parkın yenilenmesi bile dört beş ayı buluyor.Neden çünkü alt yapısı önemli.Esas zaman olanda o zaten.Kirk km lik sahil bandını tek ihaleyle çözemezsiniz.Arkadaşımız nasıl bir bütünlük istiyor anlamadım.Her bolge ayri projelendirilmesi dogal.Bir takim cekim merkezleri yaratıyorsunuz. proje ülkemizin tanınmış mimarlarinin bir araya gelerek oluşturdukları bir proje.Proje tamamlandığında izmire çok şey katacağı görülecektir zaten ki şimdiden bile çok şey kattı.Sahilde yürürseniz bu değişimi görürsünüz Yapılan meydan bittiğinde esas güzellik ortaya çıkacaktır.Plaj yerleri farklı yerlerde.planlandi.Birisi sanırım balıkçı barınağını geçince.ama daha onlar için henüz erken tabi.ki.

Yorumu oyla      11      6  
Gürkan 2 Mayıs 2018 Çarşamba 10:36

Hedef yüzülebilir körfez ancak yapılan kıyı tasarımlarının hiçbirinde denize sıfır kum plaj yok. Niye yok ? Hedef yüzülebilir körfez ancak bakıyorum dereler lağım kokuyor , çöp içinde. Ayrıca kıyı tasarım projesinde bütünlük yok. Her yer farklı tasarlanmış. Narlıdere başka , Bayraklı başka , Bostanlı başka , Göztepe başka ... :) Ve bana göre büyükşehir için basit olan bu proje niye yıllardır sürüyor ? Tek kalemde niye ihale edilip kısa sürede bitirilmiyor ? Mithatpaşa' da yolu yer altına alıp meydan yapan büyükşehir aynı uygulamayı Bayraklı' da, Karşıyaka İskele'de , Göztepe Vapur İskelesi'nde neden uygulamayı düşünmüyor ? Özellikle Karşıyaka İskele ve Bayraklı sahili öncelik olmalıydı. Bayraklı sahili ve iç kesim İZBAN ve 6 şeritli otoban sayılabilecek yol ile kapatılmış durumda. Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde bu saçmalık var ?

Yorumu oyla      13      5  
karşıyakalı 2 Mayıs 2018 Çarşamba 09:50

mavişehirde sinekten geçilmiyor cumartesi mavibahçeyte gidenler sinekten insanlar yüremiyor Karşıyaka belediyesini arıyoruz izmir büyükşehir belediyesi karışıyor diyorlar zamanında ilaçlama yapılmadı 3 yıl önce hiç sinek yoktu iki yıldır aşırı var bu sene iyice çoğaldı hiç bir önlem yok

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu 'bereketli olsun' dedi, kirazları paketledi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yıllık 80 bin ton üretimi ...
Selçuk'ta belediye işçilerinden çifte sevinç
Selçuk Belediye İşçileri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ‘nü Pamucak Sosyal ...
Urla'da işçiler 1 Mayıs'ı emek seferberliği olarak kutladı
1 Mayıs İşçi Bayramı Urla’da coşkuyla kutlandı. Urla Belediye Başkanı ...
 
Menemen'de 1 Mayıs'ta işçilerin yüzü güldü
19 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde tek bir taşeron işçi dahi çalıştırmayan ...
Başkan Atila  Gündoğdu’da emekçilerle 1 Mayıs‘ı kutladı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda ...
Çiçeğin başkenti kutlamalara hazır
Bu sene 21’ncisi düzenlenecek olan Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali ...
 
Narlıdere’de 1 Mayıs birlikteliği
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı her yıl olduğu gibi Narlıdere’de düzenlenen ...
Başkan Soyer'den işçilere 1 Mayıs ziyareti
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda ...
Karşıyaka'da 1 Mayıs coşkusu
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva