HABERLER>GÜNCEL
6 Aralık 2020 Pazar - 16:14

Rus turist KADES ile kurtuldu

Antalya'da kendisine zarar vermeye çalışan uzaklaştırma kararı bulunan eski eşinden İçişleri Bakanlığı'nın Kadın Destek Uygulaması (KADES) aracılığıyla polisten yardım isteyerek kurtulan Rus uyruklu A.K, hala olayın şokunu yaşıyor. Yaşadığı korku dolu anları anlatan Rus uyruklu A.K, daha önce de bıçaklıyı saldırıya uğradığını iddia ederek, "Hedefi, ben ve çocuklarımdı. Annesine 'Kapıdan çekil A. ve iki kızımı öldürüp gideceğim' dedi. Yaklaşık 3 dakikada polis ekipleri geldi. Ekipler kısa sürede gelmeseydi eski eşim kapıyı kırmak üzereydi" dedi.

Rus turist KADES ile kurtuldu

Antalya'da kendisine zarar vermeye çalışan uzaklaştırma kararı bulunan eski eşinden Kadın Destek Uygulaması (KADES) aracılığıyla polisten yardım isteyerek kurtulan Rus uyruklu A.K, hala olayın şokunu yaşıyor.

Muratpaşa ilçesinde Rus uyruklu A.K., evi tadilatta olduğu için bir süreliğini kayınvalidesi ve kayınpederinin evine bıraktığı çocuklarını görmeye gitmiş, bu sırada uzaklaştırma kararı bulunan eski eşi A.T.A. eve gelmişti. Eski eşinin kendisine zarar vereceğini anlayarak İçişleri Bakanlığı'nın KADES uygulaması aracılığıyla polisten yardım isteyen A.K., olay yerine 3 dakikada gelen polis özel harekat ekipleri tarafından kurtarılmıştı. Olayda kazayla kendini vuran A.T.A., polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

'4 GÜN ÖNCE DE BIÇAKLA SALDIRDI'
Olayla ilgili işlemler için Antalya Emniyet Müdürlüğüne gelen A.K. (35),gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisini sürekli rahatsız eden şüpheli eski eşi A.T.A. (40) hakkında uzaklaştırma kararı olduğunu söyledi. Evinin tadilatta olduğunu, kayınvalidesine bıraktığı ayağı kırılan çocuğunu görmeye gittiğini belirten A.K., bu sırada eve gelen eski eşine kapıyı açmadığını ifade etti.

Şüphelinin 4 gün önce kendisine bıçakla saldırdığını iddia eden A.K., "Saldırıdan sonra Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürdüler. Polislerin tavsiyesiyle KADES uygulamasını yükledim. Dün bu sefer silahlıydı geldi. Silahlı ve akli dengesi yerinde olmadığı için KADES'i kullanmak zorunda kaldım" diye konuştu.

'3 DAKİKADA POLİS EKİPLERİ GELDİ'
Olay yerine gelen ilk polis ekibinin, A.T.A'yı bulamadan döndüğünü anlatan A.K., evin balkonuna çıktığında şüpheliyi karşı apartmanın 5. katından kendisine silahla ateş etmeye çalışırken gördüğünü öne sürdü. Eski eşinden kurtulmak için evin içine kaçtığını ve tekrar KADES'ten çağrı yaptığın aktaran A.K., şöyle devam etti:

"Yaklaşık 3 dakikada polis ekipleri geldi. Ekipler kısa sürede gelmeseydi eski eşim kapıyı kırmak üzereydi. Aşağıdan polislerin geldiğini görünce 'Bana yaklaşmayın kendimi vururum' dedi. Hedefi, ben ve çocuklarımdı. Annesine 'Kapıdan çekil A. ve iki kızımı öldürüp gideceğim' dedi. Gelen polis ekipleri, şüpheli ateş etmeye başladığı için 4. kata çıkamadı. Özel harekat polisleri, itfaiye aracı yardımıyla çatıya geldiler. Üç veya 4 tane gaz bombası attılar. Kısa bir çatışma oldu ve etkisiz hale getirildi."

POLİS EKİPLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Tehdit altında olduklarını düşünen kadınlara KADES uygulamasını yüklemelerini tavsiye eden A.K., konum açık tutulursa polislerin 3-5 dakika içinde geldiğini kaydetti. Yaşadığı kötü olayın etkisini henüz atlamadığı dile getiren A.K, polis ekiplerine teşekkür etti. (AA)

 
Pandemi hastanesi önünde korkutan ambulans yoğunluğu
 
Kısıtlamada uyuşturucu ile yakalandılar, 'kimseye zararımız yok' dediler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pandemi hastanesi önünde korkutan ambulans yoğunluğu
Trabzon'da son aylarda koronavirüs vakalarında yüzde 50 artış yaşanırken, ...
Alevlerin arasında kalan bebek hayatını kaybetti
Şanlıurfa'da korkunç bir olay meydana geldi. Kentte bir tarlada çıkan ...
Torbalı'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu!
İzmir'in Torbalı ilçesinde düzenlenen operasyonda 575 parça tarihi eser ...
 
Foça açıklarında savaş gemisi batığı bulundu
Mavi Miras Projesi kapsamında su altı kültür hazinesine ilişkin çalışmalar ...
İzmir'de bir antik kent daha gün yüzüne çıkıyor
İzmir'in Ödemiş ilçesinde bulunan ve 2 bin yıllık olduğu değerlendirilen Hypaipa ...
İzmir'in uzun süredir beklediği yağış başladı
Son 40 yılın en kurak sonbaharını yaşayan İzmir’de yeni hafta yağışla ...
 
İzmir'deki DEAŞ baskınında güncel gelişme: 3 kişi tutuklandı!
DEAŞ operasyonunda yakalanan 11 zanlıdan bazılarının hırsızlık, gasp ve ...
Ege Denizi'nde bir deprem daha!
Kandilli Rasathanesi, Ege Denizi’nde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini ...
Deprem mağdurları haklarını nasıl arayacak?
30 Ekim depreminde evleri yıkılan, hasar oluşan, yakınlarını kaybeden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva