HABERLER>SPOR
17 Mayıs 2019 Cuma - 09:51

Rizespor'un 'maç tekrarı' başvurusunda karar verildi

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Kartal, "Kural hatası olduğu gerekçesiyle Galatasaray maçının tekrar oynanması için yaptığımız başvuru TFF tarafından reddedildi." dedi.

Rizespor un  maç tekrarı  başvurusunda karar verildi

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray ile yaptıkları maçta kural hatası oluştuğu gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) yaptıkları başvurunun reddedildiğini açıkladı.

Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp olarak TFF'ye başvuruda bulunduklarını hatırlatarak, "Kural hatası olduğu gerekçesiyle Galatasaray maçının tekrar oynanması için yaptığımız başvuru TFF tarafından reddedildi. Kararları TFF veriyor. Türkiye kamuoyu maçı gördü. Maçın hakkının bu olmadığını herkes biliyor. Galatasaray maçında gönüllerde kazandığımızı biliyoruz. Gerekli değerlendirmeyi herkes kendi vicdanında yapacaktır." diye konuştu.

Kartal, taraftarlara teşekkür ederek, camia olarak "Birlikte başaracağız." sloganı ile çıktıkları yolda iyi bir ikinci yarı geçirdiklerini, gelecek sezon daha iyisini yapmak için çalışacaklarını kaydetti.

Rize'de oynanan maç Galatasaray'ın 3-2 üstünlüğüyle sona ermişti.

"Türk futbolunun yeniden ayağa kalkması için güzellikleri yaşatmak için bir fırsat"

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Okan Buruk, Mehmet Cengiz Tesisleri'ndeki antrenman öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, sezonun ikinci yarısında iyi bir performans gösterdiklerini belirtti. 

İkinci devrede üç maç kaybettiklerini dile getiren Buruk, "Hepsinde oyun olarak çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Rakiplerimizden daha iyi oynadığımız, daha iyi işler yaptığımız, pozitif oynadığımız ve futbol adına her şeyi yaptığımız ama sonucunda karşılığını alamadığımız üç tane geçirdik. Onun üzüntüsünü yaşıyoruz. Herkesin futbol olarak takdir ettiği geri bildirimler alıyoruz. Bu da hem Çaykur Rizespor hem de bizler için sevindirici. Bu şekilde devam etmek istiyoruz." diye konuştu. 

Buruk, bu hafta Aytemiz Alanyaspor ile oynayacaklarını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bu maçta da doğru oyunu oynayan bir takım olmak istiyoruz. Türkiye'de zaman zaman üst sıralardaki takımlarda da kaos futbolunun oynandığı bir futbol ortaya çıkıyor. Aytemiz Alanyaspor, oyun olarak ikinci yarıda beğendiğim takımlardan biri. Sergen hoca da anlamlı işler yapıyor. Güzel bir futbol şehri. İkinci yarının başarılı iki takımdan biri. Hem futbol hem de sonuç anlamında başarılı takımı. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Ligde son iki karşılaşma. Bu iki karşılaşmayı iyi bir şekilde bitirip Çaykur Rizespor'u hak ettiği ve yakıştığı yere taşımak istiyoruz."

"İnşallah Türk futbolu için yeni bir sayfa açılır"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) Galatasaraylı Emre Akbaba'nın ayağının kırıldığı pozisyonda kırmızı kart gören Braian Samudio'ya verdiği 2 maç men cezasının yüksek olduğunu düşündüğünü vurgulayan Buruk, şu ifadeleri kullandı:

"İki maçlık ceza olmadı. Çünkü isteyerek yapılmadı. Günün en üzücü şeyi Emre Akbaba'nın ayağının kırılmasıydı. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı. Herkes birbirine üç puanı vermeye razı olurdu. Bir sakatlık olmasın bu iki takım için de geçerli. Bu tür şeyler futbolun önüne geçiyor. Bu bizi üzdü. Samudio, şut atıyordu Emre'nin ayağını uzattığını görmedi. Bu da herkesin ortak kanısıdır. İki maçlık bir ceza verildi. Neden verildi bilemiyorum ama istenmeden yapılan bir şeydi."

Okan Buruk, Türk futbolunu ileriye götürmek için herkesin daha sakin ve dikkatli olması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Burada en büyük pay TFF'ye düşüyor. Önlerinde bir fırsat bulunuyor. Bu yaz federasyon ve Türk futbolunun tekrar yapılanma fırsatı var. Yeni bir başkan ve yönetim seçilecek. Burada kulüplerin de özellikle bu sene yaşananlardan sonra çok büyük etkileri olacak. İnşallah Türk futbolu için yeni bir sayfa açılır. Çok iyiye giden bir şey yok. Türk futbolunun yeniden ayağa kalkması için güzellikleri yaşatmak için bir fırsat var. İnşallah yeni ve temiz bir sayfa açılır. Bu da ülkemize ve futbolumuza katkı sağlar. Sadece cezaları başarısızlıkları konuşmaktan çıkıp Türk futbolunun güzelliklerini ve başarılarını konuştuğumuz bir sene ortaya çıkar." (AA)

 
FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon!
 
CHP'li Polat Bakan Kurum'a İzmir'in hava kirliliğini sordu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selim 17 Mayıs 2019 Cuma 16:42

Türk futbolu 3 büyük takımın galip gelmesi için kurulan lig dir.Onun için Edirne!den öteye gecemiyoruz.Geçsekde aynı gün geri dönüyoruz.

Yorumu oyla      4      5  
Bucalı 17 Mayıs 2019 Cuma 11:55

Yazık çok yazık..gs emek hırsızı akhisar maçıda haksız yere kazanıldı....

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in engelsiz takımı şampiyonluğu kıl payı kaçırdı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper ...
Göztepe Bursa hazırlıklarına devam etti
Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında 19 Mayıs Pazar günü deplasmanda ...
Süper Lig ekiplerine ceza yağdı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) ...
 
İkinci 'Menemen' vakası! Akhisar'da kriz var!
Spor Toto Süper Lig'de henüz sezon bitmeden küme düşen, Ziraat Türkiye ...
Süper Lig'de kritik maçın hakemi belli oldu
Süper Lig'de 19 Mayıs pazar günü oynanacak Galatasaray-Başakşehir maçının ...
Altınordu'da Eroğlu inançlı
Spor Toto 1. Lig'de Cumartesi günü deplasmanda normal sezonun son maçında ...
 
Alkışlar Karşıyaka'ya
TFF 3. Lig 2. Grup'ta altyapısında yetişen 20, 21 yaşlarındaki Doğukan, ...
Kaptana jübile
Altay'da yarınki Birevim Elazığspor maçında forvet Murat Uluç'un jübilesi ...
Göztepe'de Serdar sevinci
Spor Toto Süper Lig'de bitime 2 hafta kala pazar günü en yakın rakiplerinden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva