HABERLER>GÜNCEL
17 Mayıs 2024 Cuma - 14:58

Rıza Bey Apartmanı davasında alkışlı tepki... Depremzede baba dışarı çıkarıldı!

İzmir'deki depremde en fazla can kaybının yaşandığı Rıza Bey Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin 20 sanığın yargılandığı davada, binaya proje ve mimarlık hizmeti verdiği öne sürülen firmanın sahibi L.İ.K. hakkında yurt dışına çıkma yasağı verildi. Depremde kızını kaybeden Kamil Doğan'ın, bir avukatın sorusundan sonra alkışla tepki vermesi nedeniyle mahkeme başkanı tarafından dışarı çıkması istendi. Doğan, dışarı çıkmak istemeyince duruşmaya ara verildi. Doğan'ın salon dışına çıkmasından sonra tekrar başlayan mahkemede hakim bu kişiyi tekrar içeriye çağırdı.

Rıza Bey Apartmanı davasında alkışlı tepki... Depremzede baba dışarı çıkarıldı!

İzmir'de 30 Ekim 2020'deki depremde yıkılan ve 36 kişinin hayatını kaybettiği Rıza Bey Apartmanı'na ilişkin davanın görülmesine İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya daha önce tanık olarak da ifade veren tutuksuz sanıklar M.Ü.Y, E.Ç, L.İ.K, taraf avukatları ve müştekilerin yanı sıra, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla yapı müteahhidi H.H.Ö. katıldı.

Sanıklardan M.Ü.Y, binaya yapılan epoksi işlemi için bir teklifte imzasının olduğunu ancak bu işlemin ne zaman yapıldığını bilmediğini ileri sürdü.

Epoksinin bir güçlendirme işlemi olmadığını savunan M.Ü.Y, bunun kirişlerdeki 2 milimetreden küçük çatlakların onarılması anlamına geldiğini kaydetti.

Binaya proje ve mimarlık hizmeti verdiği öne sürülen firmanın sahibi L.İ.K. de müteahhitle herhangi bir anlaşmasının olmadığını belirtti.

L.İ.K. projede imzası bulunanların şirketten bağımsız bu çalışmayı yapmış olabileceğini ileri sürdü.

Yapı müteahhidi H.H.Ö. ise proje için L.İ.K. ile görüştüklerini, kendisine de ücret ödediğini kaydetti.

Depremde kızını kaybeden Kamil Doğan'ın, bir avukatın sorusundan sonra alkışla tepki vermesi nedeniyle mahkeme başkanı tarafından dışarı çıkması istendi.

Doğan, dışarı çıkmak istemeyince duruşmaya ara verildi. Doğan'ın salon dışına çıkmasından sonra tekrar başlayan mahkemede hakim bu kişiyi tekrar içeriye çağırdı.

Mahkeme heyeti, bugünkü duruşmaya katılmayan 2 sanığın ifadelerinin bir diğer duruşmada alınmasına ve L.İ.K'ye yurt dışına çıkma yasağı verilmesini kararlaştırdı.

Müştekilerden açıklama
Duruşmanın ardından Rıza Bey Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin yakınları adına açıklama yapan Hüseyin Bilgin Yücel, davadaki tüm sanıkların bir faciaya neden olduğunu savundu.

Yücel, "Hiçbirinin sorumluluğu diğerinin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Sorumluların tümü caydırıcı cezaları almazlarsa halkımız ölmeye devam eder. Deprem bu ülkenin gerçeği, depremler bulunduğumuz coğrafya nedeniyle hep var olacaklar. Ölümleri ancak tedbirleri alarak ve insan ölümüne neden olan sorumluları caydırıcı cezalara mahkum ederek engelleyebiliriz." dedi.

Dava süreci
İzmir'de 30 Ekim 2020'deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda 36 kişi hayatını kaybetmiş, 17 kişi yaralanmıştı.

Binanın yıkılmasında sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla 13 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme" suçundan dava açılmıştı.

Dönemin 2 belediye görevlisi hakkında da "görevi kötüye kullanma" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle 13. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmış, İzmir Bölge Adliye Mahkemesinin bu dosyanın ana davayla birleştirilmesi kararı sonrası sanık sayısı 15'e, daha sonra da 20'ye çıkmıştı.

Davada tutuklu yargılanan 4 sanık hakkında önceki duruşmalarda tahliye kararları verilmişti.

 
Boşanma aşamasındaki eşini ve baldızını öldürüp intihar etti
 
CHP’de başkanlar zirvesi: İki mitinge yoğun katılım kararı ve ültimatom!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kamil Doğan 17 Mayıs 2024 Cuma 21:38

Ben Şehit Diş hekimi Zarife Doğan'ın babası Kamil Doğan.Tüm sanıklar duruşmalarda bilmiyorum,yapmış olabilirim,duymadım,görmedim, haberim yok ,ben yapmadım suçsuzum gibi çok alışık YALANLARIYLA ADALETİN TOKADINDAN KURTULMA ARAYIŞINI ÇOK KALLEŞÇE VE ÇOK ALÇAKÇA mahkeme heyeti önünde YAPMAKTADIRLAR.BURDAN SÖYLÜYORUM ;SANIKLAR ÜZERLERİNE ATILI SUÇLARI TAMI TAMINA VE BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE VİCDANSIZCA İŞLEMİŞLERDİR .HAKETTİKLERİ EN AĞIR CEZALARI DA ALMALIDIR.ALACAKLARDIR.YÜCE TÜRK ADALETİNİ TEMSİL EDEN SAYIN SAVCILARIMIZA ,SAYIN HAKİMLERİMİZE YÜREKTEN GÜVENİYOR ,İNANIYORUZ.ÇÜNKÜ BAŞTA AİLELERİNİN YÜZLERİNE BAKAMAYACAKLARI ADALETSİZ KARAR VERMEMELİDİRLER.EVLAT ACISI ÇEKEN AİLELERİMİZİN HAYIR DUALARINI ALMAYI HAK EDECEK AĞIR CEZALAR VERMELİDİRLER.BEN İKİ EVLADIMI DA MİLLETİMİZE FEDAKARCA HİZMET EDEN HEKİM YETİŞTİRDİM.AMA ALÇAK SANIKLAR ZARİFE Mİ GÖREVİNDEYKEN ŞEHİT ETTİLER.YANİ DEVLETİME VE MİLLETİME TAM VE ZAMANINDA 2 HEKİM EVLAT YETİŞTİREREK VATANDAŞLIK GÖREVİMİ VİCDANIM RAHAT OLARAK YAPTIM.ŞİMDİ SORUMLULUK SANIKLARI AĞIR CEZALARA ÇARPTIRACAK DEVLETİN ADALETİNDE.KIZIM DAHİL 36 KİŞİNİN KANLARI ELLERİNE BULAŞAN TÜM SANIKLARA DUYURUMDUR.ŞEHİT KIZIM DİŞ HEKİMİ ZARİFE DOĞAN IN KANI ASLA AMA ASLA YERDE KALMAYACAK .YERDE BI RAK MA YA CA ĞIM.NAMUSUM VE ŞEREFİM ÜZERİNE AND İÇİYORUM. SÖZ UÇAR YAZI KALIR .BU YAZIM DA TARİH ÖNÜNDE ŞAHİDİM OLSUN. MİLLETİMİN GERÇEK VATANSEVER OLANLARI İLE DEVLETİMİ VE VATANIMI KARŞILIKSIZ SEVİYORUM. ANCAK VATAN HAİNLERİNİ ,36 KİŞİNİN KATİLLERİNİ VE DİĞER ALÇAKLARIN HİÇBİRİNİ SEVMİYORUM.HATTA ONLARIN DEĞİŞMEZ DÜŞMANLARIYIM.

Yorumu oyla      5      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Boşanma aşamasındaki eşini ve baldızını öldürüp intihar etti
Çorum’da Hasan Orhan (58), boşanma aşamasındaki eşi Nazegül Orhan (55) ...
Kraliyet pitonu besliyordu... 25 bin lira ceza kesildi
Sakarya’nın Karasu ilçesinde jandarmanın bir eve düzenlediği operasyonda ...
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
Dünyanın en popüler uygulamalarından biri olan TikTok YouTube'u korkutabilecek ...
 
Elektrikli battaniye faciası: 92 yaşındaki kadın hayatını kaybetti!
Amasya'nın Merzifon ilçesinde bir evde elektrikli battaniyeden kaynaklı ...
İzmir'de motosikletlilerin kabus günü... İki kazada iki kişi can verdi!
İzmir'in Torbalı ilçesinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında motosiklet ...
Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. ...
 
Diyanet'ten 'Audi A8' kararı: İade edildi
Diyanet İşleri Başkanlığı, tartışmalara neden olan Audi A8 makam aracının ...
İzmir'de paramparça olan bir aile... Oğlunu döve döve İtalya'ya götürdüler
İtalya'da dünyaya gelen ve 5 yıl önce babası Demirbilek Yiğit'in (46) ...
İzmir'de 28 Şubat tahliyesi!
28 Şubat Davası Hükümlüsü komutan Çetin Doğan İzmir Buca'da kaldığı cezaevinden tahliye edildi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva