HABERLER>GÜNCEL
23 Mayıs 2020 Cumartesi - 12:14

Rektör Hotar açıkladı: Dokuz Eylül GSF ve Konservatuvar'ın kaderi belli oldu

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuvarı binalarının depreme dayanıklı olmadığının raporlarla tespit edilerek boşaltılmasının ardından yaşanan süreçte, yeni bir noktaya gelindi. DEÜ Genel Sekterliğine mevcut binaların yıkılması ve yerinde inşa edilmesine yönelik hazırlıkların tamamlanması talimatını veren üniversite Rektörlüğü, mimarı projelerinin çizilmesi için de DEÜ Mimarlık Fakültesi bünyesinde akademisyenlerden oluşan bir komisyonun kurulmasını kararlaştırdı.

Rektör Hotar açıkladı: Dokuz Eylül GSF ve Konservatuvar ın kaderi belli oldu

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Balçova’daki Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ile Devlet Konservatuvarı binalarının tahliye edilmesi, yıkılması ve yerinde inşa edilmesine ilişkin süreçte yeni bir aşamaya gelindi. Geçtiğimiz yıl üniversitenin Sanat Yerleşkesindeki GSF ile Devlet Konservatuvarı binalarının depreme dayanıklı olmadığının raporlarla tespit edilmesinin ardından binalar boşaltılmış; birimlerin öğretim ve sanat faaliyetlerine geçici süreyle Tınaztepe Yerleşkesinde devam edilmesi kararlaştırılmıştı. Gelinen noktada DEÜ Genel Sekreterliğine binaların yıkılması ve yerinde inşa edilmesine yönelik hazırlıkların hızla tamamlanması talimatını veren üniversite Rektörlüğü, mimarı projelerin çizilmesi için de DEÜ Mimarlık Fakültesi bünyesinde akademisyenlerden oluşan bir komisyon kurulmasını kararlaştırdı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ve üniversitenin kendi imkan ve kabiliyeti ile projeyi sonuçlandıracağını kaydeden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversite mensupları tarafından çizilecek mimari projelerin de hem talep ve ihtiyaçlara doğru cevap vermesi hem de kurum vizyonun ortaya koyulması açısında son derece önemli olduğunu söyledi. Hazırlıkların büyük bir titizlikle sürdürüldüğü bilgisini veren Rektör Hotar, “Geçtiğimiz yıl, GSF ile Konservatuvar binalarımızın depreme dayanıklı olmadığının ortaya çıkmasının ardından mensuplarımızın ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla bazı önlemler almıştık. Bu kapsamda binaları hızlı şekilde tahliye ederek, birimlerimizi Tınaztepe Yerleşkemize geçici süreyle nakletmiştik. 2019-2020 Akademik Yılı itibariyle öğrencilerimiz, hocalarımız ve mesai arkadaşlarımız yeni döneme burada başladılar. Biz de planımızın ikinci aşaması olan projeye ve yıkım işlerinin nasıl yapılacağına odaklanmıştık ancak küresel COVID-19 salgını ile karşılaştık” dedi.

COVID-19 SÜRECİ ETKİLEDİ
Projeye ilişkin ön araştırmaların yapıldığını aktaran Rektör Hotar, “Biz, devlet üniversitesi olduğumuz için bütün hazırlıklarımızı ve yatırım planlarımızı, ilgili mevzuata uygun şekilde yapmak zorundayız. Dolayısıyla bu projede de aynı hassasiyeti gösterdik ancak küresel Corona Virüs salgını, hayatımızı olduğu kadar üniversitemizin yatırım planlarını da etkiledi. Sonuçta bu proje için birtakım iş ve işlemlerin yapılması; kamu kurum ve kuruluşları ile yazışmaların gerçekleştirilmesi gerekiyordu fakat bunları bir süre erteledik. Şu anda devletimizin gösterdiği gayret ve aziz milletimizin olağanüstü sabrı sayesinde, bu zor günleri elbirliğiyle atlatmaya çalışıyoruz. Haziran ayı itibariyle normal hayata dönüleceğini öngördüğümüz için bu projemizi de yeniden devreye aldık” diye konuştu.

KOMİSYON KURULACAK
Mimarlık Fakültesi bünyesinde; GSF ile Devlet Konservatuvarı temsilcilerinin de katılımı ile bir komisyon oluşturulacağını dile getiren Rektör Hotar, “Üniversitemiz için en iyisini, el birliğiyle yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle komisyonda yer alacak bütün hocalarımızın bilgisinden, tecrübesinden ve fikirlerinden istifade edeceğiz. Komisyonumuz, birimlerimizin ihtiyaçlarını gözeterek, ülkemizin, kentimizin ve üniversitemizin geleceği adına mimari bir proje ortaya çıkartacaklar. Bilimi sanatla buluşturacak ve halkımıza hizmet edecek bu mimari projeyi mümkün olan en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz” ifadesinde bulundu.

RİSK ALMAYIZ
Binaların yıkım ve hafriyatlarının kaldırılması işlemlerini hızlı şekilde tamamlayacaklarını vurgulayan Rektör Hotar, “Binaların yıkım işlerine de 2020’de başlayacaktık ancak salgın nedeniyle bunu bir süre beklemeye almıştık. Sonuçta aile fertlerimizi dayanıksız binalardan kurtarıp; ölümcül virüs riskinin içine başka insanları atamazdık. Şimdi salgınla mücadelede olumlu gelişmeler yaşıyoruz. Dolayısıyla da olağanüstü bir durum olmaz ise yıkım işlemini de hızlı şekilde tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

SANAT MERKEZİ OLACAK
GSF ile Devlet Konservatuvarının taleplerine ve ihtiyaçlarına her zaman önem verdiklerini açıklayan Rektör Hotar, “Bu komisyonda GSF ile Devlet Konservatuvarımızdaki hocalarımız da yer alacağı için mimari proje, birimlerimizin ihtiyaçları ve taleplerini doğrultusunda şekillenecek. Balçova’daki yerleşkemizin geçmişte olduğu gibi gelecekte de sanatın merkezi olmasını arzuluyoruz. Bu yüzden başından beri yerinde dönüşümü savunduk. Amacımız içinde derslikleri, atölyeleri, büyük bir sahnesi ve sergi alanı olan bir sanat kompleksini, ülkemizin ve güzel kentimizin kültür-sanat hayatına kazandırmak olacak. Burayı, aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kentlerle bütünleşen üniversiteler vizyonuna uygun olarak, vatandaşlarımızla bağlarımızı daha da güçlendireceğimiz bir temas noktası haline dönüştüreceğiz. Böylece hem sanatçı yetiştirecek hem de sanatın sevilmesini ve yaygınlaştırılmasını sağlayacağız” ifadesinde bulundu.

KİMSE TEDİRGİN OLMASIN
Projenin gerçekleştirilmesine ilişkin maddi bir sıkıntının olmadığının da altını çizen Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradaki binalarımızı kendi olanaklarımızı kullanarak yapacağız. Bugüne kadar değerli bağışçılarımız, maddi ve manevi olarak her zaman yanımızda yer aldılar. Onlara müteşekkiriz. Bundan sonra da benzer bir düşüncesi olan hayırseverlerimize kapımız açık olacak. Yine de hatırlatmak isteriz ki üniversitemiz, bu binaları yapmaya muktedirdir. O yüzden hiç kimsenin bu konuda tedirgin olmasına istemiyoruz.”

 
İzmir'de özlenen tablo: AK Partili ve CHP'li vekiller birlikte yardım dağıtımında
 
Ortaca'da orman yangını: İki hektar kül oldu!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erkan Özdilek 24 Mayıs 2020 Pazar 14:16

Çok heyecan verici. Başarılar dilerim tüm aileye.

Yorumu oyla      2      3  
rantçilar sizi 23 Mayıs 2020 Cumartesi 22:32

kesin o binayıda ronesans yapar demi nukhetçim

Yorumu oyla      2      3  
Sinan 23 Mayıs 2020 Cumartesi 20:27

Hiç samimi değiller.

Yorumu oyla      2      3  
Mümtaz Adaer 23 Mayıs 2020 Cumartesi 15:55

Yık inşaat yap inşaat. Beton lobisi bekliyor.Yandaşından seç bir müteahhİT.Başka iş yok bu ülkede.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Annesini 50 bıçak darbesiyle öldürmüştü... 'Geceleri uyuyamıyorum'
Bursa'da, yalnız yaşayan annesi Tülin Beygirci'yi (48), 50 bıçak darbesiyle ...
Bakan tarih verdi: YHT seferleri başlıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hükümet olarak Covid-19 ...
Esrarengiz Amerikalı, bomba paniğine neden oldu!
Konya'da, izinsiz olarak Altınapa Baraj Gölü'ne balık bıraktıktan sonra ...
 
Bayram sonrası için yeni serbestlik kararları gündemde!
Bayramdaki 4 günlük sokak yasağının günlük vaka sayısını 500’e düşürmesi ...
Diyanet İşleri Başkanı'ndan İzmir'deki olay için açıklama: Mabetlere dokunmak büyük suçtur!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İzmir'de bazı camilerin hoparlörlerinden ...
Gizlice eve geldi, 9 kişiye korona bulaştırdı!
Erzurum Valisi Okay Memiş, kentte dün 54 olan koronavirüslü hasta sayısının, ...
 
AK Parti'li meclis üyesi trafik kazasında can verdi
AK Parti Ağrı Belediyesi Meclis üyesi Musa Kazım Şahin, kullandığı aracın ...
Sokağa çıkma yasağı başladı!
İçişleri Bakanlığınca, 22.05.2020 tarihi saat 24.00 ile 26.05.2020 tarihi ...
Camilerde cemaatle ibadet hakkında genelge!
İçişleri Bakanlığı, “Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi” hakkında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva