HABERLER>EGE
13 Ağustos 2018 Pazartesi - 11:18

Rektör'den 'kira' çıkışı: Öğrenciler suça itiliyor!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, kira fiyatlarının yüksek olması nedeniyle öğrencilerin ekonomik açıdan zorluk yaşadığını söyledi.

Rektör den  kira  çıkışı: Öğrenciler suça itiliyor!

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, uyuşturucu ile mücadele, Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark), üniversite kapıları, güvenlik, üniversite- halk- yerel yönetim ilişkisi ile ilgili DHA muhabirine açıklamalarda bulundu. İngilizce eğitimini artıracaklarını belirten Prof. Dr. Çiçek, "Çünkü öğrencilerimiz, özellikle bilimsel araştırmalar konusunda İngilizce bilmedikleri için dünyayı takip edemiyorlar. Tabi ilk olarak öğretim üyelerimizin dil seviyesini yükseltmemiz gerekiyor. Bu yüksekokulları da kapsayacak. Yüksekokulları ben eşit görüyorum. TÜBİTAK'ta ilk 50'ye gireceğimizi söylemiştim. Yabancı dil eğitimini bu bağlamda önemsiyorum. Muğla'da teknolojiyi takip edebilen, yeni teknolojiler ile karşılaştığında heyecanlanan bir öğrenci topluluğu oluşturmak istiyorum. Bu süreçte öğretim üyelerimize çok iş düşüyor. Proje odaklı çalışmalarını istediğim öğretim üyelerimizin de yükselme kriterleri projeleri olacak" diye konuştu.

'PROJE OFİSİ KURDUK'
Teknopark'ın önemine değinen Prof. Dr. Çiçek, şunları söyledi:

"Üniversitemizde proje ofisi kurduk. Bu ofis gelen projeleri inceliyor. Projenin kabul görüp görmeyeceği üzerinde çalışıyor. Bu şekilde öğretim üyelerimizin getirecekleri projelerin onaylanma şansı artacak. Çünkü projeler olgunlaştırılarak sunulacak. Üniversitenin tüm altyapısını çalışanlarımın kullanımına açtım. Ön desteğimi sonuna kadar veriyorum. Gerisi onlara kalmış. Muğla'da Teknopark sürecinde yavaş hareketten kayıplar yaşandığını gördüm. Yönetim olarak bu yavaşlığı kırmak istiyoruz. Biraz iddialı olacak ama hız bizim diğer adımız. Gece- gündüz çalışıyoruz. Bu bağlamda Teknopark'ın yol haritasını çizdik. Bina yapımına başlama kararı aldık. Teknopark'ın başına sanayi sektöründen bir yönetici atayacağız. Teknopark için güzel bir ekip kurmak istiyoruz. Bunun dışında kent merkezinde üniversitemizin bir iletişim bürosunu kuracağız. Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasını Mimarlık Fakültesi yapma çalışmalarımız ise sürüyor." 

'PARASIZ KALAN ÇOCUK BAŞKA YOLLARA BAŞVURUYOR'
MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Çiçek, geçen günlerde üniversitede, güvenlik görevlisi ve temizlik personeli 2 çalışanın 'uyuşturucu madde ticareti'nden tutuklandığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bu çok vahim bir durum. Zaten bu konu benim önceliğim. Güvenlikçilerin alımı ile ilgili araştırma yaptıracağım. Kapılardan herkes elini kolunu sallayarak geçiyor. Buralara otomasyon sistemini getireceğiz. Emniyet güçleriyle yakında bir toplantı yapılarak, uyuşturucu ile mücadele ve güvenlik arttırılacak. Muğla'da kira fiyatlarından kaynaklı öğrencilerimiz maddi anlamda çok zorlanıyor. Parasız kalan çocuk başka yollara başvuruyor. Bu konuda yerel yönetimlerin de desteğine ihtiyacımız var. Parasızlık, uyuşturucu gibi suçları tetikleyen bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Gençlerimizin kötü yollara başvurmaması için Muğla'nın daha temiz, örnek bir kent olması için üniversite, halk ve yerel yönetimin birbirine entegre olması gerekiyor." 

ÜNİVERSİTE ÇEVRESİNDE KİRA FİYATLARI
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin bulunduğu Kötekli Mahallesi'nde, 1+1 daireler ortama 1000 lira, 2+1 ve 3+1 daireler ise 1500 ile 2000 bin lira arasında değişen fiyatlarla kiraya veriliyor. (DHA)

 
Muhalefette döviz çatlağı! İmzacılar da bölündü
 
CHP’li Sındır: Aday gösterilemeyeceğini bilenler ön seçim istiyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Davut 13 Ağustos 2018 Pazartesi 11:27

Öğrencilerde evde değil yurtta kalsınlar

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe maçı sonrası feci kaza!
Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un, Göztepe ile oynadığı maç için ...
Manisa'da feci kaza: Traktör paramparça oldu
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde minibüsle tarım işçisi Suriyelileri taşıyan ...
Manisa'da korkutan yangın!
Manisa’nın Soma ilçesi Göktaş Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan ...
 
Fethiye'de denizin ortasında dehşet!
Muğla'nın Fethiye ilçesinde guletin balıkçı teknesine çarpması sonucu ...
Kuşadası'nda korkunç son: Daha 5 yaşındaydı...
Kuşadası ilçesinde ailesiyle tatil yapan 5 yaşındaki Encho Silviev Angelov, denizde boğularak öldü.
FETÖ'nün Aydın 'kasasına' hücre evinde baskın
Terör örgütünün Aydın'daki çatı yapılanması davası kapsamında hakkında ...
 
Cinnet geçirdi: Kızı ve eşini öldürdü intihar etti
Merkezefendi ilçesinde eşi ve 13 yaşındaki kızını boğarak öldüren kişi ...
Eşme'de festival zamanı
23. Eşme Uluslararası Kilim Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.
''LÖSEV İyilik Tırı'' Ege Bölgesi'nde
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) İyilik Tırı, Muğla'nın Fethiye ilçesine geldi.
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva