HABERLER>GÜNCEL
21 Ekim 2019 Pazartesi - 11:11

Rektör Budak’tan hastane açıklaması: Yıkılacak ve yerinde yapılacak!

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak, kampüsteki hastanenin dönüşümü için konuştu ve “Hastane yerinde sıfırdan yapılacak. Güçlendirme falan diye yorumlar yapılıyor. Hastane yıkılacak yerinde yapılacak. Etap etap yapılacak” dedi. Budak ayrıca 2 yıllık yüksekokulların bir üniversite bünyesinde toplanmasını önerdi.

Rektör Budak’tan hastane açıklaması: Yıkılacak ve yerinde yapılacak!

EGEDESONSÖZ- Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu. Aslı Eren ile Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Rektör Budak birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

Budak üniversite yönetimi olarak yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verirken ileriye dönük hedeflerden söz etti. EÜ hastanesinin dönüşümü üzerinde mesajlar veren Budak ayrıca 2 yıllık yüksekokulların bir üniversite bünyesinde toplanmasını önerdi.

YAĞMUR YAĞDIĞINDA SULAR ALTINDA KALIYORUZ
Üniversite yönetimi olarak yerel yönetimlerle uyumlu çalışmayı amaçladıklarını vurgulayan Budak, yağmur sonrasında kampüste bazı binaların sular altında kalması sorununa değindi. Budak, “Türkiye’de seçimler geçti. Demokratik bir seçim oldu. Bunlar geçmişte kaldı. Bence artık icraat yapmak ve ülkenin ekonomisi önemli… Biz üniversite olarak yerel yönetimlerle çalışmak zorundayız. Yağmur yağdığında hastaneyi, su bastığında biz çok üzülüyoruz. Bunu kimden bekleyeceğiz? Yerel yönetimden! Oradaki sorumlu yönetim belediyedir. Bunu büyükşehir belediye başkanımızdan da istedik. Onlar da projelendireceklerini iletti. Bunu devletin, ülkenin üniversitesi için istiyoruz. ‘O bölgeyi bu işten kurtaracağız’ dediler. Yağmur yağdığında biz orada su altında kalıyoruz” dedi.

EGE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ YERİNDE SIFIRDAN YAPILACAK!
Üniversite hastanesinin dönüşümü üzerinden önemli bilgiler veren Budak, “Akademik performansta Türkiye birincisiyiz. Bir rektörün böyle konuşması kolay değil ama gerçek bu! Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a söyledik. ‘Biz çalışıyoruz, Ege Üniversitesi hastanesinin yenilenmesini istiyoruz’ dedik. Söz verdi ve sözünü de tuttu. Cumhurbaşkanımız tüm daire başkanlarını gönderdi, inceleme yaptıklar. Hastane yerinde sıfırdan yapılacak. Güçlendirme falan diye yorumlar yapılıyor. Hastane yıkılacak yerinde yapılacak. Etap etap yapılacak. Bu söylediğimiz proje belki de 1 buçuk milyar TL’yi bulacak. Devletin birden bunu yapması kolay değil” açıklamasında bulundu.

RAKAM RAKAM AÇIKLADI
Binanın yenilenme ihtiyacına ilişkin konuşan Budak, “İzmir göç alıyor. İzmir’e yerli ve yabancı sermayenin büyük ilgisi var. İzmir deprem bölgesi aynı zamanda… Allah korusun, böyle bir durumda herkesin koşacağı yer Ege Üniversitesi. Yenilenmesi gerekiyor. 30-40 yılık bir hastane. Devletimiz ve cumhurbaşkanımız da buna destek veriyor. 17 milyon etüt proje, 25 milyon merkez hastane, 22 milyon TL de tıbbı malzeme alımı için verildi. 100 milyon TL gibi bir tahsis yapıldı” dedi.

KAMPÜSTE OTOPARK PARALI MI?
Yerleşke içindeki otoparklardan ücret alınıp alınmadığının sorulması sonrasında konuşan Budak, “Vatandaş gelse sınava girse otopark ücreti alınmıyor. Normalde de alınmıyor. Misafir olarak kim gelirse gelsin para alınmıyor. Uzun yıllardır Ege Üniversitesi’nde otopark işletme meselesi var. Orayı işletenler alıyor. Ama devletin yapmış olduğu sınavlara vatandaş geldiğinde çok net söylüyorum para alınmıyor. Bir iki haftalık bir uygulama yapıldı öğrenci topluluklarına gelir olsun diye. Sonrasında onu kaldırdık” ifadelerin kullandı.

TACİZ OLAYINA 1 DAKİKADA MÜDAHİL OLUNDU
Üniversitedeki güvenlik uygulamaları ve geçtiğimiz günlerde yaşanan taciz olayı üzerinden konuşan Budak, “Kampüsümüze panik butonları, aydınlatma konuldu, metruk binalar kaldırıldı, yeşil alanlar kaldı, sıfır atıkta pilot üniversiteyiz. 100 bin kişilik bir kampüs… Olaya 1 dakikada müdahil olundu, emniyete teslim edildi, savcılığa takibini bizzat yaptık. Öğrencilerimizle ve aileleriyle görüştüm. Biz orada güvenlik anlamında bir zafiyet varmış gibi bir algı oluşmasını istemiyoruz. Sokakta yürürken de beklemediğimiz edep dışı hareketlerle karşılıyoruz. İnsanın olduğu yerde olabiliyor. Bunlar üniversitemizin moralini bozacak olaylar değil. İnsanların olduğu yerde olumlu durum da olumsuz durum da olur. Altında bir şey aramıyoruz” dedi.

BÖLGESEL KALKINMAYA KATKI KOYACAK ÜNİVERSİTE 2 YILLIK YÜKSEKOKULLARI ALSIN!
Üniversitelerin sayısının artmasıyla ilgili konuşan ve niteliğe vurgu yapan Budak, “20-30 yıl önce doğru olmuş olabilir. Ama artık insanların ağırlığı şehirlerde... Herhangi bir 18 yaşındaki öğrenci ilçeye giderek 2 yıllık okul okumak istemiyor. Ama puanı oraya tutuyor ve gidiyor. Üniversitelerin hedefleri de ortaya çıkıyor. Ege Üniversitesi araştırma merkezi olmak istiyorsa 2 yıllık bölümlerinin az olması gerekiyor. 2 yıllık okullarımızı 4 yıllık yapabilirsek oradaki hocalarımız araştırma yapmak zorunda kalacaklar. İzmir’deki bir üniversitemiz bölgesel kalkınmaya katkıda bulunacaksa o üniversite alsın bu 2 yıllık okulları. Bu bir öneridir. Her yüksekokulu fakülteye çeviremezsiniz” açıklamasında bulundu.

ÜNİVERSİTEMİZ TOPLUMLA VE KENTLE BÜTÜNLEŞMİŞ DURUMDA
Budak ayrıca, “EÜ sağlık temalı bir üniversitedir. Tarımda çok güçlüyüz. Üniversitede tarım ve sağlık iç içedir. Tarım sağlık ilişkisi… Biz gıda mühendisliğinde iyiyiz. Sporda iyiyiz. Biz mühendislikte, dijitalleşmede iyiyiz. İzmir EXPO’ya neyle gitti? Sağlıkla! İngiltere’den bir hasta gelip bizim hastanemizde tedavi olabilir. Biz EÜ olarak bu sağlık turizmine, temasına sahip çıkıyoruz. Tarımdaki, gıdadaki, spordaki de araştırma yapacak. Eczacılıkta çok güçlüyüz. Diş hekimliğinde en üst dilimdeyiz. Sağlık, temel bilimlerde iyiyiz. Biz İzmir ve Türkiye’de sağlık araştırmalarının ön planda olduğu, sağlık üssü olmayı iddia eden bir üniversiteyiz. İlaç geliştirmeden tüm cerrahi branşlara kadar hepsinde ülkede önemli bir klinik Ar-Ge merkezi olmak istiyoruz. Ege Üniversitemiz toplumla, kentle bütünlemiş durumda. Valiliğimize, milletvekillerimize, yerel yönetimlerimize, STK’lara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

 
Genç satranççılar Bornova'da buluştu
 
Karşıyaka'dan Alman Hamm Belediyesi ile işbirliği
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Ekim 2019 Salı 09:25

İzmirin ikinci hatay semti ve en sağlam zemine sahip Egekent'in 10 sene önce yapılmış Devlet Hastanesini daha yeni yıktılar. Bu nasıl zihniyet?

Yorumu oyla      5      5  
Magdur tıbbiyeli velisi. 21 Ekim 2019 Pazartesi 17:51

Sayin Budak Umarım hastane söyleniniz gerçekleşir. Ege üniversitesine hepimizin ihtiyacı var. Bu ülkede hicbir şey liyakata gitmiyor. Bakin ilimizin bölgemizin en güçlü vakif universitesi olan ekonomi üniversitesi tıp fakültesi alaninda en iyi akademik kadrolara sahip 300 yatağın üzerinde yatak sayisi olan en az üç hastane varken egepol hastanesi ile afiliye edilmeye çalışılıyor. Neden ? Egepol un sahibinin siyasi gücü ve özgener e yakınlığı bir çok hekim adayının geleceğine ipotek koyuyor. Sizler garantör üniversite yöneticilerisiniz. Bu öğrenciler hepimizin.

Yorumu oyla      4      5  
Bülent ışık 21 Ekim 2019 Pazartesi 17:17

Karşıyaka devlet hastanesi yıkılınca yerine yapılan tek katlı binanın yeni yapılacak bina için işçilerin kalacağı şantiye binası sanmıştım meğerse poliklinik binasıymış.

Yorumu oyla      8      5  
FETİ DENİZ 21 Ekim 2019 Pazartesi 16:11

sehir hastanesine yönlenme bu bak yapmazlar hastane

Yorumu oyla      10      5  
sezarın hakkı sezara 21 Ekim 2019 Pazartesi 15:56

SAyın rektör Ege üniversitesi ile ilgili sayıştay raporlarını açıklasın .sözcü gazetesinin haberine göre inanılmaz yolsuzluk dönmüş.

Yorumu oyla      8      5  
Gürkan 21 Ekim 2019 Pazartesi 12:11

Karşıyaka Devlet Hastanesi de yenisi yapılacak diye yıkılmıştı. Bu arada öğrenci hariç metrodan inip, hastane içinden foruma geçiş neden kapatıldı? Mantığı nedir?

Yorumu oyla      11      5  
göçmen 21 Ekim 2019 Pazartesi 11:43

Hocam Allah senden razı olsun.çalışmalarında başarılar diliyorum.Atandınız öğrencilerle ilşkileriniz mükemmel.öğrencilerin yüzü gülüyor.Üniversite kampüsünün çehresi değişti.Üniversite hastanesi yenileniyor.Cihazlar çağa uygun hale getiriliyor.Bir izmirli ve bornovalı olarak minnettarız.Boş eleştiri yapanlar 30-35 yıldır ünüversitemize ve hastanemize ne yapılmış onu araştırıp konuşulacak birşey bulabilirlerse sonra konuşsunlar.

Yorumu oyla      6      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu: Çekilmezlerse operasyon yeniden başlar!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "120 saatlik bir süre verildi. Bu anlaşmaya ...
İzmir'de 170 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme ilçesinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan ...
1'i görevden alınan 3 HDP'li başkana gözaltı
Diyarbakır'da HDP'li görevden alınan Büyükşehir Belediye Başkanı ile Kayapınar ...
 
Mardin'den acı haber: 1 asker şehit
Mardin'in Derik ilçesi kırsalında, operasyon sırasında, güvenlik güçleri ...
İzmir’de yeni haftada hava nasıl olacak?
Yerel yağışların yer yer etkili olduğu haftayı geride bırakan kentte uzunca ...
Mehmet KARABEL yazdı... Lütfen denize girmek için tarih vermeyin!
Mehmet KARABEL yazdı... Lütfen denize girmek için tarih vermeyin!
 
Korkunç! İyi dövüşsünler diye ekstazi veriliyor
TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu'na yapılan sunumla, 200 bin kişinin ...
İzmir'de ev sahibi-kiracı düellosu: Parkta bıçaklar çekildi ve...
İzmir'in Konak ilçesinde, ev sahibi ile evini kiralamak isteyen kişi arasında ...
Başkan Soyer: Kıbrıs'ı Kıbrıslılara bırakalım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva