HABERLER>EGE
31 Ekim 2017 Salı - 14:46

Rektör Budak: En fazla uluslararası öğrenci Ege'de

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nde 45 ayrı ülkeden 99 yabancı öğrencinin katılımıyla düzenlenen tanışma toplantısında konuştu.

Rektör Budak: En fazla uluslararası öğrenci Ege de

Ege Üniversitesi(EÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nde 45ayrı ülkeden 99 yabancı öğrencinin katılımıyla düzenlenen tanışma toplantısında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi’nin yeni döneminde öncelikleri üniversitemizi eğitim, bilimsel araştırma, kültür, spor ve sosyal alanda uluslararası üstün nitelikte eğitim sunan bir çekim merkezi haline dönüşmektir” dedi.

EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Metin Ekici, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinatörü Selvet Çetin, 45ayrı ülkeden öğrenci ve akademisyenler katıldı.

Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) tanıtan Prof. Dr. Metin Ekici, Türkiye’de en iyi Türkçe öğreten kurum olduklarını ifade ederek, “ Bugüne kadar 3 bin 600 uluslararası öğrenciye Türkçe öğreten Türkçe Öğretim Merkezi; yetkin öğretim elemanları, kendi ders kitaplarıyla Türkiye’de en iyi Türkçe öğrenme imkanı sunan kurumdur. TÖMER'e; 2017-2018 öğretim yılında 45 ülkeden; 48 burslu ve 51 burssuz olmak üzere 99 öğrencimiz yeni kayıt yaptırmıştır. Ege TÖMER'de en temel söz ''Türkçe Bizim Evimiz'' ve ''Ege Bizim Evimiz'' sözüdür. Türkçe bir bilim dili, bir kültür dili, bir sevgi dili ve hoşgörü dilidir” dedi.

ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR ZENGİNLİKSİNİZ”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü, Türkçe Öğretim Merkezi 2017-2018 eğitim öğretim yılı tüm öğrencilerimize, üniversitemize hayırlı olsun. Yurtdışından gelen öğrencilerimizle her zaman beraber olacağız. Üniversitemiz için büyük bir zenginliksiniz. Ege Üniversitesi’nin yeni döneminde önceliklerimiz üniversitemizi bilimsel araştırma, kültür, spor ve sosyal alanda uluslararası üstün nitelikte eğitim sunan bir çekim merkezi haline dönüşmektir. Bu anlamda da ciddi bir potansiyelimiz var. Üniversitemizin Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ofisiyle iş birliğini etkin ve daha hızlı bir şekilde daha iyi noktalara getirmemiz lazım. Biz sizler için varız, öğrencilerimiz için varız. Sizler bizim için çok özelsiniz. Bütün öğrencilerimize yirmi dört saat telefonum açık. Biz size Türkçeyi, Türkçe sevgisini, muhabbetini burada öğreteceğiz. Ülkelerinize döndüğünüz de siz de bizi en iyi şekilde anlatacaksınız bundan eminim” dedi.

TÜRKİYE’DE EN FAZLA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EGE’DE

Selvet Çetin ise “ Ege TÖMER bugüne kadar çok sayıda öğrencimize ev sahipliği yaptı. Onların Türkçeyi en iyi şekilde öğrenmeleri ve akademik eğitimlerini başarılı bir biçimde sürdürmeleri bakımından onları adeta bir yuva oldu. Türkçeyi her yönüyle mükemmel bir şekilde öğrenmeleri için katkıda bulundu. Türkiye’nin en iyi en kaliteli üniversitelerinden birine geldiniz. O yüzden çok şanslısınız. Ege Üniversitesi Türkiye’nin saygın ve köklü üniversitelerinden birisi. Türkiye’de en fazla uluslararası öğrenci Ege Üniversitesi’nde. O yüzden Ege Üniversitesi’nin bizim açımızdan da ayrı bir değeri ve önemi var” diye konuştu. Tanışma toplantısı sonunda bütün öğrencilere aşure dağıtıldı.

 
Darbeciler şehidin fotoğrafını çekmiş!
 
Karabağlar'da 72 yaşındaki sanatçıyı onore eden açılış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci Aykut Poturoğlu vefat etti
1971 yılından bu yana bir çok farklı mecrada gazetecilik mesleğini yürüten ...
Bodrum yasta: Genç futbolcu kaza kurbanı
Bodrum'da yol kenarında beklerken otomobilin çarptığı Bodrum Belediyesi ...
İzmir Roman Dernekleri Başkanı'ndan sitem!
İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cıstır, ...
 
Kütahya'da faciadan dönüldü!
Kütahya'nın Gediz ilçesinde otomobil ile midibüsün çarpışması sonucu 9 kişi yaralandı.
Ege'nin tatil cennetinde korkutan yangın
Muğla'nın Ula İlçesi'ne bağlı Akyaka Mahallesi'nde, özel bir plajda bulunan ...
Ege'nin o ilçesinde halk pazarı her gün dua ile açılıyor
Aydın'ın Nazilli ilçesindeki halk pazarları, 10 yıldan bu yana 'pazar ...
 
Manisa'da iğrenç olay... Sınıftaki anket tacizi ortaya çıkardı!
Manisa’nın Ahmetli ilçesinde rehberlik öğretmeninin yaptığı anketle ortaya ...
İzmir'de törenler 26 yıldır onlara emanet!
İzmir'deki ulusal bayramları 26 yıldır koordine eden beden eğitimi öğretmeni ...
Bodrum'da deniz bu halde...
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yağışın ardından debisi artan derelerle denize ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva