HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Eylül 2019 Perşembe - 11:09

Rekortmen yüzücüden çevre mesajı

Karşıyaka Belediyesi, dünyanın en zorlu parkurlarından Japonya Tsugaru Boğazı’nı yüzerek geçmeyi başaran ilk Türk olan Karşıyakalı sporcu Emre Erdoğan’ı 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki standında konuk etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve 1912 Karşıyaka Derneği Başkanı Cem Karagözlü, elde ettiği büyük başarıdan dolayı rekortmen sporcuya plaket verdi.

Rekortmen yüzücüden çevre mesajı

Yüzmede dünyanın en zor deniz geçişleri olarak kabul edilen Oceans Seven (Okyanusun Yedilisi) parkurunu tamamlama hedefiyle daha önce Cebelitarık Boğazı, İngiliz Kanalı ve Catalina Boğazı'nı geçen ve geçtiğimiz ay da Tsugaru etabını tamamlayan Emre Erdoğan’ı kutlayan Başkan Tugay “Karşıyaka bu ülkeye pek çok şampiyon yetiştirmiş bir kenttir. Gururumuz olan sporcularımızdan biriyle bugün tanışma fırsatı buldum. Ama adını ve başarılarını duyduğum ilk günden beri kendisinin hayranıyım. Böyle Karşıyakalılar, böyle İzmirliler olduğu için gurur duyuyoruz. Onlardan herkese örnek olacak çalışmalar yapmalarını bekliyoruz. Zaten Emre de en büyük amacının çevre sorunlarına dikkat çekmek olduğunu söyledi. Hepimizin çevre sorunları ile ilgili bireysel olarak bir şeyler yapması gerektiğini anlatmaya çalışırken, bunu bu kadar güzel bir şekilde ifade eden bir sporcumuzun olması çok onur verici. İnşallah bundan sonraki süreçte birlikte daha güzel çalışmalar, ortak projeler yapma fırsatımız olacak. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“AMACIM ÇEVREYE DİKKAT ÇEKMEK”
Emre Erdoğan ise şunları kaydetti: “Öncelikle Başkanıma çok teşekkür ediyorum. 7 Deniz benim en büyük projelerimden bir tanesi ama Başkanımızın dediği gibi, çevreye dikkat çekmeyi amaçladığım için büyük bir proje. Bugün denizlerde yaşayan milyonlarca canlı plastikler ve bizim atıklarımız yüzünden hayatını kaybediyor. Milyonlarca insan denizdeki atıklar yüzünden kanser ve benzeri hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Eğer kısa zamanda bizler uyanmazsak, bunun bir sorun olduğunu idrak edemez ve bununla ilgili harekete geçmezsek bu yüzmeler de boşuna olacak, bu konuşmalar da boşuna olacak. Denize girip bir çöp gördüğünüzde lütfen yanından geçip gitmeyin. Bir çöp torbası alın ve o çöpü denizden çıkarın. Emin olun bir kişinin yaptığı şey, bir çok şeyi değiştirebilecek güce sahip. Buna ben bizzat şahit oldum. Bir gün plajda bir kişi torba alıp çöpleri topladı, onun arkasından birkaç kişi daha topladı. Günün sonunda o plaj tertemizdi. Lütfen buna kalpten inanın. Hepinize tekrardan çok teşekkür ediyorum, sağ olun.”

KARŞIYAKA VE SPOR
Fuarda dün ‘Karşıyaka ve Spor’ teması ile ziyaretçilerini ağırlayan Karşıyaka Belediyesi standında; çocuk jimnastik grubu, judo ve KSK One Team ekibinin bateri eşliğindeki fonksiyonel kuvvet antrenman gösterileri ile Haluk Işık moderatörlüğündeki Okan Yu?ksel söyleşisi de yoğun ilgi gördü.
 

 
Orman Genel Müdürlüğü'ne 4 pilot alınacak!
 
Ödemiş'in eriği Rusya yolcusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'in gurur projesi yola çıktı!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda hayata geçirdiği, yurtdışı akademik ...
Balçova'da eğitime teşvik gecesi
12 yıldır gençleri eğitime özendirmek için üniversiteyi kazanan gençlere ...
Karabağlar'da amatöre can suyu
Karabağlar Belediyesi, ülke genelinde yaşanan ekonomik krize ve mütevazi ...
 
Başkan Soyer’den sinema sektörüne iki müjde
Sinema tutkunlarının merakla beklediği “Sinema Burada Festivali”, Kültürpark ...
Menderes'te eğitime tam destek
Menderes Belediyesi tarafından okula yeni başlayan öğrencilere eğitim seti hediye edildi.
Bayraklı'da dertlere derman merkez
İzmir’de ilk kez Bayraklı Belediyesi bünyesinde kurulan “Aile Danışma ...
 
Çiğli’de Sinan Meydan rüzgarı
Cumhuriyet tarihi ve Atatürk üzerine araştırmalar yapan Tarihçi - Yazar ...
Güzelbahçe'de kurtuluş gururu
Güzelbahçe Belediyesi, 11 Eylül Güzelbahçe’nin kurtuluş yıldönümü nedeniyle ...
Seferihisar'da kurtuluş coşkusu
İzmir’in Seferihisar ilçesinin kurtuluşunun 97. yıldönümü dün İzmir Büyükşehir ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva