HABERLER>GÜNCEL
31 Aralık 2019 Salı - 11:47

Reina davasında kritik tarih 27 Ocak!

Ortaköy'deki eğlence mekanı Reina’ya 2017 yılının ilk saatlerinde, yılbaşı gecesi düzenlenen terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybederken 79 kişi yaralandı. Davanın bir numaralı şüphelisi olarak gösterilen Abdulkadir Masharipov’un (36) da aralarında bulunduğu 58 sanığın yargılandığı davada savcının, 27 Ocak 2020'de esas hakkındaki mütalaasını açıklaması bekleniyor.

Reina davasında kritik tarih 27 Ocak!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırının bir numaralı şüphelisi olarak gösterilen Abdulkadir Masharipov’u yakalamak için 2 bin kişilik özel ekip oluşturdu ve Masharipov, Esenyurt’ta bir evde olaydan 17 gün sonra yakalandı. Savcının tutuklama talebiyle İstanbul Adalet Sarayı’ndaki nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Masharipov, suçlamaları kabul etmiş, kendisini öldürmeyi düşündüğünü dile getirmişti.

2 BİN 397 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR
İfadesinin ardından tutuklanarak cezaevinde gönderilen Masharipov hakkında,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede,  “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, 39 kişiyi nitelikli şekilde kasten öldürme”, “Silahlı terör örgütüne üye olma”, “Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alma ve bulundurma” suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 555 yıldan 2 bin 397 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. İddianamenin hazırlanmasının ardından Masharipov’un da aralarında bulunduğu 57 sanığın yargılanması sürüyor.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları’nın karşısındaki duruşma salonlarında görülen dava, iddianamenin okunması ve kimlik tespitinin yapılmasıyla 11 Aralık 2017 tarihinde başlamış, mahkeme savunma için söz verdiğinde, Masharipov savunma yapmamıştı.

SİLİVRİ’DE CIA SORUSU
Saldırıda yaralanan Amerikan vatandaşı William Jacop Raak, yedinci duruşmaya şikayetçi olarak katıldı. Türkiye’nin yanında olmak için duruşmaya geldiğini belirten Raak, tercümanı aracılığıyla "Benim savunma sanayinde üretim yapan bir şirketim var, AK47 marka silahla ateş ettiğine eminim.” dedi. Mahkeme Başkanı Orkun Dağ, katil zanlısı Masharipov’un görüntüsünün ekrana verilmesini istedi. Görüntüleri izleyen Raak, “Evet kesinlikle o kişi buydu, sen silahsız bir hiçsin” diyerek, Masharipov’a bağırdı.

Masharipov’un avukatı Atanur Demir ise Raak’ın HTS kaydı, bilgisayarına dair sorular sorduktan sonra “CIA ile bir bağlantınız var mı?” dedi. Mahkeme heyeti de Raak’ın sanık olmadığını gerekçe göstererek avukata bu şekilde soru soramayacağını ve avukatın bu konuda savcılığa başka bir dava açabileceğini hatırlattı.

BASINA KAPALI SAVUNMA YAPTI
Saldırının üzerinden 2 yıl geçmesinin ardından Avukat Atanur Demir, Masharipov’un kapalı oturumda savunma yapmasını talep etti. Avukatın talebini kabul eden mahkeme heyeti, basın mensuplarını ve izleyicileri dışarı çıkardı. Türkçe savunma yapan Masharipov, emniyet ve hakimlikte verdiği ifadeyi reddetti. Saldırıyı yapmadığını öne süren Masharipov, 2 Ocak 2017 tarihinde arkadaşının kendisini uykudan uyandırdığını, haberlerde kendisinin fotoğrafını gösterdiğini ve panikleyerek saklandığını iddia etti. Masharipov savunmasında şunları söyledi: “Olay gecesi elinde kalaşnikof olan kişi ben değilim. Benim olduğumu söyleyen taksici ve polis gelip beni teşhis etsin”

34 SANIK TAHLİYE EDİLDİ
Duruşmalarda 57 sanıktan aralarında Masharipov’un resmi nihaklı eşi Zarina Nurullayeva’nın da bulunduğu 34 sanık, 13’üncü celsede tahliye edildi ve tutuklu 18 sanık kaldı. 31 Ekim 2019’da gerçekleşen duruşmada, savcının esas hakkında mütalaasını açıklaması beklenirken, duruşma savcısı değiştiği için mütalaa açıklanmadı. Mahkeme heyeti, duruşma savcısının esas hakkındaki mütalaasını açıklaması için duruşmayı 27 Ocak 2020’de İstanbul Adalet Sarayı’nda görülmek üzere erteledi. (DHA)

 
Gökdelen projesinde önemli gelişme!
 
Anaokulu öğretmeni komşusunun köpeğini av tüfeğiyle vurdu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobilin çarptığı iki kadın hayatını kaybetti
Ankara'da yolun karşısına geçerken otomobil çarpan iki kadın hayatını kaybetti.
Barış Pınarı Harekatı'ndan acı haber!
Barış Pınarı Harekatı bölgesinde yaralanan 1 asker şehit oldu. Şehit askerin ...
THY'den 'Boeing 737 Max' açıklaması
Türk Hava Yolları (THY), Boeing 737 Max uçaklarıyla ilgili kayıpların ...
 
Palangalı işkencede 'bahis' iddiası!
Konya'da çırağı E.A.Y.'yi (15) halk arasında ‘caraskal’ olarak bilinen ...
Egedesonsöz'den 2019 almanağı... Kente hangi olaylar damga vurdu?
Dünya yeni bir yıla girerken birçok olay yaşandı. Türkiye’de önemli gelişmeler ...
Deney kötü bitti: Öğrenci ve öğretmen hastanelik!
Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Kavşut köyü Şehit Kerem Beksiz İlköğretim ...
 
Türbeler yine gündemde: Diyanet ne dedi?
Batman'da baraj suları altında kalacak Abuzer Gaffari türbesindeki kurtarma ...
Para isteyen oğlunu pompalı tüfekle yaraladı
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, Öncel T. (56), kendisinden para isteyen ...
İzmir'de yılbaşı öncesi DEAŞ baskını! Çok sayıda gözaltı
İzmir'in kent merkezi ile Tire ve Torbalı ilçelerinde terör örgütü DEAŞ'a ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva