HABERLER>POLİTİKA
16 Haziran 2018 Cumartesi - 13:02

Rakiplere ziyaret... İzmir siyasetinde bayram havası

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Ramazan Bayramı dolayısıyla MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş'ı ziyaret ederek, bayramlaştı.

Rakiplere ziyaret... İzmir siyasetinde bayram havası

Şengül, Ramazan Bayramı dolayısıyla MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş'ı ziyaret ederek, bayramlaştı.

Ramazanın seçim atmosferini daha hoş ve sakin kıldığını kaydeden Şengül, MHP ile Cumhur İttifakı olarak seçime gittiklerini, iki parti arasında iyi bir hoşgörü ve diyalog bulunduğunu söyledi.

Şengül, Suruç'ta AK Partililere yönelik saldırıyı hatırlatarak, şöyle devam etti:

"PKK terör örgütünün devamı olan HDP'nin saldırıları hoşgörü içerisinde devam eden seçim atmosferini germe çabalarına rağmen biz hoşgörü, diyalog içerisinde seçim çalışmalarını sürdürüyoruz. Kazanan halk, Cumhur İttifakı olacaktır. İnşallah Türkiye 24 Haziran'dan sonra daha bağımsız, daha özgür bir güne başlayacaktır. MHP, BBP ile onun mücadelesini veriyoruz."

Şengül, terör örgütünün, FETÖ'nün, muhalefetin belli söylemlerinin benzerliğinin çok dikkat çekici olduğunu, bunun sorgulanmasını gerektiğini ifade ederek, "Halkımız nereden talimat aldıklarını çok iyi biliyor. Türkiye bağımsızlık mücadelesi veriyor ve onun son aşamasına gelmiştir. 24 Haziran da bunda önemli bir merhaledir." ifadelerini kullandı.

KARATAŞ SALDIRIYI KINADI
MHP İl Başkanı Karataş da Şengül'e başsağlığı dileyerek, "Verdiğiniz bizce şehitlerden dolayı son derece üzgünüz. Menfur hadiseyi kınamakla birlikte tekrar yaşanmamasını arzu ediyoruz." dedi.

Karataş, AK Parti, MHP ve BBP'nin de destek verdiği ittifakın Türkiye yararına, Türk milleri yararına olacağı kanaatinde olduklarını, 24 Haziran günü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek bir oyla seçileceğini ifade ederek, "Milletinin buna ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Kimse ikinci tur hayali kurmasın. İlk turda cumhurbaşkanı seçimi bitecektir." diye konuştu.

Bu birliktelikle Türk devletinin karşı karşıya kaldığı sıkıntıların daha rahat aşılacağını vurgulayan Karataş, şöyle devam etti:

"Hükümet kararlılık içerisinde, bunu memnuniyetle izliyoruz. Gerek FETÖ, gerek PKK terör örgütüyle gerekli mücadele verilmekte, diğer taraftan da sınırlarımızdaki tehdit bertaraf edilmekte. Cerablus'tan başlayan ve Afrin'de noktalanan, diğer taraftan da Irak'ın kuzeyine doğru bir harekat söz konusu. Bununla birlikte PKK terör örgütünün bataklığının kurutulacağı, Kandil'e Türk bayrağının dikileceği kanaatindeyiz. Bu Türk milleti ve devletinin gücünün dünya devletleri tarafından görülmesi bakımında önemlidir." 

Gazetecilerin "Eğer ikinci tura kalırsa İzmir'de AK Parti'nin ve MHP'nin nasıl bir çalışması olacak?" şeklindeki sorusu üzerine de Karataş, şunları söyledi:

"Net duruşmuz ortada. İkinci tura kalırsa Sayın Muharrem İnce'nin ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in söylediklerine dikkat kesilelim. İkinci turda kimden destek istediklerine bakalım, iyi takip edelim. Türkiye'yi yönetmeye talip olan, seçilip de hükümet kurmaya talip olan bir siyasi anlayışın veya bir adayın kimlerle yola koyulacağını iyi irdeleyin, inceleyin. Türkiye'nin mili bütünlüğü adına yola koyulmuş, Türkiye'yi huzurlu bir geleceğe taşıyacak olan birilerinin herhalde terör grupların uzantısı olan bir siyasi partinin de temsilcilerinden birini cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağını düşünmemesi lazım. Son derece kaygılıyız."

 

Şengül başkanlığındaki AK Parti heyeti bu ziyaretin ardından CHP İl Binası'nın yolunu tuttu. Şengül, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e de makamında konuk olarak bayram ziyaretinde bulundu. 

Yücel ve yönetim kurulu üyeleri, konuklarını kapıda karşıladı. AK Partilileri makamında ağırlayan Yücel, bu ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu ve duygulandığını belirtti. AK Partili Şengül şunları söyledi: "Hepimizin farklılıkları olabilir ama ortak paydamız vatan ve milletimiz. Ona hizmet etmek. Aziz Kocaoğlu ile eskiden tanışırız. CHP’li vekiller ile mecliste çalışma fırsatımız oldu. Ortamı çok germeye gerek yok. Söyleyecek lafı olan çıkar söyler, eğer biri şiddete başvuruyorsa söyleyecek lafı kalmamıştır. Biz de İzmir’e yakışır şekilde bir seçim kampanyası yürütmeye kararlıyız. Bir birbimizi eleştirebiliriz ama arka planda her zaman görüşmeye ihtiyacımız var. Bunun da vesile olmasını istedik. Yaşça sizden büyük olduğumuz için bayramınızı kutlamaya geldik, sizleri de bekliyoruz."

Daha sonra açıklama yapan Deniz Yücel, "Ben gerçekten mutlu oldum ve duygulandım. Bunlar bizim siyasette özlediğimiz hareketler. Siyaset son yıllarda çok gerildi. Siyaset, bu ülkede hizmet için yapılıyor. Düşüncelerimiz farklı olsa da sonuçta herkesin kendine göre çizdiği bir doğru yol var. Bu doğrular çerçevesinde bu ülkeye hizmet etmek için gayret ediyoruz. Önümüzde bir seçim var. İzmir’e bir gerilim yaşamdık ama Suruç’ta yaşanan olaydan dolayı üzgünüz. Ülkemizin ve  milletimizin soğukkanlı olmaya ihtiyacı var. Çünkü demokrasi bunu gerektiriyor. 24 Haziran seçimlerinden ülkemizin güçlenerek çıkacağına inanıyorum. Bu nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bir dahaki bayram inşallah biz sizi siyaset edeceğiz küçüğünüz olarak" diye konuştu.

'SEÇİM İKİNCİ TURA KALACAK'
AK Parti’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda biteceğini ve Erdoğan’ın seçimlerini kazanacağına dair açıklamalarını hatırlatıldığı Yücel, şu yanıtı verdi: "Ak Parti’nin de diğer diğer siyasi partilerin de bir takım hedefleri var. Biz de ilk turda Muharrem İnce’yi görmek istiyoruz ama yapılan anketlere ve oy oranlarına baktığımızda ilk turda seçimi herhangi bir adayın kazanması bize göre mümkün görünmüyor. Seçim ikinci tura kalacak."

Açıklamanın ardından Şengül, Deniz Yücel’e çiçek takdim etti. Ziyaret bir süre basına kapalı devam etti.

İYİ PARTİLİ ÜKÜNÇ: SEÇİME GİDİYORUZ SAVAŞA GİTMİYORUZ
AK Parti İzmir il başkan yardımcıları Ömer Az, Erkan Taş, Hakan Yıldız ve il yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç’e bayram ziyaretinde bulundu. İl Başkanı Aydın Şengül’ün farklı bir program nedeniyle katılmadığı ziyarette konuklarını makamında ağırlayan Ükünç, çok mutlu olduğunu, çok sevindiğini belirtti. Artık kutuplaşmanın olmadığı, kucaklaşmanın olduğu bayramlar yaşamak istediklerini ifade eden Ükünç, "Hepimiz yıllardır siyaset ile uğraşıyoruz. Seçime gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz. Siyaset de hizmet yarışı, tatlı bir rekabet olsun. O nedenle ziyaretinizi önemsiyorum" diye konuştu. Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Ömer Az ise Aydın Şengül’ün selamını iletti. Koray Ükünç de heyetten Şengül’e selamlarının iletilmesini istedi.

'KURŞUNLANMA OLAYI YAŞANDI'
Herkesin kendi görüşleri doğrultusunda seçim çalışmalarını yaptığını ifade eden Ömer Az, "Herkes için hayırlısı olsun" dedi. Ükünç de , "Memleketin çıkarları her şeyden daha önemli. Ülkemiz için hangisi hayır ise o şekilde sonuç alınsın" diye konuştu. AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Erkan Taş, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç’e, "Şuanda herhangi bir gerginlik yok değil mi?" diye sordu. Buna yanıt veren Ükünç, "İzmir’de Tire İlçe Başkanımıza bir saldırı oldu. Onun dışında Türkiye’nin bazı yerlerinde bazı şeyler yaşandı. Genel Başkanımız geçen hafta pazar günü İzmir’e gelmişti. Genel Başkan gelmeden aracı geldi. Onun bir kurşunlanma olayı oldu iki gün önce. Ondan bir gün sonra da Yıldırım Ulupınar’ın seçim otobüsü bilyeli tabanca dediğimiz havalı tabanca ile birer gün arayla kurşunlandı. Onun dışında bir şey yok. İzmir’de rahatız. İzmir demokrasiyi özümsemiş bir kent olduğu için sıkıtımız yok. Ak Parti ile ilgili de bir sıkıntımız yok" dedi. Açıklamanın ardından Ömer Az, Koray Ükünç’e çiçek verdi.

AK Parti heyetinin BBP, ve Saadet Partisi'ne de bayram ziyaretinde bulunacağı belirtildi. (AA, DHA)

(AA)

 
Dehşet! Babasını dövdü, annesini bıçakladı…
 
MHP'li Şahin'den seçim mesaisi: Gazilere büyük müjde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan Kocaoğlu'na 'Yıldırım' salvo!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 24 Haziran öncesi çalışmalarına ...
CHP'li Sertel, şehit ailelerinin acısını paylaştı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, bu bayramda ...
'Gözümün önünden o fotoğraf bir türlü gitmiyor'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından mesajlar paylaştı. ...
 
AK Partili Dağ: Suruç'ta yapılanlar planlı bir hadise
İzmir'de partililerle bayramlaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve ...
Erdoğan duyurdu: Haliç'e bilim merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Tersanesi'nde Bilim Merkezi kurulacağını kaydetti.
AK Partili Kemerli: İzmirli yerelde değişim istiyor, 12 milletvekili çıkarırız!
AK Parti İzmir Teşkilat Başkanı Kemerli, “İzmir genelde ‘devam’  fakat ...
 
İnce: Erdoğan'ın o görüntülerini izledim
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, memleketi Yalova'nın Elmalık ...
Erdoğan: Birkaç güne büyük müjdelerimiz olacak
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul, ...
AK Parti Adayı Çankırı: Terörle mücadelemiz devam edecek
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Gaziemir Çınar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva