HABERLER>ENERJİ
24 Eylül 2019 Salı - 15:06

Rakam açıklandı: Güneydoğu'nun yarısından çoğu kaçak elektrik kullanıyor

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin sorumluluğundaki Güneydoğu'nun 6 ilinde, kaçak elektrik kullanım oranının yüzde 54 oranında olduğu belirtildi.

Rakam açıklandı: Güneydoğu nun yarısından çoğu kaçak elektrik kullanıyor

Dicle Elektrik görevlileri kaçak elektrikle mücadele kapsamında Batman'da çevik kuvvet eşliğinde denetim yaptı. Denetimlere katılan Dicle Elektrik Dağıtım Enerji Kayıpları Kontrol Müdürü Hakan Özcan, 2013 yılında faaliyete başladıklarında sorumlu oldukları Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta kaçak elektrik kullanımının yüzde 80'lerde olduğunu belirterek, yapılan çalışmalarla bu oranın yüzde 54'e gerilediğini söyledi. 

Batman'da son 1 haftada 3 bin 674 abone denetiminde 850 kayıt dışı elektrik tüketimi tespit edildiğini ifade eden Özcan, "2013 yılında şirket olarak burayı devraldığımızda bu oran yüzde 80'ler bandındaydı. Gerek sahada yatırım faaliyetlerimizle, gerek teknolojik yatırımlarımızla, gerek denetim ve ıslah faaliyetlerimizle bu oranı yüzde 80 bandından yüzde 54'e düşürmüş bulunmaktayız. Batman'da son bir haftada çoğunlukla güvenlik güçleri eşliğinde gerçekleştirilen 3 bin 674 abone denetiminde 850 kayıt dışı elektrik tüketimi tespit edildi. Kayıt dışı elektriği tüketenler hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldı. Gerek sahada yatırım faaliyetlerimizle, gerek teknolojik yatırımlarımızla, gerek denetim ve ıslah faaliyetlerimizle bu oranı yüzde 80 bandından yüzde 50 bandına düşürmüş bulunmaktayız. Tabi hedefimiz bunu daha da aşağıya çekip minimize etmek" dedi. 

'12 MİLYAR KİLOVAT SAAT SİSTEME KAYITLI OLMAYAN ENERJİ'
Kayıt dışı elektrik tüketiminin ekonomik boyutuna da değinen Özcan, yıllık yaklaşık 12 milyar kilovat saat sisteme kaydolmayan enerjinin olduğunu söyledi. Özcan, şöyle konuştu:

"Normal bir tüketim yapan abone ile kaçak elektrik kullanımı yapan bir abone arasında 7 ile 10 kata bir tüketim farkı oluşmaktadır. Bu tüketim farkı da israfı gözler önüne sermektedir. Ayrıca sisteme kayıtlı olmayan bir enerji olduğu için sisteme, şebekeye, hatlara, abonenin kendi evinde kullandığı beyaz eşyaya, kısacası ülke ekonomisine zararı inanılmaz boyutlara yükseliyor. Mevsimsel olarak yazın tarımsal sulamalardan, soğutmalardan, klimalardan kaynaklı, kışın ise ısınmadan dolayı tüketimlerimiz artıyor. Sahada abone engeli ile karşılaştığımız durumlar oluyor. Ayrıca bölgemizde abonesiz bir tüketim söz konusudur. Bu abonesiz tüketimleri kayıt altına almak için fiili kullanıcıları tespit etmemiz gerekiyor. Bu durumlarda abone engeline maruz kalabiliyoruz. Biz dağıtım şirketi olarak gerekli altyapı çalışmalarımız, yatırımlarımız, teknolojik çalışmalarımız gerekse sahada yürüttüğümüz faaliyetlerle bu oranla mücadele etmeye çalışıyoruz. Fakat bu geçmişten bu yana gelen bir alışkanlık olduğu için bu noktada aynı hassasiyeti abonelerimizden, vatandaşlarımızdan bekliyoruz. Biz ne kadar mücadele ediyorsak, aynı hassasiyeti, duyarlılığı abonelerimizden bekliyoruz. Desteklerini talep ediyoruz. Bizlere 7 gün 24 saat çağrı merkezi ve müşteri memnuniyeti merkezimizden ulaşabilirler."

 
Tire'de dededen toruna dokuma dersleri
 
Kuzey Irak şehitlerine son veda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri'nden Güney Kıbrıs'a sert uyarı!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Rum Kesimi'ne Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon ...
Arabistan'dan petrol tedariki normal seviyeye döndü
Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, ülkede petrol tedarikinin, ...
Karaburun’a Alman destekli 37 adet yeni türbin geliyor
İstanbul merkezli Alto Holding’in sahibi olduğu Karaburun’daki Lodos Enerji ...
 
Sürücülere kötü haber: Zam geliyor!
Motorinin litre fiyatına, gece yarısından geçerli olmak üzere 7 kuruşluk zam yapılacak.
Tüketiciye kötü haber: Zam geldi!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) doğalgaz fiyatlarına yüzde ...
TMSF'den İzmir'de satılık santraller!
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca (TMSF) İzmir’in Aliağa ile Torbalı ...
 
Motorin, benzin ve LPG Otogaza zam
Motorinin litre fiyatına 11 kuruş, benzinin litre fiyatına 16 kuruş, LPG ...
Araç sahiplerine kötü haber! Pompaya yansıyacak
Akaryakıt ürünlerinde 20/08/2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enerjiyle ilgili 3 ayrı genelge
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de enerjiyle ilgili 3 ayrı genelge yayımladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva