HABERLER>SAĞLIK
10 Ekim 2021 Pazar - 12:02

Psikiyatrist Dr. Hüsnü Uçar: Herkesin canı burnunda!

Son dönemde toplumun önemli bir kesiminin ruhsal dengesinin bozulduğuna dikkat çeken İzmirli ünlü Psikiyatrist Dr. Hüsnü Uçar, “Hunilik bir halimiz var. Sokakta, canı burnunda olan insanlar o kadar çok var ki… Ufacık bir meseleden öfkeleniveriyorlar. Trafikte kavga etmek için fırsat arayanlar var, onlara bulaşmayın. Aman diyeyim, onlara uyup da tadınızı kaçırmayın” tavsiyesinde bulundu

Psikiyatrist Dr. Hüsnü Uçar: Herkesin canı burnunda!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  İzmir’de ve yurt genelinde son dönemde görülen gerilimli hava, insanlarımızı kavgalara, cinayetlere sürüklemeye devam ediyor. En basit bir tartışmadan bile kavga çıkaranlar, bıçağa, tabancaya, tüfeğe, sopaya sarılırken, tatsız sonuçlarla biten olaylar, çeşitli medya kanallarından duyuruluyor. İzmirli ünlü ruh sağlığı uzmanı Psikiyatrist Dr. Hüsnü Uçar, gazetelerin üçüncü sayfalarını ve televizyon ekranlarını, ruhsal dengesi bozuk insanların vukuatlarıyla ilgili haberlerle dolu olduğunu söyledi. Dr. Uçar, “Trafikte, otoparkta, hatta asansörde bile kavgalar oluyor. Bizim toplumumuzda depresyonu olan, anksiyete bozukluğu olan, panik atağı bulunan, yani canı burnunda o kadar çok insan var ki… Bu gibi insanlar, ufacık bir meseleden çabucak öfkeleniveriyorlar. Aman diyeyim, onlara uyup da tadınızı kaçırmayın” dedi.

NE KADAR ÇOK ARAÇ SOLLARSA, O KADAR İYİ HİSSEDİYOR KENDİNİ!
Ruhsal dengesi bozuk insanların çok küçük bir kısmının tedavi olduğuna vurgu yapan Dr. Hüsnü Uçar, trafikteki insanların önemli bölümünün, şiddete meyilli, son derece gergin olduğuna işaret etti. Bu konuyu örneklerle açan Dr. Uçar, “Birileri çıkıyor, slalom yaparak araba kullanıyor. O kişi, acelesi olduğundan değil, çok gergin olduğu için rahatlamak istediğinden bunu yapıyor. Ne kadar çok araç sollarsa, o kadar iyi hissediyor kendini” dedi ve kadın cinayetlerinin eskisi kadar çok olmadığını öne sürdü. Dr. Uçar, bu konudaki düşüncelerini şöyle özetledi:

KADIN CİNAYETLERİNDE KİLİT SORU: EL ALEM DUYDU MU?
“Kadın cinayetleri, maalesef devam ediyor ama eskisi kadar çok değil. Normalde bir erkek, karısı tarafından aldatıldığını öğrenince, bunu el alem duydu mu, duymadı mı, ona bakıyor.  El alem duymadıysa, olayı sineye çekebiliyor. Çocuk ortada kalmasın, düzenim bozulmasın, en iyisi ben bunun üstüne bir bardak su içeyim, diyor ve maça devam ediyor! El alem duyduysa, asıyor, kesiyor, kırıp geçiriyor. Son zamanlarda kadın cinayetlerinin azalması sevindirici ancak yine de can sıkıcı sayıda olduğunu kabul edelim.”

TÜRKİYE’NİN RUH HALİNİ HİKAYEYLE ÖZETLEDİ
Ülkenin ruh halini, bir hikayeyle anlatan Dr. Hüsnü Uçar, “Padişah, yeni bir vezir atamış. Vezir, beni vezir yaptınız ama ben devlet yönetmekten anlamam, demiş. Kolay, demiş padişah; Şimdi sen her şeye yüzde 50 zam yaparak işe başla… Vezir, her şeye yüzde 50 zam yapmış, halkın ruh halini, tepkisinin ne olduğunu soran padişaha, Efendim, herkes burnundan soluyor. İnsanlar delirmiş gibi, demiş. Padişah, bir hafta sonra her şeye yüzde 50 daha zam yapmasını tavsiye etmiş. Vezir, zamdan sonra, insanların perişan durumda olduğunu, çok öfkelendiklerini anlatmış. Padişah, 15 gün sonra yüzde 50’lik bir zam daha yapmasını emretmiş. Vezir, üçüncü zamdan sonraki tabloyu kısaca özetlemiş: İnsanlar bir garip oldu padişahım! Kafalarına huni takmışlar, yollarda kendi kendilerine konuşuyorlar, kendi kendilerine gülüyorlar! Padişah; hah, demiş, ülkeyi yönetecek kıvama geldin. Aynen bu durumdayız. Huni takma durumundayız. Türkiye’nin ruh hali özetle bu haldedir” ifadesini kullandı.

HER ŞEYE RAĞMEN HAYATI KEYİFLİ YAŞAMAK MÜMKÜN
Psikiyatrist Dr. Hüsnü Uçar, “Kendimizi bu tür insanlardan nasıl korumalıyız?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Hayatı her şeye rağmen keyifli yaşamak mümkün. Hayata bakarken kullandığımız gözlük var. Bu gözlük ne renk? Hayatı toz pembe mi gösteriyor, kapkara mı? Bazı insanların gözlükleri kapkaradır. Bazıları tozpembe görür. Hangi gözlüğü kullanırsanız kullanın, sonunda olacaklar değişmiyor. Her şey olacağına varıyor, üç aşağı beş yukarı. Eğer dünyaya siyah gözlükle bakıyorsanız, bağırarak, çağırarak, ağlayarak yaşıyorsunuz. Lanet okuduğunuzla, kavga ettiğinizde kalıyorsunuz. Pempe gözlüklü de siyah gözlüklü de sonuçta aynı yere varıyor. Bir şey fark etmiyor. Bu nedenle hayatı keyifli yaşamaya çalışın, derim.”

 
CHP İzmir'de Danışma Kurulu heyecanı: Yücel ve Soyer'den 'iktidar' mesajı
 
Başkan Soyer inceledi: İZSU'dan o ilçede 120 milyonluk yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşıyı satan Moderna'ya suçlama
ABD'li ilaç firması Moderna, yeni tip Corona virüse (Covid-19) karşı ürettiği ...
Salgında günün bilançosu: 206 vefat, 28 bin 645 yeni vaka!
Türkiye'nin 9 Ekim 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
Haftalık vaka haritası açıklandı: İzmir düşüşe geçti!
İllere göre 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayısı açıklandı. ...
 
106 yaşında corona virüsü yendi
Trabzon'da yaşayan astım ve kalp hastası Nuriye Özkan (106), yakalandığı ...
En sağlıklı kan grubu hangisi?
İngiltere’de yapılan yeni bir çalışmaya göre, kan gruplarının hastalıklar ...
Bu kış gripten 60 bin kişi ölebilir
İngiltere'de bu kış gripten ölümlerin son 50 yılın en yüksek seviyesinde ...
 
Salgında günün bilançosu: 188 vefat, 30 bin 201 yeni vaka!
Koronavirüs salgınında günlük bilanço açıklandı.
Muhittin AKBEL yazdı... Güven korkuyu yendi!
Muhittin AKBEL yazdı... Güven korkuyu yendi!
Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı son durumu açıkladı: İzmir'de vakalarda düşüş var ama…
İzmir’deki koronavirüs vakalarının, aşılamanın da giderek artmasıyla küçük ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva