HABERLER>GÜNCEL
28 Ekim 2020 Çarşamba - 12:48

Prof. Dr. Hotar’dan sert sözler: Hastalıklı ruh haline girdiler!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nükhet Hotar önemli açıklamalarda bulundu. Hotar, “Meyve veren ağaç taşlanır” derken, “Dokuz Eylül’le yatıp kalkmak biraz sağlıklı ruh hali gibi gelmiyor. Ben, ‘yine hastalıklı bir ruh haline girdiler’ diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Hotar’dan sert sözler: Hastalıklı ruh haline girdiler!

EGEDESONSÖZ- Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hükhet Hotar 2019-2020 akademik yılı programı hakkında açıklamalarda bulundu. İzmir’deki basın kuruluşları temsilcileriyle buluşan Hotar çarpıcı açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Hotar, CHP İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Atilla Sertel ve Mahir Polat hakkındaki şikayetinin üzerinden düzenlenen fezleke konusu, onların yaptığı açıklamalar, Arjantin’de cezaevinde bulunan Organize Suç Örgütü Lideri Serkan Kurtuluş’un yaptığı değerlendirmeler ve isminin bazı konularda tartışılması ile üniversitenin akademik yapısının önüne geçen kurumsal saldırılarla ilgili konuştu.

Hotar, “Eskiden etkileniyordum, artık etkilenme oranım en aza indi” derken, “Açık yüreklilikle söylüyorum size, üst düzeylerde görev yapmış bir telefonla sorunu çözmek için (tabi ki çözülebilecek sorunlardan bahsediyorum sakın yanlış anlaşılmasın) hızlandırmak adına böyle bir hareket kabiliyeti olan böyle bir kapasitesi olan bir rektörün böyle bir kuruma gelmiş olması herkes memnuniyet duyar diye düşünmüştüm. Bir takım sizin bahsettiğiniz kişilere eklenerek birkaç kişiyle daha oluşturulan bir ön yargı ağıyla bu durum farklı bir boyuta doğru evrildi. Geldiğimiz son noktada hem ben kendi ailemiz için Dokuz Eylül Üniversitesi’ni kastediyorum, benim için önemli olan şu an bu, görev kapsamındaki kişiler bizim Dokuz Eylül Üniversitesi ailemizi oluşturan kişilerdir. Hem onlar için netliğe kavuşması, artık bu kadar çabadan bu kadar faaliyetten sonra bu desteğin görülmesi, desteklerin arttırılması, birlikte bir sinerjinin oluşmuş olması dolayısıyla ben şu an dediğiniz konularda en minimum derecede etkileniyorum. Çünkü dediğim gibi şu anki görevim kapsamında olan kişiler benim için önemlidir. Onun dışındaki kişileri zaten ‘niye herhangi bir hastalıklı ruh haline girdiler’ diye düşünüyorum” dedi.

MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR
Prof. Dr. Hotar isim vermedi ama kendisine eleştirilerde bulunan siyasi isimlerin daha üst siyasi görevler için bunu yaptıklarını söyledi. Hotar, “Yani bu kadar İzmir’in, Türkiye’nin gündemi varken insanlar can derdindeyken, pandemi süreci varken Dokuz Eylül’le yatıp kalkmak biraz sağlıklı ruh hali gibi gelmiyor. Herhalde o kişilerin misyonu o. Ancak böyle gündeme gelebiliyorlar ya da belki başka yerlere gitmek istiyorlar ve mesaj veriyorlar. Bilemem onu onlara sorun ama ben kendi adıma şu anda en minimum derecede etkileniyorum. Tabi ki etkileniyorum bizim enerjimiz alıyor, hukuki yollara başvurmak bile bir zaman. Onun için zaman ayırıyoruz. Çok şükür hukuken ben Türk adaletinin sonuna kadar güveniyorum. Bunların karşılığını alıyoruz. Çünkü gerçekten artık bizim zihniyetimiz de belli yaptıklarımız da belli. Zaman zaman o takım söylentilere hedef olmak da doğal. Meyve ağaç taşlanır diyoruz. Sonuçta bu kadar üst düzey kamu görevi yapan bir kişiye bu ithamlarda bulunmak hem o göreve getirenler hem görevde tutanlar hem de bu bilgileri bilmesi gerekenlere karşı hem saygısızlık hem de hafife almaktır. Sonuçta ben kendimden eminim ama ilk dönemlerde daha rahatsızdım şu anda minimuma indi, bundan sonra inşallah sıfırlanacaktır” ifadelerini kullandı. 

AKŞAMA YATIP SABAHA KARAR VERMEDİK
Hotar, Foça’da bulunan turizm fakültesinin Buca Tınaztepe’ye taşınmasından sonra aynı uygulamanın Seferihisar’da faaliyet gösteren Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu için de geçerli olacağını açıkladı. Hotar, “Foça’da öğrenciler kayıt sildirmeye başlamıştı. Eğer müdahale etmesiydik YÖK fakülteyi tamamen kapatabilirdi. Biz önlem aldık. Barınma ve ulaşım en önemli sorunlar arasında yer alıyor. Belediyenin Foça’da yurt için yıkım kararı vardı. Bu da başka bir sorun çıkarttı.  Sadece öğrenciler değil orada yaşayan idari personel bile taşınmak istiyor. Biz bu kararları akşam yatıp sabah almadık. Foça’daki var olan yurt gidince belediye başkanı dekanımız ile görüşmeler yaptı. Öneriler yerler SİT ve askeri alanlarda çıktı. Biz bir devlet kurumuyuz. Başlasak bir fakülte inşaatını ancak 4-5 yılda bitirebiliriz. Bütçe, finans ayarlaması yapılması lazım. Eski Foça’da bulunan okulun Yeni Foça’ya taşınması önerisi Eski Foçalılara haksızlık değil mi? Hayırseverimiz tarafından yaptırılan bina zaten başka amaçlarla da kullanılabilir. Biz hayırseverlerimizi önemsiyoruz. Aynı durumu Seferihisar için de yaşıyoruz. Orada bulunan turizm fakültesini Tınaztepe'ye taşıyacağız. Seferihisar'da spor bilimleri fakültesini büyüteceğiz ve o okulu taşıdıktan sonra kompleks haline getireceğiz” dedi. 

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ NE OLACAK?
Hotar, yıkım kararı alınan Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yerinde yapılacağını söylerken yıkımı bir akademisyenin dilekçesine istinaden yaptıklarını söyledi. Kendisinden önce alınan bir işlemin rektörlüğü dönemine denk geldiğini anlatan Hotar, “Bir akademisyenimiz ‘depreme dayanıklı mı’ diye test istemiş. Sonrasında da bina için ‘riskli’ raporu çıktı. Biz de uygulamayı hayata geçirdik. İnciraltı’nda içinde sanat merkezinin olacağı, yeni bir binayı yapacağız” dedi.  

Üniversite’nin borç durumu ve Sayıştay’ın raporlarının ardından başlayan tartışmalı sürece ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Hotar, “Bizim bütçemiz ile ilgili her üniversitede olduğu gibi sıkıntılar oluyor. Ama teknik olarak bakıldığında aktiflerin toplamında bir sorun yok. Bizim yıllık bütçemiz 1 milyar 75 milyon TL olarak belirlendi.  Yüzde 6,1’den yüzde 4’e kadar aktifleri düşürdük. Kamu kurumu olan üniversitede ne bir lira fazla ödeyebilirsiniz ne de bir lira fazla para alabilirsiniz. Biz maaşlarda kesinti yapıldı, ödemelerde eksikler var gibi tartışmalar da yaşadık. Yapılan çalışmaların tamamı kanun ve yönetmeliklere uygundur” diye konuştu.

Rektör Hotar’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

*Tıp fakültemizde pandemi sürecinde önemli çalışmalar yaptık. Şu anda vakalarda genel olarak artış var. Herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Beş olan hasta yatan sayımız 25’e çıktı.  Bu yüzden önlem alınması lazım. Maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeliyiz. Ağır hasta sayımızda artış gözlemliyoruz.

*Kurumsal altyapıya büyük önem veriyoruz. COVİD-19 sürecinde bilimsel çalışmalar ve AR-GE’ye yönelik işler yaptık. Metangazı ölçüm laboratuvarı kuruyoruz.  Yine COVİD’in hayvanlar üzerindeki etkileri konusunda çalışmalar yapılıyor. Azerbaycan ile bağlantıda olduğumuz üniversiteler var. Buralarda işbirliği yapıyoruz. Şu anda Dünya’da 100’den fazla ülke ile işbirliği içindeyiz ve akademik ortaklıklar içindeyiz. YÖK, bizi bu konuda pilot üniversite olarak kullanıyor.

*Aliağa’da belediye ile ortak yaptığımız meslek hastalıkları hastanesinin inşaatı sürüyor. Biz, 1,5 yıl gibi bir süre içinde burayı hizmete açacağız. Aliağa, ağır sanayi ve fabrikaların olduğu bir yer. Bu konuda işbirliği yapıyoruz.

*Sağlık kampüsümüzü İnciraltı olarak planladık. Tıp fakültemizin yanına diş hekimliği fakültesini açıyoruz. Burada sağlık birimlerinin tamamını toplayacağız.

*Kiraz’daki veterinerlik fakültesinin kurulumu sonrasında eleştiri almıştık. Şimdi başarılı çalışmalar oluyor. Kız öğrencilerimizin sayısı 75’i buldu. Kiraz toplam büyükbaş hayvan nüfusunun yüzde 10 kapasitesine sahip bir yerimiz. Bu yüzden çalışmaları destekliyoruz.

*Dokuz Eylül büyük bir ailedir. Uzaktan eğitimi önümüzdeki dönem planlıyorduk ama YÖK’ün aldığı karara uymak zorundayız. Şimdilik üst kurumdan gelecek önerileri bekliyoruz. Pandemi süreci bizi de etkiliyor.

 
Pınar Karşıyaka’da savunmaya tam not
 
Karşıyaka’nın rakibi Cizrespor
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halide 29 Ekim 2020 Perşembe 19:23

Spor bilimleri fakültesini seferihisar a taşırken yurt ve yol problemini düşünmediniz sanırım, yurtlar merkezde okula uzak malesef büyük sorun

Yorumu oyla      2      3  
Malvarlığı 29 Ekim 2020 Perşembe 12:13

Malvarlığı ile ilgili yayına niye yayın yasağı koydurdu? Bunu soramadınız mı? Ayrıca yazının başlığında bilgi verdi dediginiz Serkan Kurtuluş ile ilgili tek bir bilgi yazınızda niye yok?

Yorumu oyla      2      3  
nukhet hanım 28 Ekim 2020 Çarşamba 23:19

rektörlük bınasını tınaztepeye taşısana ozaman..güzel sanatlarda okuyan herkes şu an ezıyet çekiyor..akp gitti zaman sende ordan gidicen zaten

Yorumu oyla      2      3  
Ömer 28 Ekim 2020 Çarşamba 22:57

Rektör Nükhet hoca yapıştır bunlar bundan anlıyor. Çalışmayana ekmek yok. Bomboş gelip giden parayı cebe indirenleri gönder adam gibi çalışanları al. Yat ense yap maaşı al bitsin üniversitede.

Yorumu oyla      2      4  
Soner 28 Ekim 2020 Çarşamba 22:41

Bu tip ithamlarda insanların görevlerini surdure bilmesi için ismi geçen herkezi önce aklanması lazım bu haber başka bir partiye olsaydı yanmıştı yandaş Candaş medya adamları linç etmişti bu işte gariplik var gündeme bile gelmiyor

Yorumu oyla      2      3  
Fatih Taş 28 Ekim 2020 Çarşamba 20:51

Nükhet hotar ilahiyatçı bir hocamıza kamuoyuna şamil bir şeklide haksızlık yaptı. Bir Öğretmen tamamen demokratik eleştiri hakkını kullanarak sosyal medyadan usülünce eleştiri yaptı. Farklı bir yerde ikamet etmesine rağmen Nükhet hanım o öğretmene soruşturma açılması için ısrarcı oldu. Öyle de kinci bir yapısı vardır kendisinin. Malesef ki Ak parti de uzun süre siyaset yaptı. Mütedeyyin insanların hassasiyetleriyle Nükhetin yaptıkları çok örtüşmez. Üsluba bakar mısınız bir telefonla hallediyormuş yani diğer rektörlerden farklıyım diyor hanımefendi.

Yorumu oyla      2      3  
yazık 28 Ekim 2020 Çarşamba 20:41

Çocuklarının yüzüne nasıl bakıyor acaba bu kadın? Laik cumhuriyeti hedef alan bir zihniyetin dişlisi olmayı kadınlığına, anneliğine nasıl yakıştırdı acaba? İşlediği çirkinliklerin giderek yüzüne yansımaya başladığını söyleyecek ahbabı, dostu, arkadaşı, akrabası da mı yok? Çirkinsiniz bayan Hotar, daha da çirkinleşecek, sonunda diğerleri gibi siz de çöpe gideceksiniz!

Yorumu oyla      2      3  
Tacettin Haydar 28 Ekim 2020 Çarşamba 19:41

İş liyakat sahibine verilir işten anlamayanlara hatırla çıkar ilişkileriyle görev verilirse işin verimi düşer işler kilitlenir karmaşa muazzam verimsizlik meydana gelir

Yorumu oyla      2      3  
Aynaya bak lendine söyle inanacakmısın merak ediyorum? 28 Ekim 2020 Çarşamba 18:19

Çok yakından tanıyorum kendisini genç kızlığı bizim mahallede geçti anama babama anne baba diye hitap ederdi bir insan siyasete girince bu kadar mı değişir hayret ediyorum.Sayın Rektör hanım üniversite hastanesine gitmiyoruz ve izmirliler orayı ölüm hastanesi diye adlandırıyorlar artık. Verilmeyen kadrolar öğretim üyelerine yandaşlarımıza dağıtılıyor.Etten püften sebeplerle çalışan fakülte fakülte gezdiriliyor umarım sağlıklı uyuyorsunuzdur.Sizin yaptıklarınızı partinizde çok iyi biliyor ancak reisi geçemiyorlar.Ülkücü çocuklara sosyal demokratlarada hangi gözle baktığınızı iyi biliyoruz merak etmeyin Şimdi anladınız mı meyveyi verenleri asıl taşlıyan sizsiniz

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 28 Ekim 2020 Çarşamba 17:34

Müteahhit misin rektör mü? Eğitimle değil sürekli binalarla uğraşıyor akpden kalma alışkanlıklar işte.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Valiliği'nden online 29 Ekim kutlaması
İzmir Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97.Yıl dönümünde pandemi ...
Öğretmene cinsel istismardan 25 yıl hapis
Antalya'da hem okulda öğrencisi olan hem de özel ders verdiği lise son ...
Yıldırım-14 Zori Operasyonu başladı!
İçişleri Bakanlığı'nca Batman ve Diyarbakır'da "Yıldırım-14 Zori" operasyonu ...
 
Her gün 2-3 pozitif vaka… İzmir’de bir köyü korona vurdu!
İzmir'in Bayındır ilçesine bağlı Lütuflar Köyü Muhtarı Yusuf Akçalı köydeki ...
İzmir’de gaspçı dehşeti: Kahraman Uzman Jandarma!
İzmir'in Konak ilçesinde, sokakta yürüyen kadın ve kızının takip edildiğini ...
Burs ve kredi başvuruları başladı
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 2020-2021 eğitim öğretim yılı için burs ...
 
Buca’daki ‘muhtar vakaları’nda yeni detay: Korona dolmuşu!
İzmir'in Buca ilçesinde muhtarlar arasında yaşanan COVİD-19 vakası artmaya ...
Mehmet KARABEL yazdı... Korona komedyası!
Mehmet KARABEL yazdı... Korona komedyası!
Deniz Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu! 31 gözaltı
Ankara'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva